Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Aquest és el nou ús de l'edifici de Correus, que crearà 1.500 llocs de treball

L'històric edifici acollirà un centre dedicat a l'economia digital i la recerca, mantindrà una oficina de Correus i s'hi habilitarà un espai pels veïns

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

L'Ajuntament de Barcelona, Correus i el Consorci de la Zona Franca han signat el que han anomenat com "un protocol d'intencions" on es marquen els nous usos i funcions que acollirà en els pròxims anys l'emblemàtic edifici de Correus de la plaça Antonio López. L'acord inclou que en un termini de dos anys aquest edifici protegit com a bé cultural d'interès local passarà de ser una central d'entrada i sortida de serveis postals a un pol d'activitat econòmica amb una incubadora d'empreses, oficina d'atenció a les empreses i formació i recerca al voltant de l'economia digital.

30.000 m2 destinats a la "reeconomització del districte de Ciutat Vella, regenerar el teixit productiu i impulsar l'ocupació d'alt valor afegit" en una zona molt dependent del turisme i la gentrificació. Per portar-ho a terme Correus es compromet a cedir l'edifici, el Consorci de la Zona Franca aportarà la inversió i l'Ajuntament en gestionarà el seu ús. Un cop es culmini aquesta operació s'espera que es generin uns 1.500 llocs de treball a través de les 150 companyies i 'start-up' que s'hi podran establir.

Edfici de Correus de Barcelona
FOTO: WikipediaEdfici de Correus de Barcelona

30.000 m2 de centre empresarial i veïnal

Aquest protocol d'intencions contempla que l'edifici es transformi en un verdader mobilitzador de la vida al barri, calculen que hi podria circular entre 2.000 i 2.500 persones diàries, i un dinamitzador de l'economia. Tots aquests serveis acollirà:

  • Centre empresarial: Incubadora d 'start-ups' relacionades amb  a l’economia digital i la recerca
  • Correoslab: Espai gestionat per Correus per transformar i innovar en el seu model de negoci amb emprenedors, universitats, administracions i empreses.
  • Oficina de Correus: Atenció al públic amb accés independent des del carrer.
  • Oficina d’Atenció a l’Empresa i al talent: A càrrec de l’Ajuntament.
  • Espai cívic i cultural: Per a activitats o necessitats ciutadanes, especialment dels veïns de la zona.
  • Restaurant. Per donar servei a l’activitat econòmica de l’equipament.

NO T'HO PERDIS: Coses per fer aquesta setmana a Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat