Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Els entrepans més originals de Barcelona
Santo Porcello
© Maria Dias Santo Porcello

Els entrepans més originals de Barcelona

Entrepans de la ciutat que cal que coneguis. Bon profit!

Per Ricard Martín
Advertising

Bons temps per a l'entrepà, que ofereix vessants molt diverses. Ja comencem a tenir de tot: a més de l'omnnipresenti un xic carregosahamburguesa, tenim llocs especialitzats en 'hot dog' català, rostit de porc 'made in USA', o receptes de guisats de la iaia entre llesca i llesca. El bon entrepà està descentralitzat, el trobem per tota la ciutat. Feu un cop d'ull a aquesta petita llista: entrepans de Barcelona que heu de conèixeri queixalar!sí o sí.

NO T'HO PERDIS: els 50 millors restaurants de Barcelona

Chivuo's
©MariaDias

Chivuo's

Restaurants Cuina dels nadius americans Vila de Gràcia

Pronuncieu Chivúos, amb accent a la 'u'. Aquest bar, tot de fusta i acollidor, és l'invent de dos cuiners barbuts i veneçolans, amb experiència als Estats Units i en l'alta cuina catalana. El concepte és senzill, però portat a terme amb talent i personalitat: cinc entrepans de receptes nord-americanes que van més enllà de l'hamburguesa, i cinc tiradors de cervesa artesanal local. Un exemple: el portentós entrepà de 'pulled pork', porc rostit amb espècies durant dotze hores, amb salsa barbacoa i ceba confitaada. El seu cheesecake, servit en un pot de melmelada, val un tast i dos. Ho fan bé: cal apartar la clientela ianqui per seure.

Oval
FOTO: Maria Dias

Oval

Restaurants Hamburgueses La Nova Esquerra de l'Eixample

En aquesta hamburgueseria gurmet amb accent indie –el fil musical que ambienta l’establiment és exquisit– el client es pot elaborar la seva pròpia recepta triant-ne els ingredients (hi ha un bilió de combinacions!) o demanar una recepta fixada, com per exemple la brutal Chili Burger, amb bitxo, xili de Jalapa i allioli de xipotle; o la Doble, amb dues hamburgueses, pebrot escalibat, cansalada i ou fregit. Molt bones hamburgueses, també, amb carn de Nebraska, i una carta de vi petita i encertada i cerveses artesanes.

Advertising
Sants Es Crema
Foto: Maria Dias

Sants Es Crema

Restaurants Bar d'entrepans Sants - Montjuïc

Aquest exquisit restaurant va obrir el 2017 com a lloc de brasa creativa, i ara s’ha reconvertit en un bar d’entrepans a la brasa. D’aquí surten meravelles, com un entrepà de toro –ventresca de tonyina– amb maionesa de kimchi i xiitake i un generós entrepà de papada de porc amb achiote i enciam. Per acompanyar la carta d’entrepans –també amb opcions veganes– teniu escalivada acabada de fer, patates fregides i la cervesa de la casa.

Bar Torpedo
Foto: Bar Torpedo

Torpedo

Restaurants Bar d'entrepans

En Rafa Peña (Gresca) ha obert el Torpedo, un bar d’entrepans que ho peta amb exemples com el biquini de pastrami de llengua, amb pa de motlle de croissant de Triticum i mostassa d’herbes; i l’entrepà d’albergínia rostida amb tomàquets secs i pa de burger del forn Sant Josep, que és tan pecaminosament bo que sembla que no pugui ser vegetarià. Han reproduït la cuina del Gresca a tota la carta, i això inclou uns entrants com les Kentucky fried guatlles (cuixes de guatlla desossades, arrebossades i fregides).

Advertising
La Porca
© Iván Moreno

La Porca

4 de 5 estrelles
Restaurants Bar d'entrepans El Poble-sec

A La Porca tot és bo i fa patxoca. De la part creativa se n’encarrega en Rubén León –publicista reconvertit en taverner– i de la cuina la seva mare, amb un receptari adaptat dels anys durant els quals va servir en un bar de menú i càtering. Van creant entrepans nous per acompanyar-ne un de fabulós, de porc cuinat durant quatre hores amb ceba marinada, maionesa de tomàquet sec i pa de coca cruixent. No deixeu de tastar el sorprenent tàrtar de fuet, la premiada Bacon Cheese Burger i el pastís de formatge.

Santo Porcello
© Maria Dias

Santo Porcello

Restaurants Bar d'entrepans Sant Antoni

Dels creadors del Due Spaghi arriba el Santo Porcello, un bar d’entrepans italians que vol omplir, segons en Toni Pol, l’amo, la “poca cultura de l’entrepà italià que hi ha a Barcelona”. El pa és la clau del triomf i els hi fan a mida perquè aguanti receptes com el Bologna Grossa –amb pesto de pistatxo, mortadel·la de veritat, un suau formatge scamorza fumat i oli balsàmic– i el Gambardella, amb porchetta i verdures brasejades.

Advertising
Bar Centro
© Iván Moreno

Bar Centro

Restaurants Bar d'entrepans Dreta de l'Eixample

“El futur del menjar popular és la fusió de l’street food d’arreu del món”, diu en Carlos Gremone, un cuiner veneçolà que amb la publicista Debora Schneider va reconvertir un bar de menú en una entrepaneria top. Gremone ha voltat per mig món i cada un dels seus plats –hamburgueses de vedella i pollastre ecològics, pulled pork, una opció vegetariana, amanides...– neix d’hores d’afinació. Tasteu el pulled pork acevichat –macerat amb llima, coriandre i ceba– i ho entendreu.

Entrepanes Díaz
©IvanGiménez

Entrepanes Díaz

Restaurants Bar d'entrepans Dreta de l'Eixample

La visió de l'entrepà del Kim Díaz, factòtum de Bar Mutis i Bar Mut, s'ha concretat en una elegant barra de bar vintage –homentage als bars madrilenys dels 50– i una carta d'uns deu d'entrepans de cuina de carn i peix sorprenents, pura tradició en entrepà: 'bocata' de kokotxas al pil-pil, entrepà de calamars en la seva tinta o un de botifarró de Jaén excel·lent. Són entrepans de cuina i sofregit amb molt de protagonisme del peix. "Amb molta substància", diu Díaz. Amb un pa, del forn Sant Josep, cruixent, que aguanta salses i temperatures, i que és lleuger, sense mantega. Tenen tapes de fregidura estil gadità molt reeixides, canya ben tirada i una política de contractar només cambrers majors de 50 anys.

Advertising
Bar La Central
Foto: Maria Dias

Bar de La Central

Bars i pubs Cafeteries El Raval

Satan’s Coffee Co. i Stefano Colombo (Xemei) gestionen la cafeteria-restaurant de la llibreria La Central, als jardins de la Casa de la Misericòrdia. Un fet transcendent; s’obre al barceloní un espai eclesial tancat durant dècades. El lloc és una delícia, i els entrepans de la carta són un deliri. Han trobat un punt de senzillesa gurmet idoni i màgic. Un exemple claríssim és l'entrepà de bacallà esqueixat amb alvocat, quasi guacamole, o el de kimchi amb formatge. El pa és de motllo, estil 'french toast', flonjo, immillorable.  

Narciso

Restaurants Tavernes

El Narciso és una de les millors coses que han passat al carrer de la Princesa en els últims anys. A la cantonada amb el carrer de Civader trobareu aquest reducte autènticament italià on fan entrepans amb 'schiacciata' –focaccia toscana condimentada amb oli i sal– i embotits i formatges irresistibles. El més bàsic, de mortadel·la amb salsa de tòfona, és cruixent i orgàsmic. El Narciso és un cop de puny cantoner (a Princesa!) preciós: evoca un pati toscà dins una cocteleria, amb una nevera/taulell de xarcuteria italiana top. “Cada entrepà es fa des de zero davant teu, en diem 'art fast food'”, diuen orgullosos. Amb raó: un dels grans forns de la ciutat els fa el pa segons la seva recepta. I de les nou schiacciata, no puc oblidar la de porchetta amb crema de nous. 

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising