Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Així serà l'àrea per a gossos més gran de l'Eixample

Comencen les obres al Parc de l’Estació del Nord per una Àrea d’Esbarjo per a Gossos de més de 1.400 metres quadrats

Rita Roig
Escrit per
Rita Roig
Publicitat

Ja han començat les obres al Parc de l’Estació del Nord per construir una nova Àrea d’Esbarjo de Gossos. L’espai vol posar solució a un conflicte entre veïns i propietaris de gossos, separant els espais per usos a l’interior del parc per a garantir una millor convivència. Aquesta nova àrea per a gossos ocuparà més de 1.400 metres quadrats: serà la més gran del districte de l’Eixample i una de les més grans de la ciutat. 

El projecte neix de l’acord entre veïns i tenidors de gossos després de mesos de conflictes al voltant de la presència d’animals sense lligar per tot el Parc de l’Estació del Nord. Així doncs, la nova Àrea d’Esbarjo de Gossos disposarà de dues zones diferenciades per garantir l’harmonia entre les persones que passegen gossos i aquells que fan servir les àrees de jocs, els espais lliures i els espais verds sense mascotes, que són majoritàriament infants i gent gran

Canvis al Parc de l'Estació del Nord
Foto: Ajuntament de BarcelonaCanvis al Parc de l'Estació del Nord

Les obres, que han començat a finals d’agost, duraran sis mesos i mig aproximadament, i compten amb un pressupost d’1,1 milions d’euros. Es tracta d’una de les actuacions més significatives a l’Eixample d’aquest 2021, ja que més enllà de resoldre la convivència entre veïns i propietaris de gossos, també servirà per introduir millores de visibilitat, connectivitat i accessos del Parc de l’Estació del Nord.

L’adequació d’aquesta zona del Parc de l’Estació del Nord –ubicat en la confluència entre el Pont de Sardenya, Pont de la Marina i l’Arxiu de la Corona d’Aragó- es materialitzarà diverses accions. La primera consistirà a construir un nou espai per a gossos integrat dins el Parc, amb unes tanques que ajuden a delimitar l’espai i el recorregut del parc. L’objectiu és que la nova Àrea d’Esbarjo de Gossos passi a formar part del conjunt del parc i quedi integrada com un element més del paisatge. 

També se substituirà el mur de formigó del xamfrà Sardenya-Almogàvers, que actualment és totalment opac, per una tanca metàl·lica. Així, es millorarà la visibilitat entre el parc i el carrer. A més, s’obrirà una nova entrada al Parc de l’Estació del Nord a la cruïlla del Carrer Sardenya. I, finalment, es millorarà l’accés al parc amb l’atalussament de les terres, la delimitació de parterres i la traça de nous camins de paviments accessibles.

Canvis al Parc de l'Estació del Nord
Foto: Ajuntament de BarcelonaCanvis al Parc de l'Estació del Nord

Altres petits canvis del parc tenen a veure amb l’enllumenat públic (que se substituirà per projectors LED per millorar la il·luminació de la zona) i pel mobiliari urbà que consistirà en bancs de formigó que s’adaptaran a les formes curvilínies del paisatge. A l’interior de l’àrea de gossos hi haurà un gran espai amb sorra garbellada per al joc dels animals, però els parterres verds ocuparan aproximadament un 40% de la superfície del parc.

Actualment, a la ciutat de Barcelona hi ha un total de 113 espais per a gossos, dels quals 41 són Àrees d’Esbarjo de Gossos (amb una superfície superior als 400 m2). Això significa que un 98% dels gossos de Barcelona la ciutat tenen un espai per a passejar a menys de 15 minuts de les seves llars.

NO T'HO PERDIS: 10 jardins i espais verds amb encant de Barcelona

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat