Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Aurora Boreal
Foto: ShutterstockAurora Boreal

Albirades aurores boreals prop de Barcelona (un fenomen extraordinari)

Ja no és imprescindible viatjar al nord d'Europa si volem veure una versió particular d'aquest fenomen atmosfèric

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Publicitat

No sabem si són senyals del canvi climàtic o un indici de l'adveniment d'un nou messies per Nadal, el cas és que un episodi d'aurores boreals ha sigut visible des de prop de Barcelona aquesta setmana. Si en la vostra llista de "coses per fer abans de morir" figura veure aquest fenomen, no us deixeu tot el pressupost en un viatge al cercle polar, Lleida està molt més a la vora.

El 5 de novembre passat a Catalunya es van albirar aurores boreals. En concret va ser l'observatori de Cervera, a la Segarra, el que va publicar un vídeo que avança Betevé on es pot veure un petit exemple del fenomen.

L'aurora boreal s'ha pogut veure a altres parts d'Europa (França i Itàlia) i a la península, fins i tot, a altres indrets més al sud, com per exemple a Extremadura.

Tot i ser nocturnes, les aurores boreals estan relacionades amb l'activitat del sol, en concret amb l'augment de vent solar que, en xocar contra el camp magnètic de la terra, produeix aquest fenomen a llocs insospitats. Bona sort si ho voleu tornar a veure perquè, segons els experts, es tracta d'un esdeveniment extraordinari.

NO T'HO PERDIS: Eclipsi de Sol total a Catalunya: pròximes dates del fenomen astronòmic del segle

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat