Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Recreació de les transformacions de la Meridiana
Foto: Ajuntament de BarcelonaRecreació de les transformacions de la Meridiana

Així serà la transformació de la Meridiana de Barcelona

Un projecte per convertir l'avinguda en un espai per a vianants

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Fa quatre anys que van començar les obres a l'avinguda de la Meridiana per crear un entorn verd i  comunicar els carrers de tots dos costats de l'avinguda. Actualment, les obres avancen entre Mallorca i Josep Estivill, i es preveu que finalitzaran durant aquest mes de maig, per continuar la transformació de l'avinguda fins al carrer Felip II, a partir de la tardor de 2022.

Un cop hagi arribat a Felip II, la modificació de la Meridiana tindrà un abast d'1,7 quilòmetres i s'hauran renovat 94.000 metres quadrats de superfície i plantat més de 560 arbres en una extensió de 10.000 metres quadrats de parterres i verd, amb una inversió de 28,4 milions d'euros, sis dels quals provenen del fons Next Generation de la Unió Europea.

Urbanització de la Meridiana
Foto: Ajuntament de BarcelonaProcés d'urbanització de la Meridiana

La previsió de les reformes

Les obres actuals avancen per transformar un tram de mig quilòmetre entre el carrer Mallorca i els de Navas de Tolosa i Josep Estivill. Aquest tram comptarà amb un carril de circulació menys per sentit deixant-ne dos a la circulació general de vehicles i un per a busos i taxis per crear un espai de nou metres i mig d'amplada: amb un carril bici segregat de doble sentit, de 4,3 metres, i un parterre de 2,6 metres a cada costat, amb una filera d'arbres i enllumenat. 

A més, les interseccions amb els carrers de la Nació, Trinxat, Múrcia i Palència tindran una vorera de plataforma única amb prioritat per als vianants, i s'estan creant nous passos de vianants per millorar la connexió transversal de l'avinguda. 

Recreació de com serà la Meridiana
Foto: Ajuntament de Barcelona.

La plaça de Ferran Reyes i els jardins de Maria Soteras s'han assenyalat com a eixos de transversalitat, punts de concentració de vianants i ciclistes i, alhora, amb un gran potencial de connexió entre els barris. Per això, aquest punt s'eixamplarà per crear una nova rambla i fomentar el passeig i la connectivitat de la Meridiana. 

Paral·lelament, s'estan avançant els tràmits per estendre la renovació de Felip II fins a Fabra i Puig en una previsió del govern municipal d'acabar la reforma d'aquest tram en dos anys i d'aquest punt fins al pont de Sarajevo, a través d'un procés participatiu per recollir propostes i aportacions veïnals, i fer de l'avinguda un espai verd i de passeig i acabar amb la seva imatge d'autopista. 

NO T'HO PERDIS: ¡Participa a l'enquesta Time Out Index i digues com és realment Barcelona!

Llegeix el número de març de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat 

Últimes notícies

    Publicitat