Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Ajudes econòmiques als autònoms afectats per la crisi del coronavirus
Treballadora autònoma
Foto: Shutterstock Autònoma

Ajudes econòmiques als autònoms afectats per la crisi del coronavirus

Advertising

Els dels autònoms, un dels col·lectius més damnificats en aquesta aturada pel coronavirus, demandava mesures urgents i ja han arribat. El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha posat en marxa una ajuda econòmica de fins a 2.000 euros per als treballadors i treballadores autònomes que acreditin una reducció dràstica i involuntària de la seva facturació a conseqüència dels efectes del coronavirus i sempre que la seva feina correspongui a les activitats que han cessat obligatòriament i que no tinguin altres ingressos extres. Els autònoms que vulguin sol·licitar aquesta ajuda han d'estar donats d'alta al RETA (règim especial de treballadors autònoms) de la Seguretat Social, i tenir el domicili fiscal a Catalunya.

Ajudes als autònom

 

Ajudes als autònom
Foto: Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya

 

Per poder gaudir d'aquesta ajuda, s'han de demostrar pèrdues econòmiques durant el mes de març de 2020 en comparació amb el mes de març de 2019. Si fa menys d'un any que esteu donats d'alta al RETA, la comparació es farà amb la mitjana de la facturació mensual des de l'alta al RETA. Serà amb aquesta documentació, on s'acreditin les pèrdues, amb la qual es decidirà la quantitat a percebre, que serà d'un màxim de 2.000 euros que es farà en un únic pagament.

L'ajuda es podrà demanar a partir del dia 1 d'abril a través d'un enllaç que s'activarà aviat a la pàgina web del Departament de Treball.

 

NO T'HO PERDIS: L'Ajuntament deixarà de cobrar alguns impostos durant l'estat d'alarma.

Share the story
Últimes notícies
    Advertising