Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Així sona el nou disc de Sau (amb nou cantant) després de 24 anys

'Trossets de mi' és el primer single de 'Mil i una nits i uns quants dies', que sortirà a principis d'any

Borja Duñó
Escrit per
Borja Duñó
Publicitat

Sau no serà el primer ni l'últim grup que sobrevisqui a la mort del seu cantant. D'exemples n'hi ha a cabassos, alguns de reeixits i d'altres no tant, especialment quan el que cal substituir és algú de carisma desbordant. Queen en seria la prova (davant la impossibilitat d'igualar la força de Freddie Mercury, el grup ha optat per la fórmula Queen+, a la qual s'han afegit vocalistes com Paul Rodgers i Adam Lambert, tot i que també ho han provat d'altres, com Gary Cherone i George Michael). 

Tanmateix, Sau es presenta amb el nom aparentment intacte (un '30' difuminat juga a despistar per sota del logo) i nou cantant, un Jonathan Argüelles fidel a l'estil original –pel que podem escoltar a 'Trossets de mi'–, però que s'enfronta a un repte immens: Sau no ha deixat de ser mai, en l'imaginari col·lectiu, el grup on cantava Carles Sabater (1962-1999).

La notícia és que Sau, un grup que donàvem per mort després de la trista desaparició del seu cantant, traurà àlbum amb onze peces originals el 2022, és a dir, 24 anys després del seu últim treball de cançons inèdites, 'Amb la lluna a l'esquena' (1998). De moment, el grup ha donat a conèixer 'Trossets de mi', primer avançament del disc, que es titularà 'Mil i una nits i uns quants dies' i que arribarà a principis del nou any. 

El disc l'han gravat Pep Sala (compositor, lletres, veu i guitarra), Jonathan Argüelles (veu) amb la banda habitual del grup, formada per Ramon Altimir (teclats), Quim 'Benítez' Vilaplana (bateria), Pep Sánchez (baix) i Josep Lluís Pérez (guitarra elèctrica). Junts, ja formaven el projecte Sau30, un tribut que celebrava el trentè aniversari de Sau i que ha acabat engrescant-los a l'hora de fer un disc amb cançons noves.
Sobre 'Trossets de mi', Pep Sala ha declarat: "Vol transmetre la idea que cada cançó, cada concert, cada enregistrament, fins i tot potser cada nota no és res més que un trosset de qui l’ha escrita, de qui l’ha cantada o de qui l’ha interpretada. En certa manera, ajuntant tots els petits trossets de l’obra d’un artista, pots arribar a configurar una imatge molt semblant a ell mateix". L'escultor Domènec Batalla és el responsable de la imatge del disc, que també estarà present en l'escenografia dels concerts.

NO T'HO PERDIS: Els millors concerts del mes de novembre a Barcelona

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.

Últimes notícies

    Publicitat