Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Ou de cigne a Can Culleres
Foto: Marc Andreu Ou de cigne a Can Culleres

Aquest és l'únic restaurant de Catalunya on menjaràs ous de cigne!

Can Culleres, a Poblenou, té deu ous de cigne que servirà fins a esgotar existències

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Els cercadors de nous sabors i sensacions gastronómiques tenen una oportunitat a Poblenou: el restaurant Can Culleres (Bilbao, 79. T. 693 06 96 94) té una oferta exclusiva: començarà a servir ous de cigne segons demanda a partir d'aquest dijous, 15.

L'ou de cigne és un producte escàs i de temporalitat estricta: l'època de reproducció i cria és d'abril a juny, i cada femella pon entre cinc i set ous, una sola vegada a l'any. Els ous són molt més grans que els de gallina: entre deu i dotze centímetres de longitud. Val a dir que són cars i gairebé inexistents en el món de la restauració.

¡Un huevo grande como tu mano!
Foto: Shutterstock

 "M'ha assegurat el proveïdor que som l'únic restaurant que li ha comprat ous de cigne, un fet que equival a dir que som l'únic de Barcelona que els serveix, és un producte que només té una certa demanda a Madrid", explica Jordi Asensio, xef i propietari de Can Culleres (un fet que equival gairebé a assegurar que són l'únic restaurant de Catalunya que els té en els suggeriments del dia). Segons Asensio, "l'ou de cigne té un sabor que no és tan pla com el d'un ou normal, és més potent, i la proporció entre el rovell i clara és diferent".

Can Culleres
Foto: Can CulleresCan Culleres

Aquest excel·lent restaurant de cuina catalana amb esperit autoral i tocs francesos els prepara en dues receptes: ou ferrat amb múrgoles i una mica de foie, o bé amb caviar. "Cada ou costa uns 35 euros i els servirem a preu de cost, com qui diu. Per 40 euros, servim un plat per a quatre", explica el cuiner. Doncs ja ho saps: ho pots compartir o menjar-te'l només tu (en aquest cas, jo demanaria molt pa). Correu, que volen! (bé, això últim és una metàfora inadequada i cruel).

Asensio, un cuiner que ha passat per grans cases com Mugaritz, Berasategui o Loidi abans d'obrir el seu negoci, explica que "no fem això per guanyar diners, ho fem perquè és un producte molt bonic que té molt poca gent, i ens agrada fer coses diferents".

NO T'HO PERDIS: Els 11 millors entrepans de Barcelona

Llegeix el número d'abril de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat