Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Què fer a Barcelona al febrer

Què fer a Barcelona al febrer

Exposicions, concerts, teatre, mercats... febrer arriba carregat d'activitats interessants. No et perdis res!
Santa Eulàlia
Santa Eulàlia
Advertising

Exposicions, cicles de cine, activitats familiars, obres de teatre i dansa, concerts, música clàssica... i per la nit, les millors sessions de DJ i festes. Hi ha moltes coses per fer i veure a Barcelona durant aquest febrer. Aquesta és l'agenda cultural de la ciutat!

Activitats a la ciutat

Què fer, Festivals

BCNegra 2019

Barcelona parla de crims, d’investigació i de vides ocultes al festival BCNegra, que se celebra del 24 de gener al 3 de febrer, i que té el port com a temàtica vertebradora. Teniu una cinquantena d'activitats per als amants de la novel·la negra, el misteri i la investigació. Amb taules rodones i xerrades, però també amb passejades literàries, teatre, concerts i projeccions. Us hem fet una tria amb alguns dels imprescindibles de l'edició del BCNegra d'aquest any.

Be God is
© Clàudia Serrahima
Què fer

Barcelona Districte Cultural: Be God Is

icon-location-pin Més d'una ubicació
icon-calendar

Espai Dual, companyia formada per Blai Juanet Sanagustín, Oriol Pla i Marc Sastre ens presenten un frenètic slapstick show, amb tres personatges que apareixen de llocs diferents portant l’harmonia, l’expressió i la màgia per regalar-li a la persona vivent que tinguin davant. De sobte, l’espai oníric apareix, la música transforma el moviment… i ningú entén res. L’equilibri no es manté, un està sota el jou de l’altre, els dos a un i els tres al ritme, a la ingravidesa, al domini, al desequilibri, al contratemps, a l’espai…

Advertising
Què fer

Punk en femení

icon-location-pin Centre Cultural Albareda, El Poble-sec
icon-calendar

Exposició dedicada a la història del punk a través de les seves dones (1975-1983). Throbbing Gristle i l'electrònica industrial, The Slits i la Punky Reggae Party, The Cramps i el reciclatge del Rock & Roll dels 50, Mars i l'experimentació sorollosa, les ESG i el Punk-Funk, B52's i el guateque punk, The Selecter i el revival skatalític, Crass i l'Anarcopunk són alguns exemples del paper crucial de la dona en la revolta punk. Una llista de cançons, un recull d'imatges en directe i les portades de totes aquestes bandes i algunes més ens mostraran una història en femení i feminista.

Què fer

Barcelona Districte Cultural: Allegro ma non troppo

icon-location-pin Més d'una ubicació
icon-calendar

La companyia Zero en Conducta dibuixa una història d'amor en blanc i negre. Una història feta de carícies, de gestos, de detalls, de poesia i de tendresa, una història que s'escriu amb les mans, es dibuixa amb els dits i es gaudeix en la foscor... Un barret sense rostre, una cara que s'amaga darrere d'un llum, un tango a dos que al final ballen tres...; perquè l'amor pot tenir cares molt diferents i no sempre es deixen veure totes; perquè l'amor, si no és cec, ho sembla quan ens obliga a caminar a batzegades, quan ens posa una bena als ulls i ens submergeix en la foscor o ens impedeix veure com ens arriben a estimar els altres.

Advertising
Què fer

El Flea. Second-hand social

icon-location-pin Plaça de Blanquerna, El Raval
icon-calendar

La filosofia del reciclatge i els preus 'low cost' són l'essència d'aquest mercat mensual. Com sempre, podreu fer-vos amb roba, accessoris i objectes de segona mà des de 5 euros o menys.

Què fer

L'Hivernacle al Palau: Lletraferits. Música i literatura

icon-location-pin Més d'una ubicació
icon-calendar

La relació entre literatura i música és fèrtil a través de la novel·la, la poesia, les memòries, els assaigs... La Solsona carlina i el xoc cultural de l’arribada de la música de Beethoven; la celebració poètica i musical de la natura; una reflexió sobre la gestació dels relats bíblics i l’autobiografia d’un artista referent i de tot un temps. Explorarem les ramificacions literàries de quatre concerts de la temporada amb la col·laboració de quatre de les llibreries més vibrants de Barcelona: la Calders, Casa Usher, la NoLlegiu i Malpaso. Sessions coordinades per María José Anglés de MUSICoLòGICS. Podeu consultar els detalls de les activitats del cicle, sucoses com el cara a cara poètic entre Antoni Clapés i Francesc Parcerisas (15 de març a les 19 h a Casa Usher). 

Advertising
Què fer

Jeff Bridges: Lebowski i altres grans instantànies

icon-location-pin Filmoteca de Catalunya, El Raval
icon-calendar

Mostra que ens ensenya una faceta desconeguda de l’oscaritzat Jeff Bridges, la de fotògraf. Una de les grans passions de l’actor, que va construir la seva primera cambra fosca a l’institut i ha estat documentant les seves pel·lícules amb la càmera Widelux, amb pel·lícula de 35 mm en blanc i negre, des de mitjan anys setanta. Fa fotos dels actors, de l’equip tècnic i de les localitzacions i, un cop acabat el rodatge, les revela, les enganxa en àlbums fotogràfics i en regala una còpia a tothom que hi ha participat. 

Art

Malenconia I (1514)
© Albrecht Dürer
Art

Durer, mestre del Renaixement

icon-location-pin Més d'una ubicació
icon-calendar

Una setantena de gravats de Durer, mestre del Renaixement alemany, s'exposen a Barcelona en una mostra que abraça tres espais del Gòtic. D'una banda descobreixen l'artista, gran dibuixant i gravador que va apropar-se a totes les temàtiques: escenes religioses, mitològiques, retrats i també crònica social i política. De l'altra, ens situen a l'època i recorden el paper dels banquers –com Jakob Fugger, el Mèdici d'Ausburg– i l'església en la construcció d'una primera Europa. Entre les peces, propietat d'una col·leccionista italiana, destaca l'estampa en vint fulls on es representa el Gran Carro Triomfal de Maximilià, i també la Malencionia, un treball en burí referenciat a l'obra de Subirachs, a la façana de la Passió de la Sagrada Família. De la sèrie dedicada a la vida de la Verge, no passeu de llarg de la imatge de la Verge sobre la lluna creixent. Durer comerciava amb aquestes estampes on evidenciava un domini absolut del dibuix: ara encara gaudim de les seves anatomies i ropatges, de l'arquitectura i paisatges que recreava. L'expo té lloc simultàniament al Reial Cercle Artístic (de 10 a 22 h) i a la Catedral i el Museu Diocesà (gener i febrer, de 10 a 19 h; de març a maig, de 10 a 19.45 h).

'Janitzio', de Josep Guinovart
© Josep Guinovart
Art

Guinovart. La realitat transformada

icon-location-pin Espai VolART-Fundació Vila Casas, Eixample
icon-calendar

Més que mostrar, 'La realitat transformada' s'esforça a explicar i acostar l'obra del polièdric Josep Guinovart (1927-2007). Amb aires de retrospectiva però defugint del clàssic recorregut cronològic, l'exposició, que ocupa totes les sales dels Espais Volart, s'endinsa, en el ric univers guinovartià. Proposa noves lectures i formes de mirar la producció d'un dels artistes destacats de l'avantguarda plàstica catalana de la segona meitat del segle XX que va conjugar, sense despentinar-se, el realisme, l'abstracció, l'expressionisme, i l'informalisme, tot reinventant-se de manera incessant. S'inclouen una vuitantena de peces, entre pintura, obra gràfica, escultura o instal·lació, a partir de les quals es van desengranant les constants en el seu treball; els diversos temes, del més local a l'universal, que esdevenen llocs comuns en el llenguatge d'en Guino. Sobresurt especialment Agramunt i les seves arrels, la connexió amb el Marroc, el contacte amb la natura i la terra, la importància de la matèria i la investigació incansable de materials, els minotaures, o el seu compromís polític i social. És precisament la iconografia la que va marcant el ritme de l’itinerari, que suggereix múltiples vaivens a partir d'obres significatives de diferents etapes creatives, entre la primera època, pels volts del 1948, i fins al 2006. Aquesta ambiciosa exposició demostra la vigència del llegat del creador i actualitza les paraules de l'autoanomenat treballador de la pintura: “A mi no m'interessa

Time Out diu
Advertising
Lina Bo Bardi
© Lina Bo Bardi
Art

Lina Bo Bardi

icon-location-pin Fundació Joan Miró, Sants - Montjuïc
icon-calendar

Per a l'arquitecta Lina Bo Bardi, el dibuix era un mitjà expressiu primordial i en el seus arxius de São Paulo va conservar-ne prop de 6.000. La mostra, petita, recull un centenar d'imatges de la seva producció, més imatges de la seva obra constructiva i de la seva activitat com a dissenyadora. En paraules del comissari, "davant la pèrdua de protagonisme de l’habilitat en el dibuix a mà en les arts en general i en la pràctica arquitectònica en particular, els dibuixos deLina Bo Bardi continuen essent una constatació sempre refrescant de la importància i elvalor permanents del pensament lliure i autèntic i de les mans destres i educades".  

