Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Midnight Trains
Foto: Midnight Trains

Esmorzem a París? Els trens nocturns que connectaran Barcelona amb diverses ciutats europees

Midnight Trains i Nightjet començaran a operar el 2024 i connectaran Barcelona amb París i Zuric

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Us imagineu anar a dormir a Barcelona i despertar-vos ben d'hora-ben d'hora al centre de París? Podríeu anar a una 'boulangerie' i emportar-vos l'esmorzar a la riba del Sena, o seure en una terrassa i treure-us les lleganyes dels ulls mentre veieu vida parisenca passar. Doncs no és cap fantasia, sinó una cosa que podreu fer aviat, ja que Barcelona tornarà a estar connectada amb Europa amb trens nocturns, anys després que fossin substituïts per combois diürns d'alta velocitat.

Midnight Trains, una companyia que ofereix  totes les comoditats d'un hotel, començarà a operar a partir del 15 de desembre de 2024 i té previst connectar París amb Barcelona i altres ciutats europees com Madrid, Lisboa, Porto, Milà, Venècia, Florència, Roma, Viena, Praga, Budapest, Berlín, Hamburg, Copenhaguen i Edimburg.

Per altra banda, les companyies ferroviàries de França (SNCF), Alemanya (DB), Àustria (ÖBB) i Suïssa (CFF) s’han unit per donar forma al projecte Nightjet, un sistema de trens nocturns que ja connecta diverses ciutats europees i que a partir del 2024 tindrà una línia que connectarà Barcelona amb Zuric.

Molt més sostenible

Comenceu-vos a oblidar, per tant, dels trajectes a l'aeroport, dels pesats controls de seguretat i altres maldecaps que comporta viatjar amb avió, un mitjà de transport deu vegades més contaminant que el tren. Tenint en compte que la Comissió Europea vol haver reduït en un 90% les emissions de CO₂ al sector del transport l'any 2050, sembla que el tren –qui ho hauria dit– és el mitjà del futur. I per la durada dels trajectes, molt millor viatjar de nit i descansant, així no perdem un dia, com passa actualment amb el TGV.

NO T'HO PERDIS: 18 escapades per fer en tren des de Barcelona

Llegeix el número d'estiu de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.

Últimes notícies

    Publicitat