1. Fira de Barcelona
    Foto: Fira de Barcelona
  2. Fira Barcelona
    Foto: Shutterstock
  3. Fira de Barcelona
    Foto: Ajuntament de Barcelona
  • Llocs d'interès
  • Sants - Montjuïc

Fira de Barcelona

La Fira de Barcelona és una de les organitzacions firals de referència a Europa i la líder a Espanya, que acull esdeveniments internacionals de diversos sectors

Publicitat

Time Out diu

La Fira de Barcelona és una de les organitzacions firals més importants d'Europa, amb gairebé un segle de tradició firal a la ciutat, fundada oficialment el 1932. També és líder al mercat firal espanyol, que posiciona Barcelona com una de les ciutats més dinàmiques d'Europa. El recinte acull i organitza cada any esdeveniments líders internacionals de diversos sectors com ara la tecnologia, l'educació, l'alimentació i la moda, entre d'altres.

El recinte s'ha convertit en un espai essencial per a la ciutat, ja que és un motor econòmic i social que dona una projecció internacional a diferents empreses, així com a institucions i personalitats. La seva aportació anual a l'economia de Barcelona és més de 4.700 milions d'euros i més de 35.000 llocs de treball temporals i indefinits. A més, el seu impacte va més enllà de la ciutat, ja que té delegacions amb representació a 20 països que treballen per desenvolupar noves oportunitats en el negoci exterior.

Quants recintes té?

La Fira de Barcelona compta amb dos grans recintes firals que sumen gairebé 400.000 metres quadrats: un a Montjuïc i un altre a Gran Via, plaça d'Europa. A banda, també gestiona el Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB) des del novembre del 2021, que acull un centenar d'esdeveniments anuals i connecta els tres principals recintes firals de la ciutat.

Com arribar-hi amb transport públic?

Teniu moltes combinacions per arribar a la Fira de Barcelona. Per anar al recinte de Montjuïc, podeu anar a la línia 1 i 3 del metro a l'estació d''Espanya'; a Rodalies Renfe també és possible a l'estació 'Sants Estació'; les línies de bus D20, H12, V7, 9, 13, 27, 27, 50, 65, 79, 91, 109, 150 i 165 també arriben a la Fira.

Per anar al recinte de Gran Via, plaça d'Europa, amb metro s'arriba amb la línia 9 a la parada 'Fira'; a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) amb les línies S8, S33, R6, R5 i S4; finalment, també podeu agafar la línia 79 de bus que comunica Gran Via amb Montjuïc i altres zones de la ciutat.

Quins són els esdeveniments més importants?

Entre tots els que se celebren, el que més impacte genera a escala internacional és el Mobile World Congress, on més de 88.000 persones van visitar la darrera edició el febrer del 2023, tot i que el rècord continua sent per a l'edició del 2019, amb 109.000 assistents. A banda d'aquest congrés, la Fira de Barcelona n'acull altres de tan rellevants com el Saló del Manga, Alimentaria, la Barcelona Bridal Fashion Week, el Saló de l'Automòbil, l'Smart City Expo World Congress, el Saló de l'Ensenyament i molts més.

Detalls

Adreça
Av. Reina Maria Cristina, s/n
Barcelona
08004
Transport
Espanya (Línies: L1-L3-FGC)
Horaris
De dl. a dg. de 9 a 19 h
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà