Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Aquest mapa interactiu mostra els trens directes que pots agafar per viatjar per Europa

La web de Direkt Bahn indica quins trajectes directes pots fer en tren des des les principals ciutats europees

Ed Cunningham
Núria Méndez
Escrit per
Ed Cunningham
Traduït per
Núria Méndez
Publicitat

Els trens són fantàstics, però, que em dieu dels trens directes? Són un tipus de plaer completament diferent. Sense canvis ni embolics. Puges al tren i tornes a baixar (i ets exactament on vols estar).

Si alguna vegada us heu preguntat quines ciutats d'Europa tenen més destinacions accessibles amb tren directe, esteu d'enhorabona. Ara hi ha una eina pràctica que mostra exactament això. El lloc web Direkt Bahn permet els usuaris escriure qualsevol estació d'Europa i després mostra tant el nombre de destinacions com la quantitat de temps que triga a arribar-hi.

Com funciona?

Direkt Bahn utilitza informació disponible públicament de Deutsche Bahn, el proveïdor ferroviari nacional alemany. No mostra totes les rutes directes, però la majoria d'elles. L'eina admet que com més s'allunya d'Alemanya (és a dir, el territori de Deutsche Bahn), menys exhaustives són les seves dades. Cada destinació està representada per un punt de color i l'escala de verd a vermell indica els temps de viatge, amb el verd fosc que triga menys d'una hora i el vermell fosc més de vuit hores.

Els usuaris també han d'escriure les estacions específiques per obtenir resultats. En altres paraules, no podeu escriure "París" i esperar que apareguin totes les sortides de totes les estacions.

Igualment, és una eina força útil. Per exemple, aquí teniu un mapa que mostra on podeu arribar des de la Gare du Nord de París. Des de Londres fins a Düsseldorf, la capital francesa està directament connectada amb grans extensions del centre i el nord d'Europa.

Mapa de trens des de París
Foto: Direkt Bahn

Aquí en teniu un altre de Barcelona (Estació de Sants), que mostra com els barcelonins podem arribar a Jerez de la Frontera, Santiago de Compostel·la i a París, entre moltes altres destinacions, sense baixar del vagó. 

Mapa de trens des de Barcelona
Foto: Direkt Bahn

També, des de Praga, els viatgers poden arribar fins a Kiel, a la punta del nord d'Alemanya, així com Varsòvia, Viena i la frontera entre Polònia i Ucraïna.

Mapa de trens des de Praga
Foto: Direkt Bahn

Us interessa saber-ne més? Podeu consultar més amb Direkt Bahn  aquí.

NO T'HO PERDIS: 18 escapades en tren a prop de Barcelona

Llegeix el número de maig de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat