Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Tres Xemeneies Poble-sec
Foto: Ajuntament de Barcelona

Així seran els Jardins de les Tres Xemeneies del Poble-sec (que ja han iniciat les reformes)

Els treballs duraran tres mesos i són previs a la renovació definitiva de tot l'espai

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

L'Ajuntament de Barcelona ha donat el tret de sortida al pla de transformació de l'entorn dels Jardins de les Tres Xemeneies de Poble-sec. Es preveu que els treballs tinguin una durada d'uns tres mesos i que els jardins tornin a obrir el febrer de 2024. Abans de començar la reforma, es va realitzar un procés de participació del veïnat per identificar les principals carències i dèficits de l'àrea.

Tres Xemeneies Poble-sec
Foto: Ajuntament de Barcelona

A partir del resultat, l'estudi d'arquitectura Leku Studio va dissenyar l'actuació amb l'objectiu principal d'eliminar barreres arquitectòniques i evitar les zones ocultes o amb poca visibilitat. Les obres són una millora puntual que funcionaran com una actuació immediata abans d'iniciar la reforma definitiva de l'àmbit. La intervenció està inclosa dins el Pla de Barris del Poble-sec i significa el primer pas cap a la dinamització de l'espai.

Quines novetats tindran els jardins?

Una de les intervencions principals serà la creació d'una nova pista de bàsquet al centre de la plaça. Al seu voltant també s'instal·larà una zona amb equipament de gimnàs a l'aire lliure, una nova ubicació per a les taules de pícnic i es reubicaran les taules de ping-pong amb nous elements. El mur destinat a l'art urbà s'eliminarà, ja que suposa una barrera visual i de pas, i es reubicarà dins la plaça.

Tres Xemeneies Poble-sec
Foto: Ajuntament de Barcelona

La transformació definitiva de l'espai

Els nous jardins tindran diversos usos i equipaments, com els dos edificis buits que faran cessions a la ciutat per cobrir les demandes dels veïns i veïnes. A més, un dels dos és l'edifici Llac, al número 51 de l'avinguda del Paral·lel, que acollirà la nova seu del Centre de Coordinació Operativa d'Emergències de Barcelona (CECOR). Els jardins també es renovaran i es destinarà un pressupost de 6,2 milions d'euros per a equipaments i habitatge assequibles al barri.

NO T'HO PERDIS: Ja han començat les obres de l'Estació de Sants que limitaran la part de muntanya a bicis i vianants

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Tardor

    Últimes notícies

      Publicitat