Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Aquest vídeo mostra com és banyar-se en una piscina suspesa entre dos gratacels

Es diu Sky Pool, està a Londres i és considerada la piscina transparent més llarga del món que comunica dos edificis

Huw Oliver
Escrit per
Huw Oliver
Publicitat

La BBC ha compartit imatges aèries de nedadors capbussant-se en una piscina flotant totalment transparent que s'ha construït com a part de la urbanització de luxe Embassy Gardens, al barri de Nine Elms de Londres. La Sky Pool, projecte que els promotors van revelar per primera vegada el 2015, penja a deu pisos d'altura i és una novetat mundial. Les obres de construcció es van completar a principis del 2021, però ara, les temperatures han pujat prou per convertir-la en un lloc popular per als residents del bloc.

La piscina-mirador no és només una zona d'esbarjo d'aspecte idíl·lic, sinó també una metàfora visual de la divisió de classes de Londres. Només els propietaris que han pagat la totalitat dels pisos de luxe de Nine Elms tenen accés a l'espai i poden observar la resta del món des de les parets de vidre la piscina. Potser és normal que no estigui oberta al públic en general (tot i que és estrany poder veure una piscina que no pots usar), però és escandalós que ni tan sols la gent que ha comprat pisos parcialment en el bloc, gràcies al programa de propietat compartida que ofereix el govern britànic, hi tingui accés.

En un article de The Guardian del mes de febrer s'afirmava que els residents amb menys recursos podien veure la piscina des dels seus pisos, però no s'hi podien banyar. També s'informava que els compradors de propietat compartida havien d'utilitzar una entrada diferent de la del vestíbul de luxe, disponible només per als compradors de compra completa, i no tenien accés a altres instal·lacions. I ni tan sols podien pagar per utilitzar-les.

NO T'HO PERDIS: Els millors plans per fer el cap de setmana a Barcelona

Llegeix el número de juny de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.

Últimes notícies

    Publicitat