Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

La superilla de l’Eixample incorporarà llambordes i vies de l’antic tramvia de Barcelona

Aquests elements es conservaran per reivindicar la memòria de la xarxa tramviària que va fer moure la ciutat al segle XX

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Les obres de la superilla de l’Eixample que van començar aquest estiu van deixar al descobert un tros de la història de Barcelona: les llambordes dels antics carrers de la ciutat i les vies del tramvia, que ens recorden una època on aquest mètode de transport era el més popular entre els barcelonins i barcelonines. 

Ara, tal com ha anunciat Janet Sanz, Tinenta d'alcaldia d'Ecologia,Urbanisme i Mobilitat, les troballes seran reutilitzades i tindran una nova vida a la superilla de l’Eixample. En concret, es mantindran 6.000 metres quadrats de les antigues llambordes que, abans, passaran per un taller perquè siguin allisades i no provoquin relliscades. 

Tramvia de Barcelona
Ajuntament de BarcelonaTramvia de Barcelona

Així doncs, després de fer proves per garantir que no s'entorpia l'accessibilitat, les antigues llambordes de l’Eixample s’incorporaran en alguns trams del carrer Girona, entre Gran Via i Diputació, entre València i Mallorca i a la nova placeta d'Enric Granados. D’altra banda, 45 metres de les antigues vies del tramvia també es conservaran i seran visibles, concretament al carrer Girona entre Diputació i la Gran Via. 

En el seu compte de Twitter, Sanz anunciava que un dels motius de la recuperació de les antigues llambordes és el de “conservar la memòria de la xarxa tramviària que va fer moure la Barcelona de principis de s. XX”. Mantenir-ne els vestigis a la nova superilla, explica, és una manera de reivindicar Barcelona com a ciutat en constant transformació. 

Més enllà de recuperar el paviment antic, la nova superilla de l’Eixample tindrà un nou panot. L’Ajuntament va anunciar, el mes d’abril, que buscava “el panot del segle XXI, una rajola que mantingués el clàssic dibuix barceloní, però que utilitzés materials més sostenibles. El concurs es va resoldre a l'estiu escollint tres propostes, que són les que es provaran sobre el terreny.

NO T'HO PERDIS: Els carrers més bonics de Barcelona

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat