1. La Rambla
  La Rambla
 2. La Rambla de les flors
 3. Rambla Canaletes, Font
  Foto: Shutterstock
 4. Vista aérea de La Rambla de Barcelona
  Foto: Shutterstock
 • Llocs d'interès | Espai públic
 • El Gòtic

La Rambla

La Rambla de Barcelona concentra desenes d'edificis històrics de la ciutat i es divideix en cinc trams diferents entre la Plaça Catalunya i Colom

Publicitat

Time Out diu

Al segle XIX, Barcelona va trencar la muralla que l'envoltava i aïllava i va construir una gran passejada que unia la zona alta de la ciutat amb la part de muntanya, la de l'àrea de Ciutat Vella i la part del mar. El que abans era un rierol d'aigües residuals es va convertir en un punt de trobada i un component essencial per a la vida de la ciutat. Actualment, ha esdevingut una de les zones més emblemàtiques de la ciutat actual, per on tothom ha de passar en algun moment.

On comença la Rambla de Barcelona?

La Rambla comença a Plaça Catalunya i acaba al monument de Cristòfor Colom, gairebé a peu de mar, un passeig pel qual es poden veure diversos edificis i racons emblemàtics de la ciutat.

Quants trams té la Rambla?

La Rambla és un passeig molt llarg que es divideix en cinc trams diferents, encara que, si hi passegeu, haureu d'estar molt atents per adonar-vos de quan canvia.

El primer és la rambla de Canaletes, que va des de plaça Catalunya fins a la font de Canaletes, on el rumor diu que si en beveu aigua tornareu a la ciutat. El segon tram és la rambla dels Estudis, que va acollir una de les primeres universitats de Barcelona, tot i que Felip V la va clausurar al segle XVIII. Si seguiu cap avall, passareu a la rambla de les Flors, l'únic lloc on es venien flors al segle XIX. La penúltima rambla és la dels Caputxins, ja que hi havia un convent de frares caputxins a la zona. Finalment, el tram que gairebé acaba a tocar de mar és la rambla de Santa Mònica, on hi havia diferents artistes.

Què és la rambla de les flors?

La rambla de les Flors conserva una part de l'esperit del segle XIX quan la Rambla era l'únic lloc de Barcelona on es venien flors. Hi trobareu llocs centenaris, com Flors Maria, que probablement va inspirar les passejades de Ramon Casas i José Maria de Sagarra, i botigues coloristes que canvien de cara segons l'estació. A l'abril, les quinze parades es tenyeixen de vermell, es preparen per als que segueixen el ritual de comprar la rosa de Sant Jordi a la Rambla.

Què es pot veure passejant per la Rambla?

Si passegeu per la Rambla, no podeu baixar la mirada. Al llarg del passeig hi ha desenes d'edificis històrics de la ciutat. Alguns són el Palau de la Virreina, el Palau Moja, el Mercat de la Boqueria, l'Antiga Casa Figueres i el Gran Teatre del Liceu, entre d'altres. A més, arribant al tram final, a la vostra esquerra trobareu la plaça Reial, on podreu gaudir de les palmeres i la porticada d'estil neoclàssic. Dins de la plaça també es conserven dos fanals centrals dissenyats per un jove Gaudí, just després de sortir de la Facultat el 1879.

Detalls

Adreça
La Rambla
Barcelona
08001
Transport
Catalunya (M: L1,L3), Liceu (M: L3)
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà