Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Mural Diego Ojeda Gaza
Foto: Diego Ojeda

Apareix al Clot un mural en homenatge a les víctimes de la guerra de Gaza

L'artista Diego Ojeda dedica l'obra a les mares, infants i periodistes que han perdut la vida en el conflicte a Palestina

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Ja fa gairebé quatre mesos des que Hamàs va atacar Israel, un acte que va tenir com a resposta el bombardeig continuat a la Franja de Gaza per part d'Israel. Segons les autoritats sanitàries palestines, el nombre de víctimes ja se situa per sobre de les 25.000 persones, una xifra estremidora que no para d'augmentar. Els brutals atacs d'Israel cap a la població palestina han impulsat manifestacions arreu del món per demanar l'alto el foc, així com la fi del comerç d'ames amb el país. 

Barcelona ha estat una de les ciutats que ha acollit diversos actes de protesta, com el del passat 20 de gener, quan més de 60.000 persones van sortir al carrer per exigir l'aturament del comerç d'armes amb Israel i aturar el genocidi palestí. A més de les mobilitzacions al carrer, Barcelona també ha demostrat la seva solidarització amb les víctimes de Gaza utilitzant una altra eina: l'art. L'artista urbà Diego Ojeda és l'autor del mural que ha aparegut darrere del parc del Clot, enfront del número 20 del carrer del Municipi. L'obra rendeix homenatge a totes les mares i fills palestins i als periodistes "que han perdut la vida per retratar el que està passat dins les muralles", explica Ojeda. 

Mural Diego Ojeda Gaza
Foto: Diego Ojeda

El mural mostra com les mares i nens es protegeixen sota el cel ple de fum envoltats de periodistes com Wael Dahdouh, que va perdre la seva família durant un dels bombardejos, i Roshdi Sarraj, que va morir mentre cobria l'atac israelià i que es va sumar a la llista dels més de 60 periodistes morts a Gaza, segons les dades de Periodistes Sense Fronteres. “Aquest mural retrata la violència que els civils estan patint a Gaza, sota una omissió d’una bona part de la comunitat internacional (...) El mural convida a la reflexió i busca no deixar indiferent a qui passa pel davant".

Barcelona amb el poble palestí

La Comunitat Palestina de Catalunya va crear la Xarxa Solidària contra l'Ocupació de Palestina (RESCOP), que agrupa més de mig centenar d’organitzacions socials, col·lectius i plataformes ciutadanes de tot l’Estat. El col·lectiu ha redactat un manifest adreçat al Govern Espanyol perquè posi fi a la compravenda d’armes i de tecnologia militar i de seguretat amb Israel i que trenqui relacions diplomàtiques, institucionals, econòmiques, esportives i culturals amb Israel, entre altres demandes. 

L'Ajuntament de Barcelona també va enviar una ajuda extraordinària de 300.000 euros per l'emergència humanitària a la Franja, uns diners que s'han destinat a fer front a les necessitats d'assistència alimentaria bàsica i de subministrament d'aigua. Altres associacions de la ciutat com Top Manta, la marca solidària del Sindicat de Venedors Ambulants de Barcelona, també va mostrar el suport amb el poble palestí des del primer moment i va convocar una de les primeres mobilitzacions a Barcelona el dissabte 21 d'octubre de 2023. 

NO T'HO PERDIS: Les millors exposicions de Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat