Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Festes de Gràcia
© Maria DiasFestes de Gràcia

Així seran les Festes de Gràcia 2020

Els carrers lluiran un guarnit simbòlic i es proposa que no hi hagi festa nocturna

Escrit per
Erica Aspas
Publicitat

Ja es va escollir el cartell guanyador de les Festes de Gràcia 2020 i això ens feia pensar –amb il·lusió– que la festa major del barri es faria. I sembla que així serà, però no tindran res a veure amb les Festes de Gràcia a les que estem acostumats. I és que la situació actual així ho requereix. 

El Districte de Gràcia i la Fundació Festa Major de Gràcia, en coordinació amb les comissions de carrers, han tancat com serà la festa d’enguany, "una festa més veïnal seguint en tot moment les recomanacions de l’Agència de Salut Pública de Barcelona i protecció civil", segons han explicat des de l'Ajuntament.

Les Festes de Gràcia es faran del 15 al 21 d'agost com estava previst. Com que totes les activitats hauran de mantenir el distanciament, el pregó es llegirà en un interior amb l'aforament recomanat i es retransmetrà en directe. Enguany, les pregoneres seran tres dones que treballen en l'àmbit sanitari: Xènia Sist, infermera de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau; Maria Teresa Fabregat, infermera del CAP Vila de Gràcia - Cibeles, i Elvira Bisbe, metgessa anestesista de l’Hospital de l’Esperança i vicepresidenta del Col·legi de Metges de Barcelona.

El mateix dia del pregó, es farà entrega d'un reconeixement de festa major als carrers i places participants. 

Els guarnits, la raó de ser de la festa, també es veuran afectats. Com que les comissions no han pogut treballar en la decoració degut al confinament, només es farà un petit guarnit simbòlic als carrers i no se celebrarà el concurs de carrers i places guarnides. Els guarnits seran més petits i en alçada, sense portalades d’entrada o sortida ni elements a terra. A més, es faran controls d’aforament per evitar concentracions en aquests punts. Des de la Fundació Festa Major de Gràcia animen als veïns a guarnir els balcons, les finestres, les portalades i els aparadors dels comerços per mantenir viva la festa i la tradició.

Tots els guarniments es podran veure a l'app de la festa major amb recorreguts de 360 graus. D'aquesta manera volen evitar desplaçaments massius des d'altres punts de la ciutat i grans concentracions de gent pels carrers de Gràcia. 

El document també assenyala que aquest any totes les activitats acabaran, com a màxim, a les 23 hores, així que no hi haurà balls i concerts de nit i matinada. Tanmateix, s'està treballant per tenir ubicacions on es programaran activitats veïnals amb cita prèvia i per a tota mena de públic. Totes aquestes activitats que es programin hauran de complir amb el distanciament social i altres mesures de protecció. A més, hi haurà mesures de control de l’aforament, desinfecció dels espais i una senyalèctica específica amb totes les mesures preventives per a la salut dels veïns i les veïnes.

NO T'HO PERDIS: Les millors idees per gaudir de l'estiu a Barcelona.

Les millors idees d'oci i cultura amb la nova Time Out Pocket interactiva.

Últimes notícies

    Publicitat