Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Palau Martorell
Palau MartorellPalau Martorell

Aquest palau neoclàssic de Barcelona obre al públic amb una exposició de Sorolla

El Palau Martorell s’estrena com a nou espai expositiu a la ciutat amb una mostra d’olis de petit format de l’artista valencià

Rita Roig
Escrit per
Rita Roig
Publicitat

La Plaça de la Mercè és un dels racons més tranquils del Barri Gòtic: envoltada de diverses finques del segle XIX, hi destaquen només l’Església de la Mercè, una pastisseria amb quatre tauletes a fora i una font dedicada a Neptú. Ara, però, la plaça estrena un equipament cultural. Serà en un dels edificis neoclàssics del carrer Ample, el Palau Martorell, que reobre com un espai on s’exposaran regularment mostres de col·leccions internacionals.  

Palau Martorell
Palau MartorellPalau Martorell

El Palau Martorell és un antic palauet neoclàssic amb més de 1.600 m² que havia acollit l'Antiga Societat del Crèdit Mercantil. Els gestors culturals Jesús Rodríguez i José Félix Bentz hi han muntat un espai polivalent dedicat a l’art, que vol complementar l’oferta cultural que ja existeix a la ciutat amb exposicions dedicades a grans mestres com Chagall, Calder, Basquiat o Tamara de Lempicka. El Palau també acollirà activitats familiars, una línia dedicada a la projecció d'artistes contemporanis i un atractiu programa de conferències. 

Per inaugurar l’espai, les portes del Palau Martorell s’obren amb una exposició sobre Joaquín Sorolla, que presenta al públic 193 olis en petit format de la col·lecció del Museu Sorolla. És una mostra única i que mai s’havia vist a Barcelona, que podrà visitar-se del 21 de desembre fins al 5 de març de 2023. 

 ‘Sorolla. Caçant Impressions’
Palau Martorell‘Sorolla. Caçant Impressions’

Sota el nom ‘Sorolla. Caçant Impressions’, l’exposició vol descobrir-nos els olis que l’artista valencià pintava sobre cartons o tauletes de mida petita i que ell anomenava “anotacions”, “taques”, o “notes de color”. En un inici, aquestes peces es consideraven esbossos inacabats del pintor, però van acabar apreciant-se com a obres d’art íntimes i personals. 

L'exposició s'emmarca en la celebració del Centenari Sorolla durant l'any 2023 comissariada per Blanca Pons-Sorolla, besneta de l'artista valencià i experta en la seva obra, i María López del Museu Sorolla. 

 ‘Sorolla. Caçant Impressions’
Palau Martorell‘Sorolla. Caçant Impressions’

Un palau neoclàssic al Gòtic

Més enllà de l’art que es podrà veure al seu interior, el Palau Martorell és un d’aquests edificis que val la pena visitar per la seva arquitectura neoclàssica i també per les vistes que ofereix de la Basílica de la Mare de Déu de la Mercè. 

A la planta baixa, és impossible no passar per alt la gran claraboia amb una vidriera sostinguda des de dos pisos més amunt i les columnes dòriques que adornen l’espai, ple de llum natural. A la planta principal del Palau, que té accés a un balcó, hi ha una sala amb frescos al sostre, envoltada de cassetons decoratius. 

Palau Martorell
Palau MartorellPalau Martorell

NO T'HO PERDIS: Les millors exposicions de Barcelona

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat 

Últimes notícies

    Publicitat