Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Nightjet
Foto: Nightjet

Així serà el tren nocturn que connectarà Barcelona amb Europa

Està previst que comenci a funcionar al nostre país a partir de desembre de 2024

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Publicitat

Aviat serà una realitat. Aquesta setmana ha començat a circular per Àustria el primer tren nocturn de la companyia Nightjet, un servei cridat a revolucionar el transport ferroviari a Europa. Es tracta de la unió de les companyies SNCF (França), DB (Alemanya), CFF (Suïssa) i ÖBB (Àustria), que planifiquen muntar una xarxa de trens nocturns.

Segons està previst, a partir de desembre de 2024 arribaran a Barcelona per connectar-la amb Zúric a través d'uns d'aquests combois que circulen de nit. De moment, la xarxa ja connecta ciutats com Basilea, Berlín, Brussel·les, Colònia, Florència, Hamburg i Milà.

Nightjet
Foto: Viquipèdia

El que també sabem és el tipus de tecnologia que utilitzen i el confort que ofereixen aquests trens. La companyia ÖBB va encarregar a Siemens els lots de cotxes per a aquests trens nocturns, que incorporen dos cotxes amb butaques (les més econòmiques), tres cotxes amb cabines llitera compartides (però amb espais individuals que permeten privacitat) i dos cotxes amb cabines llit privades. Totes les cabines tenen un lavabo incorporat. Els trens tenen capacitat per a 254 passatgers i assoleixen una velocitat de 230 quilòmetres per hora.

Els de Nightjet no són els únics trens nocturns que preveuen operar a Europa. La companyia Midnight Trains està previst que comenci a operar també a partir de finals de 2024, amb connexions entre París i Barcelona, entre altres.

Nightjet
Foto: Nightjet

NO T'HO PERDIS: Aquestes són les tendències en viatges per al 2024 que ho petaran

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat