Notícies

Així serà un nou parc infantil que obre dins uns jardins de més de 2.300 m² a Barcelona

L'espai tindrà diversos espais de joc accessible, un sorral, una altra de jocs lliures i diferents zones de descans

Laia Jordà Sánchez
Redactora
parc infantil Jardins de Massana
Foto: Ajuntament de Barcelona
Publicitat

L'estiu ja fa uns dies que s'ha instal·lat a Barcelona i, si teniu canalla, segur que no pareu de pensar nous plans per fer amb els més petits sense risc de patir un cop de calor. Visitar una de les meravelloses piscines públiques a l'aire lliure de la ciutat és una de les opcions més populars, però, si voleu assegurar-vos el tir, anar a un dels parcs de la ciutat és un pla que mai falla. Barcelona està plena d'espais infantils per a tots els gustos; amb tobogans, sorrals, espais verds i zones de descans, n'hi ha de tota mena i a tots els districtes i ara, Sant Andreu podrà afegir-ne un altre a la seva llista. Les obres de la zona central dels Jardins de Massana, al barri del Congrés i els Indians, donaran pas a una nova àrea de joc infantil inclusiva amb zones de descans i ombra per als mesos més calorosos. Això sí, per estrenar-lo haureu d'esperar a l'estiu vinent, ja que les obres acaben de començar i tenen una durada prevista d'uns vuit mesos amb un pressupost d'1,5 milions d'euros.

El parc se situarà a la zona central dels jardins, que es troben a l'interior d'un dels edificis que forma part del grup d'habitatges Can Massana, delimitat pels carrers Cardenal Tedeschini, Felip II, Espiga i Sant Pasqual Bailón. Els jardins tenen una superfície d'uns 2.360 m² en forma de creu, on s'ubiquen dues places laterals i una de central, que abans era el camp de futbol del Club Deportivo Viviendas del Congreso i ara acolliran la nova àrea infantil. Els treballs, que van començar el passat dilluns 8 de juliol, se centraran a potenciar els espais de joc accessible amb l'eliminació de les barreres existents per a garantir l'accés a les persones amb mobilitat reduïda i integrar les zones laterals dels jardins.

parc infantil Jardins de Massana
Foto: Ajuntament de Barcelona
parc infantil Jardins de Massana
Foto: Ajuntament de Barcelona

Amb la reforma, la zona central dels Jardins de Massana quedarà dividida en diversos espais de joc: cinc d'ells amb paviment de cautxú i sauló compactat i zones per gronxar-se, lliscar, enfilar-se, balancejar-se i saltar; una zona amb sorral destinada a activitats d'experimentació; i la resta de les àrees es convertiran en espais per experimentar, descansar, i jugar lliurement a l'ombra. Els petits camins que uneixen els diferents espais també es reformaran i es transformaran en grans parterres per a crear una zona més permeable. Pel que fa als camins principals, s'aprofitaran per crear accessos als espais de joc i s'instal·laran bancs i cadires.

Els jardins, però, no serà l'únic punt de la zona que es rehabilitarà, sinó que l'inici d'aquestes obres signifiquen el primer pas per a la transformació del seu entorn. El passat mes de maig, es va aprovar el Pla de Millora Urbana per a la regeneració dels habitatges de l'entorn dels Jardins de la Massana per millorar l'habitabilitat, un pla que instal·larà més de 370 balcons a diversos pisos de l'illa. Alhora, es recuperaran i mantindran els elements originals de les façanes, es millorarà el tancament dels safaretjos i les terrasses cobertes interiors i s'aïllarà tèrmicament la façana i la coberta dels edificis.

Barcelona, una ciutat jugable

La reforma i creació del nou parc infantil de Sant Andreu s'inclou dins el Pla del joc a l'espai públic de Barcelona amb horitzó 2030, que vol convertir Barcelona en una ciutat jugable i inclusiva. Un dels objectius és incrementar les oportunitats de joc de les persones amb diversitat funcional a través de millores de disseny d'accessibilitat universal i augmentant els elements de joc certificats com a inclusius. De 900 àrees de joc infantil, un centenar són àrees accessibles, una xifra que es pretén duplicar cap a l'any 2030. En els darrers mesos, s'han inaugurat diverses zones infantils arreu de la ciutat com la de 1.000 m² dins el nou parc de les Tretze Roses a la Marina del Prat Vermell i la superàrea de joc dins la nova plaça del Canòdrom del barri del Congrés i els Indians.

NO T'HO PERDIS: 50 llocs perfectes per anar amb nens a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat