Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Aquest serà l'aspecte de la Diagonal quan hi passi el tramvia

Està previst que les obres comencin la tardor del 2021 amb l’objecitu d’ampliar els carrers pels vianants, bicicletes i zones verdes

Escrit per
Ainhoa Gutierrez
Publicitat

L’Ajuntament de Barcelona ha donat llum verda a la transformació dels carrers de la Diagonal. I és que la Comissió d’Urbanisme vol fer canvis a la ciutat i ha aprovat de forma inicial el projecte per incloure el tramvia entre el carrer de Los Castillejos i el Passeig de Sant Joan.

El tramvia circularà pel tronc central al costat d'un carril bici entre Marina i el passeig de Sant Joan
Foto: Ajuntament de Barcelona

Ja sabíem que tan aviat com es pogués es produiria aquesta transformació, però és que ara ja sabem amb certesa que està previst que les obres comencin la tardor del 2021. Aquesta reforma reduirà significativament l’espai als cotxes, ampliant els carrers pels vianants, bicicletes i zones verdes.

On i com passarà el TRAM?

Entre el passeig de Sant Joan i el carrer de la Marina, el tramvia circularà pel tronc central i tindrà les seves parades corresponents. Les voreres s’ampliaran fins als set metres i mig i els transports privats tindran dos carrils per banda als laterals. En el tram entre el carrer de la Marina i Los Castillejos es mantindrà la rambla central i el tramvia passarà pels dos laterals. El carril bici bidireccional tindrà continuïtat per la banda de la muntanya i el trànsit tindrà només una via per als veïns.

A la confluència de la Diagonal amb Aragó i Marina es crearà un gran espai públic sense cotxes
Foto: Ajuntament de Barcelona

A la confluència de la Diagonal amb els carrers d’Aragó i Marina, es crearà un espai exclusivament pels vianants, amb un carril bici i el pas del tramvia. Els carrils actuals de l’avinguda s’eliminaran i només es mantindran els d’Aragó.

NO T'HO PERDIS: El Procicat estudia la mobilitat per tota l'àrea metropolitana durant els caps de setmana

Últimes notícies

    Publicitat