Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Mural Mortadelo i Filemón
Foto: @absure2000

Apareix al Clot un mural de Mortadel·lo i Filemó plorant la mort d'Ibáñez

L'artista urbà Absure2000 ha volgut fer un homenatge al dibuixant català amb els seus dos personatges més famosos

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Fa uns dies el món va perdre a una de les figures més reconegudes del còmic espanyol. Conegut també per ser un excel·lent historicista, Francisco Ibáñez ha deixat un llegat de milers d'exemplars de còmics que han acompanyat diverses generacions durant més de 65 anys. La seva mort ha impactat tothom, i són molts els que han volgut mostrar la seva admiració cap al català. El darrer a fer-ho ha estat l'artista urbà Absure2000, que li ha rendit homenatge amb un gran mural al Clot, concretament al carrer Bilbao amb Rambla Guipúscoa.



A l'obra apareixen els dos personatges més famosos del dibuixant, Mortadel·lo i Filemó, que van ser els protagonistes de la seva primera historieta el 1958 i que l'han acompanyat fins als últims dies de la seva carrera. Al mural apareixen aquests dos icònics del còmic espanyol plorant la mort del seu creador, que està representat al centre de la pintura. L'artista ha assegurat que amb aquesta obra ha volgut 'honrar la figura del dibuixant dins el món de l'humor i del còmic' que l'ha acompanyat tota la infància.

Ibáñez va rebre diversos reconeixements al llarg de la seva vida, incloent-hi la Creu de Sant Jordi de la Generalitat. A més de Mortadel·lo i Filemó, també va crear altres molt reconeguts com els divertits 'Pepe Gotera y Otilio', el peculiar 'Rompetechos' i l'esbojarrada comunitat de veïns '13, Rue del Percebe'. Tots aquests van convertir a Francisco Ibáñez en la figura més rellevant del còmic espanyol.

NO T'HO PERDIS: 9 noves llibreries de Barcelona que has de conèixer

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Estiu

    Últimes notícies

      Publicitat