Berenice Abbott
© Berenice Abbott
Art

Berenice Abbott

icon-location-pin Fundación Mapfre, Dreta de l'Eixample
icon-calendar

La fotògrafa Berenice Abbott va ser de les primeres a entendre Nova York com a sinònim de modernitat. Va retratar les transformaciones de la ciutat, com si fos un ésser viu, en el període central del segle XX, un moment brillant per a l'arquitectura i síntesi de la societat moderna.   La mostra recull l'ambient de Nova York a partir de 1920 i també la fascinació d'Abbot per Eugène Atget, fotògraf al qual va descobrir de la ma de Man Ray i al qual va reivindicar amb força. Per últim, també es presenten les imatges de ciència i fenomens físics, realitzades a partir dels anys 40 per encàrrec del Comitè d'Estudi de Física del MIT.   

Advertising
Art

Henri Matisse. Matisse prints

icon-location-pin Marlborough,
icon-calendar

Henri Matisse (1869-1954) va realitzar al voltant de vuit-cents gravats a més d'il·lustrar diversos livres d’artiste. L'any 2013 Marlborough Nova York va realitzar l'exposició 'The essence of the line', una mostra amb vuitanta obres centrada en el treball de l'artista en aquest camp. Marlborough Barcelona presenta ara per primera vegada una exposició individual centrada exclusivament en l'obra gràfica de Matisse. En ella es mostra una selecció de vint obres que abasta pràcticament mig segle de les seves creacions en aquest camp, i s'exposen diferents tipus de gravats: aiguaforts, aiguatintes, litografies i punta seca.

'El príncipe Baltasar Carlos, a caballo'. © Velázquez. Museu del Prado
Velázquez. Museu del Prado
Art

Velázquez i el Segle d'Or

icon-location-pin CaixaForum, La Font de la Guatlla
icon-calendar

Costa imaginar el transcurs de la pintura sense l'existència de Diego Rodríguez de Silva y Velázquez (1599-1660). Mestre de mestres. Venerat pels grans artistes, la seva influència traspassa segles i fronteres. Prova en són, per exemple, les diverses versions de 'Las Meninas', un dels seus quadres més emblemàtics, que Dalí i Picasso s'entestaren a interpretar una vegada i una altra; també la pertorbadora sèrie que Francis Bacon va crear a partir del retrat del papa Innocenci X; o la famosa sentència de Manet després de visitar Madrid: "Velázquez és el pintor dels pintors. No m'ha sorprès, m'ha extasiat", amb la qual el reivindica com a referent dels impressionistes.

Time Out diu

Cine

Sales de cinema

Filmoteca de Catalunya

icon-location-pin El Raval

Barbet Schroeder és el gran protagonista de la Filmoteca al febrer. El cineasta obrirà el dia 1 de febrer una extensa retrospectiva de la seva filmografia amb una conversa amb Esteve Riambau, que precedirà la projecció d'una de les seves obres més personals, 'Maîtresse'. I, com cada any, la Filmoteca farà balanç del 2018 projectant els millors films de l'any. Catorze pel·lícules en un cicle que s'allargarà fins al març.

Podreu veure una exposició amb les fotos que Jeff Bridges ha realitzat als seus rodatges, i l'actor també protagonitza un cicle amb algunes de les seves interpretacions més destacades. Segueix la retrospectiva dedicada a Robert Altman i al febrer també es farà un homenatge a Guinovart, al mestre de la llum Néstor Almendros, a la fotògrafa Berenice Abbott, coincidint amb l'exposició que li dedica la Fundació Mapfre, i al documentalista Llorenç Soler.

Cine

El documental del mes: Ouaga Girls

icon-location-pin Més d'una ubicació
icon-calendar

Theresa Traoré Dahlberg. Burkina Faso-França-Qatar-Suècia, 2017. VOSE, 83'. A la capital de Burkina Faso, Ouagadougou, un grup de noies joves estudien en una escola per convertir-se en mecànics de cotxes. Entre martells i claus angleses, comparteixen rialles, germanor i amistat. Els seus somnis i desitjos es barregen amb els valors d’un país i amb l’opinió de la societat que les envolta sobre com ha de ser suposadament una dona.

Teatre i dansa

Teatre

Die 120 tage von Sodom

icon-location-pin Teatre Lliure: Montjuïc, El Poble-sec
icon-calendar

El director suís Milo Rau, que ens va estremir amb Five Easy Pieces fa dues temporades, trasllada a escena els escrits del marquès de Sade i el cinema de Pier Paolo Pasolini. Un joc de la mirada entre realitat i ficció amb els actors de la Schauspielhaus Zürich i de Theater HORA, una companyia formada per persones amb discapacitat intel·lectual. Teatre polític d’investigació sobre la veritat, la bellesa i la bondat.

Dansa

Venezuela

icon-location-pin Mercat de les Flors, El Poble-sec
icon-calendar

A 'Venezuela', Ohad Naharin i els ballarins de la Batsheva Dance Company exploren el diàleg i el conflicte entre el moviment i el contingut que representa. El coreògraf va crear dues seccions de 40 minuts col·locades en juxtaposició. En aquest treball multifacètic i irresistible Naharin vol que el públic participi d’aquesta llibertat d’elecció i del seu àmbit infinit de possibilitats, alhora que fa un comentari crític sobre tots nosaltres.

Advertising
Teatre

Què va passar amb Bette Davis i Joan Crawford?

icon-location-pin Teatre Akadèmia, L'Antiga Esquerra de l'Eixample
icon-calendar

Carme Elias i Vicky Peña es posen a la pell de Bette Davis i Joan Crawford, dues actrius en lluita per recuperar el protagonisme a Hollywood en una obra que trasllada l’espectador fins al món dels anys 60 a través de la turmentosa relació i famosa enemistat entre les dues actrius durant el rodatge de la pel·lícula 'Què se n'ha fet, de Baby Jane?

Teatre

L'últim acte

icon-location-pin Teatre Goya, El Raval
icon-calendar

Un actor es desperta a l’escenari. El soroll del cruixit de la tarima envaeix l’espai. Silenci. Un respir. Els pulmons s’omplen d’aire i un focus il·lumina el seu rostre. No hi haurà una altra funció, aquesta és la seva última representació. I n’és plenament conscient. Sobre l’escenari, els personatges que l’han acompanyat al llarg dels anys, especialment les dones, apareixen davant dels seus ulls. Les escenes més captivadores que ha interpretat se succeeixen en una última funció, la més màgica, aquella que quedarà en el record. Un últim acte. I el millor dels seus amors li murmura: 'seré en la teva vida el millor de la boirina de l'ahir quan m'arribis a oblidar; com és millor el vers aquell que no podem recordar'.

Advertising
Teatre

La Reina de la Bellesa de Leenane

icon-location-pin Més d'una ubicació
icon-calendar

laperla29 porta al teatre de la Biblioteca de Catalunya aquest text àcid de Martin McDonagh amb el toc de duresa i d'humor que tant representa al dramaturg britànic. Dirigida per Julio Manrique, la obra està ambientada en un petit poble, Leenane, al comptat irlandès de Connemara. Descobrirem la vida de la Maureen, una dona soltera de 40 anys que viu en una casa antiga amb la seva vella i despòtica mare, la Mag, d'uns 70 anys. L'arribada dels germans Pato i Ray Dooley alterarà la vida de les dones, almenys per uns dies.

Teatre

La dansa de la venjança

icon-location-pin La Villarroel, L'Antiga Esquerra de l'Eixample
icon-calendar

Una parella se separa després d'anys de matrimoni. El divorci els obliga a resoldre com s'han de repartir les hores d'un fill menor d'edat. Han fet un pacte. Han arribat amb serenor fins aquest pacte. Però avui, a la casa on havien fundat la seva història en comú i tot just quan ja s'anaven a acomiadar sense deixar més víctimes pel camí, el pacte es trenca i alguna cosa esclata.

Advertising
Teatre

La dona pantera

icon-location-pin La Seca, Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
icon-calendar

Palau i Fabre volia fer un teatre allunyat del teatre que ell considerava petit burgès. Volia, també, conèixer-se a si mateix a través de l’altre fent servir, un cop superada la seva etapa poètica, una forma literària que li permetés mostrar la seva teoria o potser hauríem de dir-ne el seu modus vivendi basat en el joc de veure’s en l’altre. A més, Palau se sentia atret pel mite de Don Joan perquè gairebé l’interpel·lava, li demanava que 'l’escrigués'. Podria haver triat qualsevol altre mite (Faust, Quixot…), però aquest sembla que li proporcionava tots els ingredients que necessitava: joc de màscares, dualitat, cerca de l’Ideal i l’Absolut. Per això reinventa el personatge i el situa en diferents contextos, amb diferents gèneres dramàtics però sobretot la tragèdia i la farsa.

Pas Pleurer
© D.R.
Teatre

Festival de Teatre en Francès de Barcelona

El Oui! Festival de Teatre en Francès de Barcelona tornar aquest febrer. S’hi podran veure diversos espectacles escrits per autors francòfons. Una nova oportunitat per descobrir obres de teatre contemporani en francès, així com els seus autors, directors, intèrprets i companyies de l’escena francòfona. Tot, a Dau al Sec, l'Institut Francès, l'Institut del Teatre... Les entrades ja estan a la venta!

Tot el teatre

Comèdia

Roger Peláez
© Iván Moreno
Comèdia

Roger Pelàez. Mandonguilles de frenillo

icon-location-pin Antic Teatre, Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
icon-calendar

Després de 'Precinti'm l'esfínter' arriba a l'Antic Teatre 'Mandonguilles de frenillo' la nova tombarella mística de Roger Pelàez, acompanyat per la seva dissortada ombra. Una reflexió de l’actualitat en clau de mal humor que no permet desxifrar res perquè ni tan sols arriba a reflexió. Esgarips, xiscles, insults, travetes, trampes de la ment, trucs psicològics bergmanians, rondalles, arts endevinatòries, cants mongols, prerefredaments… Tot s’hi val en aquesta estúpida carrera que una entitat no-magmàtica recorre cap a l’engolidor no res.

Teatre

Pel Davant... i pel darrera

icon-location-pin Teatre Borràs, Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
icon-calendar

La hilarant comèdia de Michael Frayn és una enciclopèdia de com fer riure. Ho fa des del que hem après dels clàssics i el seu genial invent de poder assistir a la rebotiga d'una companyia de teatre de tercera que recorre províncies amb un tòpic vodevil. Mirar sense dissimular com el desgast de la convivència humana –presionada per les penúries, dificultats i misèries individuals– degenera en un divertit pandemònium. Una obra que comença com la típica comèdia de com s'aixeca una producció amb un grup d'artistes sense cap talent, per després evolucionar cap al més esbojarrat i físic screw ball i slapstick. 

Time Out diu
Advertising
Teatre

Tricicle. HITS

icon-location-pin Teatre Victòria, El Poble-sec
icon-calendar

Tot repassant els esquetxos dels espectacles de Tricicle al llarg de 40 anys (i en són 99, segons ens diuen) n'he trobat alguns de magnífics que no hi són, a 'Hits', el seu comiat des escenaris. És una cosa que li pot passar a qualsevol seguidor d’aquests magnífics pallassos silents que, com li passa a tothom, s'han fet grans i que, amb bon seny i abans de caure en una certa decadència física, han decidit dir adéu. Tot i que la selecció ha estat feta (això ens diuen) pels fans a través de la pagina web o potser justament per això aquest 'Hits' sembla menys harmonitzat que el que ens tenien acostumats. 

Time Out diu
Lapònia
© Alejo Levis
Teatre

Lapònia

icon-location-pin Club Capitol, El Gòtic
icon-calendar

La veritat i la mentida es confronten en la nova comèdia de Cristina Clemente i Marc Angelet en la qual de forma molt animada i còmica plantegen si és ètic enganyar els infants per mantenir les tradicions. El debat es produeix durant les festes de Nadal en una casa de Finlàndia on el Ramon i la seva dona, amb el petit Martí, han anat a visitar a la cunyada, que està casada amb un finlandès. El detonant és la filla d’aquesta parella que li ha dit al Martí que el Pare Noel no existeix. I des d'aquí la funció deriva cap a la confrontació entre la identitat mediterrània i al radicalisme protestant nòrdic que poc a poc anirà desvelant la personalitat dels personatges, els conflictes entre ells i alguna mentida interessada. 

Time Out diu
Advertising
Teatre

deSEXperats

icon-location-pin Teatre del Raval, El Raval
icon-calendar

Espectacle dirigit per Toni Albà, escrit pels guionistes i dramaturgs Rafel Barceló i Tomàs Fuentes i produït per la companyia de teatre d'Albà. El resultat és un espectacle còmic, fresc, divertit, esbojarrat i dinàmic en el qual els tres actors (Lluís Altés, Mingo Ràfols i Manel Piñero) interpreten 4 personatges diferents en 4 històries independents però amb un nexe comú... 

Concerts

Mazoni
© Noemi Elias
Música, Pop

Barcelona Districte Cultural: Mazoni

icon-location-pin Més d'una ubicació
icon-calendar

Mazoni, consolidat projecte del català Jaume Pla, porta al cicle gratuït Barcelona Districte Cultural, circuit cultural als barris de tots els districtes de la ciutat el seu últim disc, 'Cançons robades' (2018), recopilatori de cançons inèdites i versions.

Música, Pop

Festival Íntims 2019: Marlango

icon-location-pin Casino de Barcelona, Sant Martí
icon-calendar

El Festival Íntims torna al Casino Barcelona per tercer any consecutiu amb una proposta que s'allargarà durant tot el 2019 i que barreja música i gastronomia amb concerts acústics de grans noms del panorama musical i menús degustació maridats amb vins i caves. Obre el cicle la classe de Marlango, duo format per Leonor Watling i Alejandro Pelayo, que dos anys després de la seva primera actuació en el marc del Festival Íntims, torna a Casino per presentar 'Technicolor' (2018), amb el pop i el jazz com a grans protagonistes.

Advertising
Música

Carles Viarnès

icon-location-pin La Rouge, Ciutat Vella
icon-calendar

La Rouge del Raval tanca el cicle Rouged, que ha dedicat a la música ambient, electrònica i experimental amb la visita de Carles Viarnès, un dels millors pianistes i compositors de casa nostra, que ens tornarà a posar la pell de gallina amb les tecles al servei de la sensibilitat i el minimalisme de la seva música mentre esperem ansiosos que publiqui nou material.

Música clàssica

Música, Clàssica i òpera

Maria João Pires

icon-location-pin Palau de la Música Catalana, Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
icon-calendar

La gran pianista portuguesa segueix en actiu, tot els rumors que fa un temps anunciaven la seva retirada. Ara torna al Palau, per actuar convidada per Ibercamera. Serà amb un recital en solitari on interpretarà dos dels seus compositors de capçalera: Wolfgang Amadeus Mozart i Frédéric Chopin. Del primer interpretarà una selecció d'algunes de les seves sonates, mentre que del músic polonès oferirà alguns dels seus nocturns.

Altres plans a Barcelona

Què fer

MineralExpo Barcelona-Sants 2019

icon-location-pin Centre Cívic Cotxeres de Sants, Sants - Montjuïc
icon-calendar

Voleu descobrir què hi ha darrere de cada mineral? O trobar els fòssils més curiosos? O fer-vos amb peces úniques de bijuteria de pedra fina natural? Doncs ara és la vostra oportunitat, perquè aquests tres elements s’uneixen, un any més, a la fira MINERALEXPO que s'instal·la a les Cotxeres de Sants els dies 1, 2 i 3 de març. Tots els amants d’aquests elements extraordinaris que us vulgueu convertir en autèntics col·leccionistes i buscadors de minerals, o tots els curiosos que vulgueu conèixer més coses d’aquest món tan interessant i divers, teniu una cita a MINERALEXPO. Cada dia hi haurà tallers introductoris als minerals per conèixer més de prop el món de la mineralogia i de les pedres. Podreu fer saber més d’alguns minerals, com les seves propietats, com es formen i on es poden trobar. També hi haurà xerrades sobre els meteorits i el seus orígens o sobre l’ús que es feia de les pedres en les cultures prehistòriques del nostre país. A més a més, pels més atrevits, es podran comprar minerals i fòssils de col·lecció per decoració, així com la bijuteria més exclusiva, com ara collarets, anells o polseres. No dubteu en apropar-vos al llarg dels tres dies que dura la fira! A més, l'entrada i totes les activitats i xerrades són gratuïtes. Horaris: Divendres de 15 h a 21 h, dissabte de 10 h a 21 h i diumenge de 10 h a 19:30 h.  

Spannabis 2018
© Luis Diago
Què fer, Mercats i fires

Spannabis 2019

icon-location-pin Fira de Cornellà, Fora de Barcelona
icon-calendar

S'apropa l'esdeveniment que tant estaven esperant els fans del cànem! Sí, sí, ho heu encertat, estem parlant de la XVI edició d'Spannabis, la fira de referència del sector cannàbic en l'àmbit mundial, que se celebra a la Fira de Cornellà. Aquest any podreu ballar al ritme del reggae dels nombrosos artistes que hi participen. Chalart58 - Matah & Classy Horns, Sista Livity & Good Over Evil, DJ Rambla, Mina's Collective, Warriors of Dub, Mahom Dub i molts altres artistes més. Els vostres peus no pararan ni un moment! I no només hi haurà música! També podreu gaudir de diverses xerrades sobre diferents temes, com l'ús terapèutic del cànem, entre altres, dintre de les VII World Cannabis Conferences. A més, la fira compatarà amb un consultori legal perquè pregunteu el que vulgueu sobre qualsevol dubte que tingueu en relació amb la legalitat del cànnabis en el marc espanyol i europeu. I per a tots aquells a qui us entri la gana entre xerrades i concerts, podreu descansar en algun dels nombrosos 'food trucks' que hi haurà. Podreu triar al vostre gust! Paral·lel a l'exposició, Spannabis i la Conferència Internacional de Negocis de Cannabis (ICBC) uniran forces el 14 de març per organitzar una gran conferència. L'objectiu és tractar el potencial econòmic del cànem i la viabilitat que Espanya es converteixi en un dels països clau en el mercat europeu del producte. No us ho perdeu!

Advertising
Què fer, Activitats de cine

El acorazado Potemkin amb BSO en directe de Raisa

icon-location-pin Aribau Multicines, 5,
icon-calendar

Per als enamorats del cine mut o per a tots aquells que no poden aguantar ni dos segons de silenci… aquesta proposta us enamorarà a tots! El diumenge 17 de març a les 19 h a la sala 5 de Multicines Aribau us espera un espectacle únic i irrepetible organitzat per Café Kino: la projecció del clàssic ‘El acorazado Potemkin’ acompanyat de la banda sonora en directe del rock psicodèlic de Raisa i el guitarrista Xisco Rojo. Gaudiu de l’essència d’aquesta obra mestra a un ritme totalment diferent. La música transformadora i experimental de Raisa i Xisco Rojo acompanyaran els mariners de la tripulació de Potemkin, instal·lat al port d’Odessa, a revolucionar-se en contra els seus oficials. És una projecció única, no us quedeu sense la vostra entrada! Per més informació, consulteu les seves xarxes socials (Facebook i Instagram).

Què fer

San Miguel Aprés-ski a Baqueira

icon-location-pin Estació d'esquí Baqueira Beret,
icon-calendar

Dubteu a pujar a la neu? Doncs heu de saber que si us animeu a conduir fins a Baqueira Beret tindreu una gran recompensa: dissabte 16 de febrer, el San Miguel Aprés-Ski s’instal·la al Pla de Beret. L’espai, dissenyat per San Miguel per portar al segle XXI els campaments base de muntanya, ofereix una experiència gastronòmica de primera, preparada en una espectacular barbacoa que presideix l’espai. Podreu triar entre tres menús, el vegà, a base de brotxetes vegetals, la brasa, que ofereix carn de primera, i l’autèntica olla aranesa. Els podreu maridar amb les millors cerveses de la marca, la Selecta, l’Especial i la Manila que, a més sortegen forfets gratis en les seves etiquetes. I mentre degusteu el maridatge, podreu gaudir del concert de Delafé, que presentarà un avançament del seu sisè disc, carregat de bona electrònica. A més, el Dj Miqui Puig punxarà una de les seves inoblidables sessions. De debò no ho teniu clar encara?

Advertising
Què fer

San Miguel Aprés-ski a Espot

icon-location-pin Estació d'esquí Port Ainé,
icon-calendar

Si encara no sabeu si pujar o no a pistes el cap de setmana, heu de saber que a Espot hi trobareu una oferta de primera. El San Miguel Aprés-Ski, l’espai itinerant que està triomfant aquest hivern, s’instal·la dissabte 23 de febrer a l’estació per oferir-vos la millor proposta gastronòmica i lúdica per al vostre aprés-ski. A l’espai, inspirat en els campaments base de muntanya, hi trobareu plats deliciosos per maridar amb les millors cerveses de la casa. No us podeu perdre la gran barbacoa on es cuinen tres propostes culinàries de gran nivell: l’opció vegana, a base de brotxetes vegetals, l’opció de brasa, amb 200 grams de filet de porc i de vedella i, per als més tradicionals, autèntica olla aranesa. Entre les cerveses, podreu triar entre la Selecta, torrada i amarga en el punt just, l’Especial, madurada en fred i variada en sabors, i la Manila, l’última innovació de San Miguel, a base de llúpols aromàtics i d’aroma floral. A més, algunes de les etiquetes porten premi:forfets dobles gratis! Així que pareu atenció! I tot plegat, amenitzat per les sessions que punxaran Hektor Mass, una de les estrelles més prometedores de l’escena espanyola, i Nacho Ruiz, Dj resident de la sala Sidecar i tot un clàssic de la nit barcelonina. 

Oriol Molas
Què fer

San Miguel Aprés-ski a La Molina

icon-location-pin Estació d'esquí La Molina,
icon-calendar

El San Miguel Aprés-Ski s’ha convertit en una cita ineludible aquesta temporada d’esquí. Dissabte 2 de març, aquest espai inspirat en els campaments de muntanya arriba a l’estació de La Molina per oferir-vos la millor experiència per posar punt i final a la jornada. Una espectacular barbacoa presideix l’espai de cuina, on s’hi preparen tres deliciosos menús que podreu maridar amb les millors cerveses de la marca. L’opció vegana, a base de brotxetes vegetals, l’opció brasa, que ofereix 200 grams de porc i vedella de primera i la tradicional olla aranesa per als amants de la sopa. Entre les cerveses, hi trobareu la Selecta, torrada i amarga en el punt just, l’Especial, madurada en fred i variada en sabors, i la Manila, l’última innovació de San Miguel, a base de llúpols aromàtics i d’aroma floral. Importantíssim: fixeu-vos les etiquetes, perquè algunes porten premi, forfets dobles gratis per esquiar en les millors estacions dels Pirineus. I tot plegat, a més, amenitzat per dues grans sessions a càrrec dels reis de la festa rock més sonada de les nits de Barcelona, els Nasty Mondays, i pel Dj Viktor Olle, que hi portarà una sessió carregada de groove, rock i disco. A per totes. Mai esquiar havia estat una experiència tan completa.

Advertising
Què fer

San Miguel Aprés-ski a Boí Taüll

icon-location-pin Estació d'esquí Boí Taüll,
icon-calendar

L’estació de Boí Taüll acull acull dissabte 16 de març un dels esdeveniments de la temporada, el San Miguel Aprés-Ski, l’espai itinerant dissenyat per San Miguel i que, inspirat en els campaments base, proposa la millor manera de tancar una jornada dura d’esquí. En la imponent barbacoa que hi trobareu entre les barres i les taules, s’hi cuinaran tres propostes gastronòmiques delicioses per maridar amb les millors cerveses de la casa. Hi podreu tastar el menú vegà, a base de brotxetes vegetals, l’opció brasa, a base de la millor carn de porc i de vedella, o l’olla aranesa, imprescindible si allò que us agrada de veritat és la sopa. I entre les cerveses, hi trobareu la Selecta, torrada i amarga en el punt just, l’Especial, madurada en fred i variada en sabors, i la Manila, l’última innovació de San Miguel, a base de llúpols aromàtics i d’aroma floral. Sobretot, pareu atenció a les etiquetes, que algunes duen premi, forfets dobles per esquiar gratis a les millors estacions dels Pirineus. A més, per amenitzar-ho tot, tindreu la música d’Amatria, que pujarà a l’escenari els temes del seu últim disc, ‘Algarabía’. I això no és tot, Legoteque, Dj resident dels Crappy Tuesdays, un clàssic de la nit barcelonina, posarà el punt i final al millor aprés-ski d’aquesta temporada. Què? Us hi animeu?

Què fer

San Miguel Aprés-ski a Grandvalira

icon-location-pin Estació d'esquí Grandvalira,
icon-calendar

El San Miguel Aprés-Ski s’ha convertit en una cita ineludible aquesta temporada d’esquí. Dissabte 30 de març, l’espai inspirat en els campaments de muntanya arriba a l’estació de Grandvalira per oferir-vos les millors cerveses San Miguel i una experiència inoblidable per posar punt i final a la jornada. Una espectacular barbacoa presideix l’espai de cuina, on s’hi preparen tres deliciosos menús: l’opció vegana, a base de brotxetes vegetals, l’opció brasa, que ofereix 200 grams de porc i vedella de primera i la tradicional olla aranesa per als amants de la sopa. Entre les cerveses, hi trobareu la Selecta, torrada i amarga en el punt just, l’Especial, madurada en fred i variada en sabors, i la Manila, l’última innovació de San Miguel, a base de llúpols aromàtics i d’aroma floral. Importantíssim: fixeu-vos en les etiquetes, perquè algunes porten premi, forfets dobles gratis per esquiar en les millors estacions dels Pirineus. I de fons, la música en directe dels osonencs Nyandú, que l’any passat van facturar el seu tercer treball, ‘Fernando Rogelio Estévez’, aclamat per la crítica i el públic. Tancarà l’aprés-ski Dj Pegatas, que oferirà una de les seves sessions inclassificables, però sempre imperdibles. Calceu-vos les botes, que la neu s’acaba i aquest cap de setmana serà irrepetible a Grandvalira!  

Advertising
Què fer

MineralExpo Barcelona-Sants 2019

icon-location-pin Centre Cívic Cotxeres de Sants, Sants - Montjuïc
icon-calendar

Si voleu descobrir que hi ha darrere de cada mineral, trobar els fòssils més curiosos o peces úniques de bijuteria de pedra fina natural, els tres elements s’uneixen un any més, per celebrar la fira MINERALEXPO a les Cotxeres de Sants els dies 1, 2 i 3 de març. Tots els amants d’aquests elements extraordinaris que us vulgueu convertir en autèntics col·leccionistes i buscadors de minerals o tots els curiosos que vulgueu conèixer més coses d’aquest món tan interessant i divers teniu una cita a la MINERALEXPO. Cada dia hi haurà tallers introductoris als minerals per conèixer de més a prop el món de la mineralogia i de les pedres. Podreu fer un ‘tast’ d’alguns minerals on s'explicaran les seves propietats, com es formen i on es poden trobar. També hi haurà xerrades sobre els meteorits i el seus orígens o sobre l’ús que es feia de les pedres en les cultures prehistòriques del nostre país. A més, pels més atrevits, es podran comprar minerals i fòssils de col·lecció per decoració o la bijuteria més exclusiva com ara collarets, anells o polseres. No dubteu en apropar-vos alguns dels tres dies que dura la fira! (divendres de 15 h a 21 h, dissabte de 10 h a 21 h i diumenge de 10 h a 19:30 h). A més, l'entrada i totes les activitats i xerrades són gratuïtes.

More to explore

Advertising