All Those Food Market
Foto: All Those Food Market | All Those Food Market
Foto: All Those Food Market

Què fer aquest cap de setmana a Barcelona

Les millors propostes per esprémer al màxim el cap de setmana a Barcelona, de divendres a diumenge

Publicitat

Què fer a Barcelona aquest cap de setmana? Hem bussejat en l'agenda cultural de Barcelona i us portem una tria del milloret que podreu fer aquest divendres, dissabte i diumenge. Aquí teniu activitats per a tots els gustos i butxaques (fins i tot gratis!). Gaudiu del vostre temps lliure amb exposicions, obres de teatre, mercats, festes, concerts... Voleu saber què fer aquest cap de setmana amb nens? Us espera un cap de setmana increïble sense moure-us de Barcelona. I si voleu escampar la boira, podeu fer una visita als pobles més bonics a prop de casa nostra.

NO T'HO PERDIS: Les millors coses gratis per fer a Barcelona

Fes clic aquí si vols més informació sobre els nostres estàndards editorials i les nostres directrius ètiques per crear aquest contingut.

Time Out Market Barcelona
  • Què fer
  • El Gòtic

Time Out Market és un concepte únic que té l'objectiu de celebrar els sabors més autèntics i reunir el millor menjar i cuiners d'una ciutat sota un mateix sostre. El trobareu a la terrassa-mirador del Maremàgnum, en un espai de 5.250 metres quadrats que acull una acurada selecció de 14 xefs, un restaurant de servei complet i quatre bars: dos d'ells a l'aire lliure, amb vistes espectaculars al mar i la ciutat. Cal esmentar que un dels bars és a càrrec de Paradiso, una de les millors cocteleries del món. A més d'aquesta impressionant conjunció de grans cuiners i plats deliciosos, al centre del mercat hi ha un escenari amb una visió de 360º, que ofereix una programació de cultura i espectacles a càrrec de la redacció de Time Out Barcelona. I una altra bona notícia: està obert 364 dies l'any, de 10 del matí a les 12 de la matinada (fins a la 1 en el cas del Paradiso).

Coses per fer aquest divendres

  • Art
  • Art popular
  • Sant Martí

La Fira d’Abril del 2025 celebra la seva 52a edició a Barcelona, organitzada per la Federació d’Entitats Culturals Andaluses a Catalunya (FECAC). Com en anys anteriors, l’esdeveniment té lloc al Parc del Fòrum i es duu a terme durant nou dies, del 25 d’abril al 4 de maig. Durant aquest període, la ciutat s’omple d’ambient andalús, amb més de cent casetes on es pot gaudir de la gastronomia típica, música i espectacles de flamenc en directe.

La imatge oficial de la fira ret homenatge a l’artista Joan Miró, amb un cartell dissenyat per Christian Fernández que combina l’esperit flamenc amb l’univers colorit i surrealista del pintor barceloní.



  • Què fer

La Fira Internacional del Disc de Barcelona celebra la seva 38a edició els dies 2, 3 i 4 de maig de 2025 a la cèntrica Estació del Nord. Aquesta fira, que se celebra des de principis dels anys 80, compta amb la mateixa organització des de l’any 2003, i es consolida any rere any com un esdeveniment imprescindible dins del panorama musical europeu.

Amb gairebé quaranta anys d’història, es manté com la fira més important d’Espanya en el seu àmbit i figura entre les tres millors d’Europa. A més, lidera a escala continental diverses activitats, destacant per la qualitat dels expositors i pel volum de negoci que genera per empresa.

 

Publicitat
  • Què fer
  • Sants - Montjuïc

Els amants de la cervesa i el menjar alemany tenen un oasi al Biergarten, la festa cervesera que arriba al Poble Espanyol el 25, 26, 27 de maig i el 1, 3 i 4 de maig. A més de gastronomía a casa, també hi ha tallers, degustacions, música en directe i DJ.

