Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Alteritats a la Mostra Fire!!
Alteritats

'Alteritats', un documental sobre el lesbianisme a Catalunya, guardonat als Premis Ciutat de Barcelona 2023

El projecte audiovisual, dirigit per Alba Cros i Nora Haddad, va guanyar un premi Time Out Cultura en la categoria de 'millor obra'

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Publicitat

Ja s’ha fet públic el veredicte dels jurats dels Premis Ciutat de Barcelona 2023, els guardons que atorga l’Ajuntament des de l’any 1949 com a reconeixement de la creació artística i cultural vinculada a Barcelona. D’entre els catorze vencedors, n’hi ha un que ens entendreix perquè també va ser premiat en els Premis Time Out Cultura 2023 en la categoria Millor obra. Es tracta del documental 'Alteritats' d’Alba Cros i Nora Habbad, que aquesta vegada ha competit en la categoria de Cultura Digital i audiovisual.

El film recull la veu de la diversitat de vivències lesbianes a partir d’un recorregut pels sentiments, les experiències, les infàncies, els desitjos i les alegries de les lesbianes de totes les edats residents a Catalunya i d’orígens diversos. ‘Alteritats’ intenta donar resposta a qüestions que sovint queden invisibilitzades pel doble fet de ser dona i de ser lesbiana. De fet, els Premis Ciutat de Barcelona han reconegut del documental “l’aproximació a les dissidències sexuals i identitàries des del testimoni íntim i natural, tot sortint de la rigidesa de les definicions de gènere”. 

Dos projectes del Raval també guanyen el primer premi

Per una banda, el Festival Raval(s) ha estat guardonat en la categoria de Cultures populars i comunitàries. El projecte —de la Fundació Tot Raval— ha estat reconegut per la seva trajectòria de 20 anys que "suposa la reinterpretació de l’ocupació cívico-festiva de l’espai públic, reivindicant-lo alhora com a patrimoni de la ciutadania, amb una perspectiva intercultural, que recull la tradició de la cultura i les festes majors popular, i aporta una nova mirada més oberta i plural i que és el reflex de la realitat social del barri i la ciutat". 

Festival Raval(s)
Ajuntament de Barcelona / Clara Soto Garreta

D’altra banda, en la categoria d’Educació, ha estat vencedor l’Institut Miquel Tarradell, també del Raval, per la "consolidació d’un projecte educatiu que conjuga la posada en valor de totes les llengües de la comunitat amb l’aprenentatge i l’ús del català, així com el treball en xarxa amb institucions i projectes de la ciutat". 

Altres categories reconegudes

Els Premis també han premiat la trajectòria i la feina de l’organista Montserat Torrent, en la categoria de Música; l’actor Joan Carreras, en Arts escèniques; l’escultor David Bestué, en Arts visuals, i l’exposició 'Els nous realistes. Arquitectura catalana i balera d’ençà de la crisi del 2008', en la d’Arquitectura, urbanisme i disseny. L’entrega de premis, dotats amb 9.500 euros, se celebra el pròxim 13 de febrer en un acte institucional al Saló de Cent del consistori. 

NO T'HO PERDIS: 11 obres fantàstiques que pots veure a Barcelona el dia de Cap Butaca Buida

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona



Últimes notícies

    Publicitat