Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Així seran els nous llums de Nadal 2021 de Barcelona

Barcelona encendrà les llums de Nadal el 24 de novembre amb nous dissenys a La plaça Catalunya, Gran Via i el carrer Aragó

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Diuen que, després de Tot Sants, les reproduccions d''All I Want For Christmas Is You' de Mariah Carey comencen a pujar com l'escuma indicant que, ara que fa fred i es fa fosc a les sis de la tarda, només podem dedicar-nos a esperar que arribi Nadal. Però per molt que vulguem avançar l'arribada d'aquestes festes, per a molts barcelonins Nadal es comença a materialitzar a partir d'un moment clau: l'encesa de les llums als carrers de la ciutat.

Aquest esperat instant ja té data: serà la tarda del 24 de novembre, un mes abans de la Nit de Nadal, quan veurem com els carrers de Barcelona s'il·luminen i podrem apreciar totes les novetats lumíniques d'aquest 2021. Sí, sí, ho heu llegit bé. Aquest any, en alguns carrers de la ciutat, la il·luminació tindrà un disseny nou fruit de la voluntat de l'Ajuntament de Barcelona que els estudis de disseny de la ciutat tinguin presència en l'enllumenat Nadalenc.

Per aquest motiu, el passat mes de febrer l'Ajuntament de Barcelona va posar en marxa un concurs per renovar els llums de Nadal del centre de la ciutat i el guanyador va ser l'Estudi Antoni Arola. Segons el consistori –que ha augmentat en un 24% el pressupost dedicat a la il·luminació de Nadal– l’enllumenat nadalenc és una eina clau per contribuir a la recuperació del teixit comercial de la ciutat i per això volen donar oportunitats a creadors locals.

Aquest 2021, l'Edstudi Antoni Arola renovarà els llums de la Gran Via de les Corts Catalanes, el carrer d’Aragó i la plaça de Catalunya. Aquí t'expliquem com seran aquests nous llums! 

Segons el projecte de l'Estudi Antoni Arola, la il·luminació de la plaça Catalunya és "una mirada de celebració, un punt que explota i que fa bategar la ciutat". Els llums, col·locats envoltant la plaça, com si fossis els raigs d'un gran sol, s'encendran i apagaran simulant el batec d'un cor.

Llums de Nadal de plaça Catalunya
Foto: Estudi Antoni Arola

Pel que fa al disseny que veurem a la Gran Via, Arola el descriu com "una idea de confort social. És una manera de fer-nos sentir el carrer com la nostra llar". Ens oblidem del 'chin-chin, muac-muac' que van desaparèixer l'any passat, per donar-li pas a cilindres lluminosos de diverses mides que ompliran el carrer, com si fossin les llums d'una gran casa. 

Llums de Nadal de Gran Via
Foto: Estudi Antoni Arola

El carrer d'Aragó perdrà el sostre de llumetes estel·lars, preciós i icònic, que vestia de màgia el carrer, que serà substituït per un altre tipus d'estels, en aquest cas més gràfics i més grans.

Llums de Nadal del carrer Aragó
Foto: Estudi Antoni Arola

A més d'aquests tres punts neuràlgics, aquest Nadal la Ronda de Sant Pere, entre el Passeig de Sant Joan i Urquinaona, s'il·luminarà per primera vegada. També s’ampliarà el tram del carrer Balmes, des de Diagonal fins a Ronda Universitat; els mercats municipals tornaran a lluir ornamentació nadalenca i es consoliden vies com la Via Laietana, la plaça Urquinaona i l'avinguda Paral·lel.

La renovació de l'enllumenat de Nadal ha començat per aquests punts tan cèntrics, però està previst que s'estengui per tota la ciutat, arribant a tots els districtes per acabar creant una nova il·luminació nadalenca a tota la ciutat de Barcelona

NO T'HO PERDIS: 50 llocs imprescindibles de Barcelona

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.  

Últimes notícies

    Publicitat