Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Els 11 millors entrepans de Barcelona
Sants Es Crema
Foto: Maria Dias Sants Es Crema

Els 11 millors entrepans de Barcelona

No hi ha res més universal que un bon entrepà: en trobareu d'italians, nord-americans, indis, catalans ... Cuina de la bona entre pans!

Per Ricard Martín
Advertising

Són bons temps per a l'entrepà a Barcelona. Te'l pots demanar per emportar sense problemes, te'l pots menjar en esplèndida solitud, i et garanteix sempre una bona estona: la intimitat amb un bon entrepà és un acte 'gastro' senzill però interessant. El bon entrepà està descentralitzat, el trobem per tota la ciutat. Doneu una ullada a aquesta llista: entrepans de Barcelona que heu de conèixer -i mossegar! - tant sí com no. Indiscutiblement, dels millors mossos que trobareu entre pans. I si no us ve de gust un entrepà, aquí la nostra llista d'hamburgueses (que en el fons són el mateix que un entrepà, però tothom fa veure que no).

NO T'HO PERDIS: els 50 millors restaurants de Barcelona

Sants Es Crema
Foto: Maria Dias

Entrepà de papada de porc de Sants Es Crema

Restaurants Bar d'entrepans Sants - Montjuïc

¿Què porta? Papada de porc, achiote i enciam, entre llesques de pa artesà de 'focaccia'. 

Només hi ha una part dels porquets més saborosa i tendra que la cansalada. Sí, estem parlant de la papada. Els experts en barbacoa de Sants Es Crema en treuen el mpaxim profit. La primera entrepaneria de brasa japonesa de Barcelona utilitza una graella robata per evocar sabors fumats de tota mena de trossos carnívors. Aquest portàtil de papada de porc, equilibra el greix dolç i la carn cruixent amb un toc d' 'achiote' terrós i una franja d'enciam cruixent. És un meravellós (i porcot) estudi sobre d'equilibri de textures que toca totes les notes correctes.

Entrepanes Diaz
Foto: Entrepanes Diaz

Entrepà de calamars d'Entrepanes Díaz

Restaurants Bar d'entrepans Dreta de l'Eixample

Què porta? Calamars arrebossats en la seva tinta, en panet de frankfurt artesà.

La visió de l'entrepà de Kim Díaz, factòtum de Bar Mutis i Bar Mut, es va concretar en una elegant barra i ja veterana barra de bar vintage -homenatge als bars madrilenys dels 50- i una carta d'uns deu d'entrepans de cuina de carn i peix sorprenents, pura tradició entre pans. El campió i favorit és l'entrepà de calamars: amb calamars d'arrebossat fi i lleuger, amanits amb una maionesa amb la seva pròpia tinta. Un mos pecaminós: i el millor de tot és que és a anys llum del 'bocatacalamares' més famós que et puguis menjar a Madrid (el del Brillant) i surt una mica més barat.

Advertising
Santo Porcello
© Maria Dias

Entrepà Bologna Grosso de Santo Porcello

Restaurants Bar d'entrepans Sant Antoni

Què porta? Mortadel·la, pesto de pistatxo i formatge, en la 'focaccia' especial de la casa.

Dels creadors del Due Spaghi va arribar el Sant Porcello, un bar d'entrepans italians que vol omplir, segons Toni Pol, l'amo, la "poca cultura de l'entrepà italià que hi ha a Barcelona". El pa és la clau del seu triomf i els fan a mida perquè aguanti receptes com aquest Bologna Grosso: una meravella amb pesto de pistatxo, mortadel·la de veritat, un suau formatge scamorza fumat i oli balsàmic, un mos aromàtic i substanciós que dispara el plaer a l'onze. Recalco que la diferència entre menjar mortadel·la italiana de Bolonya de la bona i la que et trobes al súper, és la diferència entre una gamba fresca de Roses i les de l'arròs tres delícies congelat.

Bar Torpedo
Foto: Bar Torpedo

Bikini de pastrami del Bar Torpedo

Restaurants Bar d'entrepans

Què porta? Pastrami de llengua de vedella, mostassa d'herbes i pa de motlle.

Rafa Peña (Gresca) va obrir el Torpedo, un bar d'entrepans d'alta envergadura que ho peta amb exemples com aquest bikini de pastrami de llengua, en el qual res és el que sembla, sinó que és molt millor: la carn és suau llengua de vedella marinada com pastrami i a la planxa (que no us faci yuyu, és deliciosa) amb pa de motlle de croissant de Triticum i mostassa d'herbes. Amb el formatge fos, les herbes de la carn i la mantega del pa, això és un melós i gairebé dolç cant a la vida.

Advertising
La Porca
© Iván Moreno

Entrepà de 'porchetta' de La Porca

4 de 5 estrelles
Restaurants Bar d'entrepans El Poble-sec

Què porta? 'Porchetta' en pa de coca i mil coses delicioses.

A La Porca tot és bo i té bona pinta. De la part creativa s'encarrega Rubén León -publicista reconvertit en taverner- i de la cuina la seva mare, amb un receptari adaptat dels anys en què va servir en un bar de menú i càtering. L'estrella indiscutible és el seu fabulós entrepà de 'porchetta' que elaboren ells mateixos -porc desossat i rostit a baixa temperatura durant quatre hores, amb herbes mediterrànies- amb ceba marinada amb llima, pesto vermell de cacauets i una maionesa de tomàquet sec amb suc de la cocció, embolicat tot en pa de coca cruixent. Dir que és bo és com dir que Maradona era un futbolista decent.

Chivuo's
©MariaDias

Entrepà de 'pulled pork' de Chivuo's

Restaurants Cuina dels nadius americans Vila de Gràcia

Què porta? 'Pulled pork', amanida de col i salsa barbacoa.

De genolls davant aquesta gent: ells van ser els qui van introduir el 'pulled pok' i el concepte d'entrepà de porc esfilagarsat a la barbacoa a Barcelona. Dos veneçolans amb experiència als Estats Units i en l'alta cuina catalana serveixen entrepans de receptes americanes -més enllà de l'hamburguesa- i cervesa artesana local. Un exemple: el portentós 'pulled pork', porc rostit amb espècies durant setze hores amb salsa barbacoa casolana i una amanida de col que dona el toc agre just a la dolçor i melositat del porc.

Advertising
Bar Centro
© Iván Moreno

Entrepà de 'pulled pork acebichat' de Bar Centro

Restaurants Bar d'entrepans Dreta de l'Eixample

Què porta? Porc esfilagarsat i macerat, en pa casolà amb farina ecològica de cervesa negra

"El futur del menjar popular és la fusió del 'street food' de tot el món", diu Carlos Gremone, un cuiner veneçolà que amb la publicista Debora Schneider va reconvertir un bar de menú en una entrepaneria top. Gremone ha recorregut mig món i cadascun dels seus plats -hamburguesa de vedella i pollastre ecològics, 'pulled pork', una opció vegetariana, amanides ...- neix d'hores d'afinació. Proveu el 'pulled pork' amb toc de cebiche i ho entendreu. Un sucós rostit de porc amb deu hores de cocció lenta, macerat en lima, coriandre, ceba de Figueres i la salsa de la casa.

Bar Can Ros
Foto: Bar Can Ros

Entrepà de mandonguilles del Bar Bodega Can Ros

Restaurants Bar d'entrepans Gràcia

Què porta? Mandonguilles a la jardinera en pa de barra.

Això és un celler de tota la vida (dels primers de Barcelona que va repartir gel!) on tant pots esmorzar de forquilla com fer el cafetó assegut amb el diari, o recarregar les piles amb un menú potent. Tot és d'alt voltatge gastronòmic en la seva mesura, la de celler clàssic de barri. Començant pel seu entrepà de mandonguilles, de proporcions mítiques: el farcit és, ni més ni menys, que un substanciós guisat de mandonguilles a la jardinera, amb els seus pèsols i tot. No cal pa amb tomàquet si tens un poderós sofregit. Les empresona un pa de barra excel·lent, cruixent i alveolat, que em fa l'efecte que és del proper Forn Europa.

Advertising
Mirch
Foto: Ivan Giménez

Entrepà 'vada pav' de Mirch Indian Garito

Restaurants Índia El Raval

Què porta? Bunyol de patata i barroca salsa índia en un brioix de mantega artesà.

Ivan va obrir el Mirch -adaptació de 'Mirchi' a l'anglès, pebre, dos minuts abans del que ja sabeu– al febrer de l'any 2020. I és hereu de la primera família que va obrir un restaurant de cuina índia a la ciutat. De fet, la meitat del que trobaràs aquí és menjar vegetarià, i destaca com a exemple de 'street food' el 'vada pav', un especiat entrepà de bunyol de patata que ell ha gurmetitzat amb pa de forn Cloudstreet i una salsa excepcional: de iogurt amb comí, barrejada amb un chutney de menta i coriandre i un de tamarinde. Un mos tant equilibrat com cremós, fresc i àcid. El pa és un brioix de mantega de Cloudstreet, fet a mida (i hi ha versió carnívora de l'entrepà, amb contra cuixa desossada de pollastre al forn tenduri.

Gringa
© Maria Dias

Entrepà de pollastre fregit de La Gringa

Restaurants Mexicana Ciutat Vella

Què porta? Pollastre arrebossat a l'estil del sud d'Estats Units, amanida de col i salsa de 'chipotle'.

La furgoneta Eureka, de Gastón i Priscilla, pionera de l'food-Truckin ', es va posar en marxa el 2013 i ara està encastada en un costat de la plaça Reina Amàlia. El restaurant, que Gastón defineix com un "diner californià", és tan pulcre, angulós i minimalista com la reurbanitzada plaça, abans un forat negre. És un lloc impol·lut on acabes amb les mans empastifades. El seu entrepà de pollastre és una bomba: pollastre fregit i arrebossat, 'coleslaw' amb llima, cogombres i salsa de 'chipotle' i mel, en brioix. Per menys de 12 euros, porten una generosa ració de patates al forn amb chimichurri i una bona amanida de fulla de roure. L'entrepà dispara instantàniament els receptors de plaer i perviu el record a la gola una bona estona després.

Advertising
Entrepans de peix de Pescadea
Foto: Pescadea

Entrepà de pop de Pescadea

Restaurants Bar d'entrepans Eixample

Què porta? Pop, ricotta i salsa d'anxoves en un pa amb tinta de sípia.

La Noemí i la seva mare, la Mamma Pia, naturals de Torí, han ancorat a l'Eixample el Pescadea Fresh Fish Panini, un lloc de 'paninos' de peix per plantar cara al sobreexplotat mercat carnívor d'hamburgueseries de Barcelona. Les seves armes són imponents: peix fresc de Vilanova, ingredients de proximitat i especialitats italianes, pa artesà i receptes divertides que demostren que el peix va de meravella com a part fonamental d'un entrepà. Tenen vuit entrepans dedicats a diferents llocs italians, i cada recepta incorpora, almenys, un ingredient d'aquesta zona. El Pompei és una meravella: pop cuinat al buit, després marcat en planxa amb all i julivert, i que va acompanyat de ricotta fresca, pebrots rostits i salsa d'anxoves.

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising