Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
La nova Gran Via
Ajuntament de BarcelonaLa nova Gran Via

Així serà la nova Gran Via sobre els túnels de les Glòries

Un nou passeig verd de 21 metres d’amplada, amb més de 250 arbres, zones de joc i mobiliari lúdic cobrirà els túnels

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Amb els túnels de les Glòries enllestits i en funcionament, ara toca saber com quedarà el carrer que hi passarà per sobre. El Govern municipal ha aprovat el projecte d’urbanització i ja s’han licitat les obres per aquest tram de la Gran Via de les Corts Catalanes, entre els carrers de Badajoz i Bilbao, complint així amb el compromís amb el veïnat de treure-les a concurs abans de fi de mandat. 

La nova Gran Via que connectarà amb el parc de les Glòries serà un passeig verd, de 21 metres d’amplada, ple d’arbres i zones de joc on es podrà fer vida. Tindrà carril bici a banda i banda, hi podrà circular el trànsit local i de serveis i també disposarà d’un espai bidireccional per a busos i el tramvia.  

La nova Gran Via
Ajuntament de BarcelonaLa nova Gran Via

Els treballs es podran iniciar al primer trimestre del 2024 i, en total, renovaran 70.000 metres quadrats d’un espai que ha quedat transformat amb el segon túnel viari de les Glòries, ja que ha vist reduïda la contaminació i el soroll. La nova Gran Via d’aquesta zona estarà caracteritzada per un gran passeig central, on es plantaran 450 arbres que faran ombra i ajudaran a delimitar les zones de joc i d’estada. El passeig acollirà bancs i cadires (uns 200 en total), espais per a jugar, àrees de calistènia, taules per a pícnic i altre mobiliari lúdic com taules de ping-pong, escacs i jocs infantils.

La nova Gran Via
Ajuntament de BarcelonaLa nova Gran Via

I com quedarà l’espai per al trànsit? A la banda on hi ha els edificis d’habitatges, la vorera farà 5,25 metres d’amplada i hi haurà un carril en plataforma única que integrarà el pas de bicicletes, el trànsit local i els vehicles de serveis. A l’altra banda, la del centre comercial Glòries, hi haurà una vorera de 4 metres, un carril d’ús local i bicicletes i un espai per al tramvia desdoblat i busos en doble sentit. A més, les cruïlles amb els principals carrers transversals es crearan espais amplis per afavorir el pas, les activitats esportives, els usos diversos i millorar la connexió entre els barris de l’entorn. 

La nova Gran Via
Ajuntament de BarcelonaLa nova Gran Via

En les obres s’utilitzaran materials amb baix impacte mediambiental. Per exemple, el terra serà de color clar, cosa que permetrà disminuir l’efecte de calor a l’estiu. També s’hi instal·laran elements de generació energètica, com una gran pèrgola fotovoltaica sobre la sortida dels túnels de la Gran Via.

NO T'HO PERDIS: Tots els xefs del Time To Eat Fest

Llegeix el número de maig de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat 

Últimes notícies

    Publicitat