Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Els millors concerts del mes a Barcelona
Carola Ortiz
Foto: Sílvia Poch Carola Ortiz

Els millors concerts del mes a Barcelona

Les cites més destacades de la música en viu a Barcelona dels pròxims dies

Per Borja Duñó i Aleix Cabau
Advertising

ATENCIÓ: Els concerts d'aquesta llista es poden veure afectats per les cancel·lacions a causa de la situació d'excepcionalitat actual.

Alguna vegada t'has assabentat que venia a tocar algú que t'interessava just després que ho fes? Això no et passarà amb la nostra tria dels concerts més destacats del mes: una combinació dels directes amb més poder de convocatòria i dels més exquisits.

Agafa l'agenda i pren nota també dels grans concerts de la temporada.

NO T'HO PERDIS: Els millors festivals de Barcelona i Catalunya.

 

Saïm
Foto: Houston Party

Tomorrow Never Knows

Neix a la sala La Nau un nou cicle de concerts titulat com la cançó que tanca el 'Revolver' (1966) dels Beatles. Organitzat per Houston Party i Six Was Nine, el cicle comença amb la potència del trio mallorquí Saïm, continua a l’abril amb dos grups que venen de Madrid, Los Estanques i Jack Bisonte, i s’allarga durant el mes de maig amb Parquesvr, Ricky Gil & Biscuit i Pajaro Sunrise.

La Nau. M: Bogatell. Del 9 d’abril al 23 de maig. 12-15 €.

Hijos del Trueno
Foto: Marc Lozano Bosch

Hijos del Trueno

Vicente Leone i Daniel Granados (companys de Joe Crepúsculo a Tarántula) van crear aquesta "orquestra de ball popular" que porta a La Deskomunal les cançons del seu debut, 'Sorprendentes adelantos' (2019), un disc amb una visió molt particular de Barcelona que inclou zombis, rumba i havaneres.

La Deskomunal. M: Plaça de Sants. 8 de maig, 19.30 h. 12 €.

Advertising
Club del Río
Foto: Born Music

Club del Río

Els madrilenys Club del Río van començar com una comuna d’amics que vivien, viatjaven i feien música junts, inspirats pels grups de folk dels 60. En pocs anys, s’han anat convertint en una mena de Fleet Foxes ibèrics, gràcies a les harmonies vocals i a l’esperit hippie, però amb cert aire llatinoamericà. El seu nou disc es diu 'Lejos' (2021) i està carregat de bones cançons.

C.A.T. M: Fontana. 8 de maig, 18.15 h (exhaurides) i 20.15 h. 18 €.

Fuerza Nueva
Foto: Davit Ruiz

Los Planetas + Niño de Elche

'Fuerza nueva' (2019) és el disc conjunt de Los Planetas i Niño de Elche que dona nom a la seva aliança, un supergrup que ha hagut d’afegir una segona data al seu concert del Coliseum. Aquest encreuament d’indies interessats en el flamenc i cantaor transgressor es dedica a furgar en les ferides obertes d’Espanya reinterpretant himnes com 'Els segadors' i 'El novio de la muerte'.

Coliseum. M: Passeig de Gràcia. 13 de maig (exhaurides) i 14 de maig, 19.30 h. 35-45 €.

Advertising
Carola Ortiz
Foto: Sílvia Poch

Carola Ortiz

La cantant i clarinetista Carola Ortiz presenta el seu tercer treball, 'Pecata beata' (2021), on musica textos de Montserrat Abelló, Mercè Rodoreda, Víctor Català i Anna Gual. Un homenatge a la figura de la dona a través del temps, amb instruments de cambra i a mig camí del jazz, el folk i la cançó.

C.A.T. M: Fontana. 14 de maig, 20 h. 18 €.

Marina Rossell
Foto: Houston Party

Marina Rossell

Dins el nou cicle EllESmusic sobre la bretxa de gènere en l'àmbit tecnològic, concert acústic en horari matinal de Marina Rossell. L'actuació anirà precedida d'una taula rodona moderada pel poeta Eduard Escoffet i titulada 'Qui controla els algorismes musicals?' A més de la mateixa Rossell, participaran en el debat Rocío Saiz (Dones en la Indústria de la Música. MIM), Ana Montserrat (directora audiovisual i divulgadora científica, B23 films), Thais Ruiz de Alda (Digitalfems) i Andrés Ferraro (Music Technology Group, Universitat Pompeu Fabra).

La Nau. M: Bogatell. 15 de maig, 11.30 h. 20 €.

Advertising
TWIN
Foto: Carles Rodrigo

TWIN

Ana López, integrant de Her Little Donkey, debuta en solitari amb un EP de pop eteri i evocador, cantat en castellà i produït pel duo electrònic b1n0. Aquest concert a l’Heliogàbal serà l’estrena absoluta del nou projecte.

Heliogàbal. M: Joanic. 16 de maig, 13 i 14.30 h. 10 €.

Pau Vallvé
Foto: Tina Riera

Let’s Festival

La 16a edició del Let’s Festival arriba en edició limitada, amb dotze concerts a la sala Salamandra durant el mes de maig, amb Pau Vallvé, Maria Jaume, Depresión Sonora, Pantocrator, Shinova, La Ludwig Band, El Petit de Cal Eril, Nunatak, Habla de Mí en Presente, Trashi, Renaldo & Clara i Alison Darwin.

Salamandra (L’Hospitalet de Ll.). M: Av. Carrilet. Del 2 al 30 de maig, 10-20 €.

Advertising
Junco y Mimbre
Foto: Sala Cat

Minifestival de Música Independent de Barcelona

El Minifestival de Música Independent de Barcelona arriba a la 26a edició, que es diu aviat. Serà una edició molt limitada (amb un aforament de cinquanta persones i emissió en línia dels concerts de Slow Connection i La Nena Samsó). Enguany no hi haurà grups internacionals com de costum, però el cartell és igualment atractiu: Junco y Mimbre, Ariox i Ella Ella, el divendres; i Lisasinson, Aiko el Grupo i Guineu, el dissabte.

Espai Jove les Basses. M: Vilapicina. 21 i 22 de maig, 18 h. 7,5-13 €.

Tots els concerts
Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising