Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Aquest edifici de Cornellà ha guanyat el Premi d'Arquitectura 2021

L'arquitecta Carme Pinòs ha estat guardonada amb la Medalla d'Or de l'Arquitectura

Escrit per
Ainhoa Echeverría
Publicitat

Un habitatge social de Cornellà de Llobregat ha guanyat el Premi d'Arquitectura Espanyola, una distinció especial que atorga el Consell Superior dels Col·legis d'Arquitectes d'Espanya (CSCA) durant la celebració dels Premis ARQUITECTURA 2021. Aquest edifici d'habitatges socials és obra dels arquitectes Peris+Toral, que treballen en el desenvolupament de solucions constructives actuals, de baix impacte i amb una estructura que busca la racionalitat i la flexibilitat.

El projecte també destaca pel seu disseny de matriu d'habitacions comunicants, l'ús de fusta, la millora de la qualitat de la construcció, i la reducció dels terminis d'execució i de les emissions de CO2. En concret, l'edifici aconsegueix reduir la petjada en un 55% menys que un edifici equivalent convencional.

Habitatge social de Cornellà
Foto: Premis Arquitectura 2021Habitatge social de Cornellà

Aquests premis tenen en compte els valors més socials, culturals i sostenibles de l'arquitectura i l'urbanisme. En la seva primera edició han estat guardonades sis obres pels seus valors, que responen a la sostenibilitat i a la salut, al compromís social i ètica, a la professió, als valors RE (rehabilitació, renovació i regeneració) i a l'hàbitat.

L'edifici UCI-COVID del Parc Sanitari Pere Virgili ha guanyat el Premi Professió, ja que és una mostra de la idoneïtat de l'arquitectura de donar resposta eficient a necessitats socials excepcionals. Un altre edifici guardonat amb el Premi RE ha estat l'Espai Santa Eulàlia de Gironella (Barcelona) per l'adaptació de l'antiga església de Gironella en un centre cultural d'arts escèniques. A més, també s'han entregat tres distincions especials: el Premi d'Arquitectura Espanyola, el Premi d'Urbanisme Espanyol i el Premi Permanència. 

Espai Santa Eulàlia
Foto: Premis Arquitectura 2021Espai Santa Eulàlia

Més enllà d'aquests guardons, els Premis ARQUITECTURA 2021 també han concedit la Medalla d'Or de l'Arquitectura, una distinció que el CSCAE concedeix des de 1981 a les millors trajectòries professionals en l'arquitectura i l'urbanisme. Enguany, els arquitectes Carme Pinòs i Carlos Puente han rebut aquest guardó. Pinòs, una arquitecta reconeguda internacionalment, és coneguda per alguns dels seus projectes, com el Cementiri d'Igualada o el conjunt en el centre històric de Barcelona, que comprèn la Plaça de la Gardunya, l'Escola d'Art Massana i la façana posterior del Mercat de la Boqueria. 

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a Barcelona al juliol

Llegeix el número d'estiu de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat