Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
L'Ajuntament aprova la reforma de la Rambla
FOTO: Ajuntament de BarcelonaL'Ajuntament aprova la reforma de la Rambla

Així serà la nova Rambla de Barcelona (que estarà enllestida en la meitat de temps)

L'Ajuntament vol accelerar la transformació de l'artèria més turística de la ciutat perquè estigui acabada durant l'actual mandat

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Publicitat

La reforma de la Rambla, en la part que toca al monument de Colom, ja ens ha deixat alguna sorpresa en forma de descobertes arqueològiques. Ara, els treballs de transformació d'aquesta artèria fonamental per al turisme de la ciutat s'acceleren.

L'Ajuntament vol reduir a la meitat el calendari d'obres i afirma que completarà la transformació de tot el passeig en poc menys de tres anys en lloc dels sis previstos inicialment. En cas de ser així, la remodelació de la Rambla es podria finalitzar en l'actual mandat de Jaume Collboni.

L'Ajuntament aprova la reforma de la Rambla
FOTO: Ajuntament de BarcelonaL'Ajuntament aprova la reforma de la Rambla

El projecte de reurbanització de la Rambla té per objectiu "convertir-la en un passeig més confortable, verd, amable i cultural i amb més espai per al vianant", segons ha presentat avui l'Ajuntament en roda de premsa.

Actualment, ja s'està executant el primer tram d'obres entre Colom i Santa Madrona, uns treballs que es preveuen acabin l'estiu vinent. Faltarà per remodelar, per tant, quatre trams: Santa Madrona-Arc del Teatre, Arc del Teatre-Liceu, Liceu-Portaferrissa i Portaferrissa-Canaletes.

va Rambla
Foto: Ajuntament de Barcelona

Segons l'Ajuntament, el nou calendari preveu obres simultànies als quatre trams, la qual cosa accelerarà el procés al no fer-les de forma separada, una remodelació que començarà el juny de 2024 i s'allargaran fins a 2027, nova data de finalització dels treballs.

Durant les obres, que tindran un abast més considerable, no hi haurà circulació en sentit mar, només hi haurà un carril de pujada. Per compensar la intensificació dels treballs, l'Ajuntament preveu posar en marxa un pla d'accions culturals destinades a potenciar i mantenir Ciutat Vella com un eix crucial de la ciutat. Hi haurà una agenda comuna sota el nom de Cultura Rambla que servirà per potenciar la programació cultural a la Rambla i als seus equipaments.

Nova Rambla
Foto: Ajuntament de Barcelona

NO T'HO PERDIS: la Barcelona del futur que ja guanya premis d'arquitectura

Llegeix el número d'octubre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat