Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Així serà l'edició del Handmade Festival 2022

Els amants del 'Do it Yourself' tenen una cita del 8 al 10 d'abril a la Fira de Barcelona

Albert Rodríguez
Escrit per
Albert Rodríguez
Publicitat

Si ets aficionat del 'DiY' ('do it yourself') i t'agrada fer les teves pròpies bosses, cosir amb punt de relleu o tens ganes d'iniciar-te en el món de l'enquadernació, al Handmade Festival us hi trobareu com peix a l'aigua: se celebra el 8, 9 i 10 d'abril a la Fira de Barcelona, i és una cita per creadors i innovadors per gaudir, aprendre i fer comunitat. A més, per aquesta edició, han preparat tallers, classes magistrals, activitats pels més petits i concerts en una jornada dedicada a la creativitat.

Handmade Festival
Foto: Handmade Festival

La 8a edició del festival -que organitza Evident Events amb Bauhaus com a patrocinador principal- comptarà amb les cares de sempre, com Susimiu, que farà tallers de ganxet, però també amb noves apostes, com Cartoncita, especialitzada en dissenys de paper i cartó. També hi trobareu Planeta Dots, una firma sostenible que dona una segona vida a la roba que ja no usem, i Yuko Nakajima, que amb el seu projecte 'Petit Japó' ens aproparà la cultura japonesa. Entre les propostes, també hi ha Itzie Dreams, la guanyadora del 'Handmade Emprèn', i tot un referent del 'scrap'.

Tallers

Al llarg del festival s'ofereixen diferents tallers per tots els gustos: hi ha tallers exprés d'una hora per aprendre a fer coses molt diverses: ampollers ecològics de ganxet, personalitzar una llibreta amb il·lustracions i 'lettering', fer arracades de punt tunisià, crear un punt de llibre amb aquarel·la brodada i fer un mini tapís fusionant macramé i llanes, entre molts altres, per 10 €. També hi ha tallers clàssics, els de sempre, de durada més llarga: n'hi ha d'art botànic per aprendre a crear i decorar a través de flors i fulles (25 €), un taller d'enquadernació sostenible per fer la teva pròpia llibreta amb fulles d'origen ecològic (30 €), i un taller per aplicar la tècnica 'tapestry' per teixir una cartera de colors original.

A més, gràcies a la col·laboració de Bauhaus, es faran tallers gratuïts de bricolatge i jardineria. 

Handmade Festival
Foto: Handmade Festival

Els més petits s'ho passaran pipa i podran explorar els seus talents a l'Espai Kids, on trobaran tallers gratuïts dissenyats a mida per a ells de la mà de Playcolor i Fila. També hi haurà exposicions, activitats i un petit market amb productes handmade infantils. A banda, el conegut presentador de Clan TV, James Van der Lust, presentarà el seu nou projecte infantil. 

Concerts

A més, hi haurà concerts en directe i a l'aire lliure per passar el cap de setmana en família o amb la colla. Com el de Martín Burguez, cantant i guitarrista de country blues i jazz, que serà divendres 8 d'abril a les 17 h; també podreu sentir el swing de Swingalings, una 'family band' especialitzats en swing per ballarins de balboa i 'lindy hop' -amb classe oberta de swing durant la mitja part-. Serà dissabte 9 d'abril a les 12.30 h. A més, el guitarrista i cantant Chino actuarà dissabte 9 d'abril a les 17 h. També podreu sentir el R&B i el blues dels 50 i 60 de Jonathan Herrero i Fernando Tejero, el diumenge 10 d'abril a les 12.30 h. I el quartet de jazz, swing i blues de Pol Prats visitaran el festival el diumenge 10 d'abril a les 17 h.

Handmade Festival
Foto: Handmade Festival

Entrades

Hi ha tota classe d'entrades, per a tota mena de públic. L'entrada individual pels tres dies es pot comprar per 20 € des de la web, però si només hi voleu accedir un dia en concret, hi ha entrades individuals de dia per adults per 8 € el divendres i 10 € dissabte o diumenge. Els nens -de 5 a 12 anys- i els majors de 65 han de pagar 6 € el divendres i 8 € dissabte o diumenge. 

NO T'HO PERDIS: 50 llocs perfectes per anar amb nens a Barcelona

Llegeix el número de març de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat  

Últimes notícies

    Publicitat