Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Granja el Prat de Llobregat
Foto: Gemma Sánchez Bonel / ACN

Així serà la nova granja comunitària per popularitzar la criança del pollastre Pota Blava del Prat

L'Ajuntament del municipi posarà en marxa el projecte per rellevar l'Associació de Criadors, que està a punt de desaparèixer

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Time Out Barcelona ACN
Publicitat

"Farem el que calgui per conservar la criança del Pota Blava, que és una senya d'identitat de tots els pratencs", ha avançat a l'ACN l'alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Mijoler. Per popularitzar la criança del pollastre Pota Blava, l'Ajuntament del municipi posarà en marxa una granja comunitària per criar aquesta espècie.

La proposta s'ha plantejat a davant la falta de relleu generacional de l'actual Associació de Criadors, ara gestionada per octogenaris. El consistori planteja la creació d'una nova fundació amb membres d'escoles, empreses i altres entitats de la ciutat, així com veïns a títol particular. La intenció és que cada membre pugui criar el seu pollastre al llarg de l'any per presentar-lo a concursos i, arribat el moment, sacrificar-lo per cuinar-lo.

Granja el Prat de Llobregat
Foto: Gemma Sánchez Bonel / ACN

L'espai tancat tindrà uns 400 metres quadrats i se situarà entre els horts urbans del Prat, a la carretera de Bunyola, un corral que actualment utilitza l'Associació de Criadors de la Raça del Prat. L'alcalde també ha avisat del "perill real de la desaparició de la criança popular" i ha recordat que fa vuit anys l'Ajuntament va rescatar i municipalitzar l'única granja que comercialitza el pollastre pratenc.

50 anys de la Fira Avícola

La proposta de la futura fundació s'ha presentat a la trobada anual de premsa per la celebració de l'anual Fira Avícola. Segons ha avançat el consistori, preveuen presentar oficialment la seva constitució durant la fira de 2024 i posar-la en marxa el 2025.

A més, aquest any la fira celebrarà el mig segle d'història des del Recinte de la Granja de la Ricarda. Com cada edició, s'hi podran comprar peces de Pota Blava preparades per cuinar, així com un espai de degustacions culinàries amb el pollastre pratenc i la carxofa local.

NO T'HO PERDIS: Barcelona tindrà un nou centre d'acollida d'animals de companyia

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat