Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Anunciem els artistes que tocaran a l'escenari Time Out del Cruïlla

Escrit per
Maria Junyent
Publicitat

El Cruïlla, festival de referència de l'estiu, celebra la seva desena edició entre el 3 i el 6 de juliol al Parc del Fòrum amb un cartell com sempre eclèctic encapçalat per artistes com la diva del pop Kylie Minogue, el col·lectiu Black Eyed Peas –sense Fergie però amb els tres MCs fundadors, Will.i.am i Apl.de.ap, i el productor Taboo– i els britànics Foals, que tornen a Barcelona passats tres anys de l'última visita i que toquen per primera vegada a Espanya el seu cinquè àlbum, 'Everything not saved will be lost'. El festival ja ha anunciat els horaris d'enguany, per escenaris, i un cop més –per setè any consecutiu– a Time Out ens alegrem de col·laborar amb l'escenari Time Out, per on passaran sis artistes i bandes a qui val la pena seguir la pista. Us deixem amb els noms i els horaris del nostre escenari.

1. Gang of youths (divendres 5, 19.15 h): David Le'aupepe, Max Dunn, Jung Kim, Joji Malani i Dom Borszestowski es van donar a conèixer a la seva Austràlia natal l'any 2013 i ara han girat pel món telonejant els Foo Fighters. El Cruïlla serà el debut a Barcelona d'aquesta banda d'indie-rock que va consolidar-se l'any 2017 amb el disc Go farther in lightness. Si voleu saber de quin peu calcen, escolteu el seu unplugged per a MTV a Spotify o premeu el play d'aquest vídeo:

2. Els Pets (divendres 5, 21.30 h): Després de cinc anys de silenci, Els Pets han tornat a sonar amb el disc Som (RGB Suports, 2018), produït per Joan Pons (El Petit de Cal Eril). Ja era hora que aquesta part de la història viva de la música en català formés part del Cruïlla. Els de Constantí defensaran a l'escenari Time Out un disc senzill i lluminós, que conté temes que, encara que no ho vulguin, ens agraden (molt!):

3. Xoel López (divendres 5, 00.30 h): Amb un disc fet de cançons que semblen paisatges, Xoel López pujarà a l'escenari Time Out disposat a hipnotitzar-nos. 'Sueños y pan', el seu últim disc, canta a petits jaguars de la nit, a l'insomni i a la primavera, i es declara «fill de totes les mares i petjada de tots els camins». Lletres com aquesta, que mereixen ser escoltades amb molta atenció:

4. Oumou Sangaré (dissabte 6, 18.45 h): De Mali a Barcelona, Oumou Sangaré ens apropa el so i les textures de l'Àfrica recollits al disc Mogoya, profunds i altament ballables. Sangaré no és cap nova veu. Va publicar el seu primer treball, 'Oumou', al 1990 i des d'aleshores ha estat al peu del canó pel que fa a la música, a la reivindicació dels drets de la dona i també com a altaveu incansable per dur els tresors de l'Àfrica a tot el món. Intenteu no moure els peus amb això:

5. Michael Kiwanuka (dissabte 6, 21.30 h): A moltes se'ns va glaçar la sang escoltant-lo cantar "Bleeding, I'm bleeding, my cold little heart, oh I, I can't stand myself" (si heu vist 'Big little lies' sabreu de què parlem) amb una veu que sembla sortida del fons dels temps. Kiwanuka, a qui han comparat amb Bill Withers i Ottis Redding, és una de les grans veus del soul dels nostres temps, filtrat per un nou groove que ens l'acosta i el fa únic. Al Cruïlla, Michael Kiwanuka interpretarà el seu últim àlbum,'Love&Hate', i també cançons de la resta de la seva trajectòria. Canteu amb nosaltres: "I'm a black man in a white world, I'm a black man in a white world"...

6. Jorge Drexler (dissabte 6, 00.30 h): Després de recollir tres Grammys llatins el passat novembre amb 'Salvavidas de hielo', el seu últim LP, l'uruguaià aterra a l'escenari al Cruïlla amb els seus temes poètics i relaxats. Alta probabilitat de coros multitudinaris i mostres d'amor a cançons emblemàtiques com 'Todo se transforma' i 'Me haces bien'. Si voleu posar-vos al dia dels himnes més recents, fitxeu aquí:

No podeu esperar? Consulteu els concerts de la setmana

Últimes notícies

    Publicitat