Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Ana María Matute substituirà Ramiro de Maeztu en un carrer de Barcelona

El carrer que comparteixen Horta - Guinardó i Gràcia canviarà de nom gràcies a la reivindicació d'un grup de veïns de Can Baró

Mireia Deu
Escrit per
Mireia Deu
Publicitat

El periodista, intel·lectual, assagista, monàrquic i doctrinari de l'autoritarisme espanyol modern, Ramiro de Maeztu, deixarà de donar nom al carrer que comparteixen les districtes d'Horta - Guinardó i Gràcia. Gràcies a la reivindicació d'un grup de veïns de Can Baró, l'escriptora barcelonina Ana María Matute passarà a nomenar el carrer.

El ple de Gràcia va aprovar el canvi de nom el dia 2 de desembre, i el 17 ho va fer el d'Horta- Guinardó. Aquesta proposta conjunta es portarà fins a l'Ajuntament de Barcelona, qui s'encarregarà de decidir si la petició es formalitza. Amb aquest canvi desapareixeria un dels pocs carrers que queden amb el nom imposat pel règim franquista després de la Guerra Civil. Ramiro De Maeztu, qui va deixar constància de la seva admiració pel nazisme, va ser qui va elaborar la teoria de la Hispanitat. 

Ana María Matute va ser una escriptora catalana, coneguda per la seva obra en llengua espanyola.  Membre de la Reial Acadèmia Espanyola, és una de les veus referència de la literatura espanyola del segle XX.  Va morir l'any 2014, pel que ja es compleixen els cinc anys d'espera que calen després de la mort d'algú per poder dedicar-li a algú una plaça, un jardí o, com aquest cas, un carrer. 

 

Google Maps
Google Maps

 

NO T'HO PERDIS: Els millors llibres del 2020 

Últimes notícies

    Publicitat