Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Embús
Foto: Trànsit

Aquest és el tram de la ronda de Dalt que es cobrirà a partir del mes de juny

La segona fase de les obres acabarà el 2027 i donararà pas al procés d'urbanització del nou espai

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Les obres per cobrir la ronda de Dalt i d'urbanització del voltant ja s'ha aprovat de manera oficial. La primera fase de la cobertura d'aquesta zona de la ciutat ja es va dur a terme i va cobrir uns 200 metres entre el Mercat de la Vall d'Hebron i l'Institut Vall d'Hebron. Ara, amb l'aprovació de la segona fase del projecte executiu es cobriran els 340 metres més de ronda al seu pas per Horta-Guinardó, on es podrà generar una nova superfície per a ús ciutadà i espais verds que, sobretot, beneficiarà els veïns de Sant Genís dels Agudells i la Teixonera. En total, les dues fases cobriran fins a 540 metres de la ronda.

Els treballs s'iniciaran aquest mes de juny i consistiran a construir el mur central de suport de l'estructura de cobertura, la mateixa cobertura en forma de T i els passos de serveis d'aquesta, així com la resta d'elements necessaris per a habilitar l'estructura com a túnel: sis sortides d'emergència, tres al costat del mar i tres al costat de la muntanya, i una sala tècnica integrada en una de les sortides. Les obres es dividiran en dues fases: la primera se centrarà en el mur central i les sortides d'emergència i la segona en la coberta i els passos de serveis juntament amb les instal·lacions i acabats del túnel generat, que es definiran en un altre projecte.

obres ronda de Dalt
Foto: Ajuntament de Barcelona

Segons el projecte, el projecte finalitzarà el juny de 2027, quan es començarà el procés d'urbanització del nou espai. De moment, encara no hi ha cap proposta guanyadora per executar les obres i la definició i les característiques de la zona de passeig i activitats seran objecte d'un projecte posterior que es concretarà dins el marc del pacte per la ronda de Dalt. En total, les obres d'estructura comptaran amb un pressupost de 17,75 milions d'euros, tot i que encara no s'han afegit els costos de les instal·lacions i acabats del túnel i el de la urbanització, que s'estima que augmenti el pressupost a uns 40 milions d'euros.

Un projecte demandat pel veïnat

La coberta de la ronda i la urbanització posterior de l'espai és un projecte que el veïnat ha demandat durant molts anys i que s'ha aprovat per transformar aquesta infraestructura viària i l'entorn que l'envolta, i que això contribueixi als barris de la zona. Les rondes en van construir fa més de 30 anys enrere i, tot i que enllacen i connecten barris, també els separen i generen soroll i contaminació. Per això, la ronda de Dalt ja es va cobrir al seu pas per barris com Canyelles, el Bon Pastor i Baró de Viver, i ara serà el torn dels barris d'Horta-Guinardó: Montbau, Vall d'Hebron, Sant Genís i la Teixonera.

NO T'HO PERDIS: Què fer a Barcelona al febrer

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat