Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Llums de Nadal de plaça Catalunya
Foto: Estudi Antoni Arola

Així seran els nous llums de Nadal 2021 de Barcelona

La plaça Catalunya, Gran Via i el carrer Aragó estrenaran llums de Nadal i la ronda de Sant Pere s'il·luminarà per primera vegada

Per Time Out Barcelona Editors
Publicitat

A quatre dies per a l'estiu ens posem a parlar de Nadal? Sí, perquè ja sabem les novetats pel que fa a l'enllumenat de les festes nadalenques d'aquest any. El passat mes de febrer l'Ajuntament de Barcelona va posar en marxa un concurs per renovar els llums de Nadal del centre de la ciutat i el guanyador ha estat l'Estudi Antoni Arola. Segons el consistori –que ha augmentat en un 24% el pressupost dedicat a la il·luminació de Nadal– l’enllumenat nadalenc és una eina clau per contribuir a la recuperació del teixit comercial de la ciutat. 

La proposta se centra en tres punts concrets del centre de Barcelona –la plaça de Catalunya, el carrer Aragó i Gran Via de les Corts Catalanes– per remarcar el valor com a cor i centre neuràlgic de la ciutat i de la festa.

Segons el projecte de l'Estudi Antoni Arola, la il·luminació de la plaça Catalunya és "una mirada de celebració, un punt que explota i que fa bategar la ciutat". Els llums, col·locats envoltant la plaça, com si fossis els raigs d'un gran sol, s'encendran i apagaran simulant el batec d'un cor.

Llums de Nadal de plaça Catalunya
Foto: Estudi Antoni Arola

Pel que fa al disseny que veurem a la Gran Via, Arola el descriu com "una idea de confort social. És una manera de fer-nos sentir el carrer com la nostra llar". Ens oblidem del 'chin-chin, muac-muac' que van desaparèixer l'any passat, per donar-li pas a cilindres lluminosos de diverses mides que ompliran el carrer, com si fossin les llums d'una gran casa. 

Llums de Nadal de Gran Via
Foto: Estudi Antoni Arola

El carrer d'Aragó perdrà el sostre de llumetes estel·lars, preciós i icònic, que vestia de màgia el carrer, que serà substituït per un altre tipus d'estels, en aquest cas més gràfics i més grans.

Llums de Nadal del carrer Aragó
Foto: Estudi Antoni Arola

Ronda Sant Pere, la novetat

A més d'aquests tres punts neuràlgics, aquest Nadal 2021 la Ronda de Sant Pere, entre el Passeig de Sant Joan i Urquinaona, s'il·luminarà per primera vegada. També s’ampliarà el tram del carrer Balmes, des de Diagonal fins a Ronda Universitat; els mercats municipals tornaran a lluir ornamentació nadalenca i es consoliden vies com la Via Laietana, la plaça Urquinaona i l'avinguda Paral·lel.

La renovació de l'enllumenat de Nadal ha començat per aquests punts tan cèntrics, però està previst que s'estengui per tota la ciutat, arribant a tots els districtes.

NO T'HO PERDIS: 50 llocs imprescindibles de Barcelona

Llegeix el número de maig de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.

Últimes notícies

    Publicitat