Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Pride
Foto: shutterstockPride

Aquest és el país d'Europa més amable amb les persones LGBTQ+ el 2022

Malta ha encapçalat el rànquing de Rainbow Europe per setè any consecutiu

Ed Cunningham
Núria Méndez
Escrit per
Ed Cunningham
Traduït per
Núria Méndez
Publicitat

Bona part d'Europa s'està convertint, per sort, en un lloc molt més segur i acollidor per a les persones LGBTQ+. En general (però, malauradament, no a tot arreu), sembla que els països de tot el continent proporcionen cada vegada més drets i llibertats a les persones queer.

I aquesta és una tendència que mostra l'últim estudi de Rainbow Europe. Cada any des del 2009, l'Associació Internacional de Lesbianes, Gais, Bisexuals, Trans i Intersexuals (ILGA) publica aquest informe, que és un rànquing de països europeus basat en les seves lleis i polítiques que protegeixen els drets i les llibertats LGBTQ+. Cada país del rànquing rep una puntuació en una escala de zero a 100.

I el primer dels rànquings del 2022 és... Malta! La qual cosa, per a qualsevol que hagi seguit l'estudi Rainbow Europe anteriorment, no serà una sorpresa. Amb una puntuació de 92, Malta ha encapçalat la llista durant set anys consecutius.

El següent és Dinamarca amb 74 punts. Els danesos han escalat ràpidament les files gràcies a la recent legislació contra la discriminació i els delictes d'odi. Bèlgica ocupa el tercer lloc amb una puntuació de 72.

A l'altre extrem del rànquing, Azerbaidjan, Turquia, Armènia i Rússia reben puntuacions d'un dígit, mentre que Polònia obté la classificació més baixa de la Unió Europea amb 13 (va caure en el rànquing a causa de la prohibició per part de les autoritats dels esdeveniments del Pride). Aquests països ofereixen poca protecció a les persones LGBTQ+ contra la discriminació i la violència. 

Mentrestant, Espanya se situa a l'11è lloc de la llista, per sobre de països com el Regne Unit, els Països Baixos i Alemanya. 

Aquí teniu el mapa sencer de Rainbow Europe:

Mapa Rainbow Europe
Foto: Associació Internacional de Lesbianes, Gais, Bisexuals, Trans i Intersexuals

Podeu consultar l'edició completa de l'informe Rainbow Europe del 2022 aquí.

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a Barcelona al maig

Llegeix el número de maig de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat