Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Alvocat BCN: llocs per tocar el cel amb aquesta fruita

Escrit per
Òscar Broc
Publicitat

La fama de l'alvocat està justificada. Vet aquí un producte sa i saborós (i cada cop més car) que pots ficar a qualsevol festa: amanides, entrepans, tatakis, tartars, cebiches... L'alvocat és el Bruce Springsteen de la fruita: agrada a tothom i mai ofereix merda. Sempre compleix.

La meva obsessió per aquesta fruita luxuriosa m'ha dut a llocs com el magnífic restaurant Trópico (Marquès de Barberà, 24), al cor del Raval. Aquest agradable espai, especialitzat en sucs impossibles i receptes dels tròpics, amaga a la seva carta el millor batut d'alvocat de Barcelona. Es diu Avocado Moroccan Style i arriba a taula en una ampolla individual, amb topping de fruits secs: per llepar-se els llavis fins a destenyir-los.

No gaire lluny, al Barri Gòtic, el santuari hipster-cafeter Black Remedy Coffee (Ciutat, 5) fa una de les meves torrades d'alvocat favorites. Pa torrat de qualitat: prim i dur; rodanxes d'alvocat madur; una muntanya de formatge feta; llavors i oli d'oliva. La torrada d'alvocat de Departure Coffee & Co. (Verge, 1) també té la seva gràcia: pa ultralleuger i cruixentíssim, amb una pasta d'alvocat finíssima que entra molt bé per esmorzar.

Potser esteu tan farts com jo dels tàrtars de tonyina i salmó amb alvocat. Si és així, al restaurant japonès Nomo Sarrià (Major de Sarrià, 105) em revenjo amb el caneló de toro amb alvocat: un xurro de crema d'alvocat deliciós, embolcallat amb llenques de ventresca de tonyina. Kleenex recomanat per la llagrimeta. Al restaurant italià Da Greco (Santa Teresa, 10) fan una amanida tricolor imbatible que combina rodanxes de tomàquet madur, mozzarella i alvocat: una bandera italiana comestible. A la Fruiteca (Aribau, 156) també aposten per l'alvocat en una de les seves millors amanides. Es diu Avo, of course, i porta alvocat, tomàquet de Barbastro, pastanaga i mezclum.

I per acabar aquesta ingesta de polpa verdosa, a la gelateria Parallelo (Sèneca, 18) l'alvocat també brilla a un sorbet llegendari amb llimona i tabasco. No us tornarà la brillantor a la pell, com asseguren que fa el suc Skin Balance de Zzumo (Boqueria, 16), amb alvocat, llimona, menta i poma, però us farà igual de feliços. Penseu en verd, diantre.

Últimes notícies

    Publicitat