S'ofereixen entre vint varietats de cervesa diferents i especialitats alemanyes de menjar: frànkfurt, bratwurst, pikantwurst, cervela, garró, amanida kartoffel... així com opcions veganes i propostes pels més petits.

  • Art
  • Fotografia

Si penses en una exposició, segur que t'imagines una sala plena d'obres d'art o una mostra curiosa sobre ciència o història. I sí, no t'equivoques, Barcelona és plena de cultura i hi ha exposicions de tota mena! Per això tenim sales, galeries i museus que exposen fotografia: des del fotoperiodisme a la fotografia històrica, passant per la pràctica més artística i experimental. Quines són les millors exposicions de fotografia que es poden veure a Barcelona ara mateix? En les mostres que llistem a continuació hi trobaràs grans noms de la disciplina, locals i internacionals, ja sigui en centres que s'hi dediquen exclusivament o en museus i galeries que aposten pel vuitè art.

 

Publicitat
  • Què fer
  • Sant Gervasi - La Bonanova

CosmoCaixa acull l’exposició Extraterrestres. Hi ha vida fora de la Terra? del 25 de febrer de 2025 al 30 d’agost de 2026: un llibre obert de gran rigor científic que resol i posa de manifest alguns dels dubtes que existeixen sobre el nostre lloc en el cosmos, què significa vida o com la literatura i el cinema han construït un imaginari col·lectiu sobre els extraterrestres. La mostra ha comptat amb l’ajuda i el suport d’experts i assessors científics. Per fer-ho, es val d’audiovisuals, interactius, experiències sensorials immersives i alguns objectes i plànols originals de la NASA o d’altres institucions de prestigi. Per exemple, podreu veure escenografies amb maquetes com la del rover Perseverance o la de l’helicòpter Ingenuity.

L’exposició ens proposa recórrer cinc àmbits diferents que van resolent interrogants universals sobre l'Espai i possibles formes de vida alternatives. En el primer apartat, Aquí estem, ens posa en context, situant-nos en el cosmos. Entre el zero i l’infinit és un viatge a través de la història i explica el gran debat filosòfic entre els partidaris de la unicitat de la vida a la Terra i els defensors de l’existència d’altres mons habitats. Ficció versus realitat plasma com l’art i els mitjans han anat construint l’imaginari col·lectiu sobre els altres mons i els alienígenes. La recerca reflecteix la inquietud científica de trobar respostes i com hem sortit de la Terra per fer-ho. L’últim punt, Estem sols?, conclou tot el que s’ha presentat.

Coses per fer aquest dissabte

  • Què fer
  • Mercats i fires

El Palo Market Fest segueix sumant edicions: el cap de setmana, l'oasi del Poblenou s'amararà de propostes de disseny, gastronomia i música. Com sempre, productes de moda, objectes, bellesa i salut ompliran les parades del festival, creades per joves dissenyadors, artistes locals i petites empreses emergents. Una selecció acurada que destaca per la seva creativitat i producció responsable.

Una de les activitats destacades del Palo Market Fest és el taller creatiu de Caliopiaa, que proposa una immersió en tècniques de dibuix. Els Vermuts Musicals by Moritz donaran color als matins del fest: concerts en petit format d’Herois Locals, música d’autor i sense covers, que reflecteixen la diversitat musical de Barcelona. El 2025 continuen apostant per les noves generacions de jazz del Taller de Músics i el Cabal Musical, explorant també el flamenc, la música antiga i ritmes urbans.

  • Música
  • El Parc i la Llacuna del Poblenou

La música queer té un nou escenari a Barcelona amb la primera edició del Queer Music Fest, que tindrà lloc el 3 de maig a la Sala 3 de Razzmatazz amb només 280 entrades disponibles. Aquest esdeveniment neix amb la voluntat de donar visibilitat a artistes queer dins del gènere urbà i crear un espai segur on la diversitat sigui protagonista. La programació d’aquesta primera edició inclou tres noms que estan redefinint el panorama musical: C.H.A, Bigwé i Llum.

Des de Brooklyn i establerta a Barcelona, C.H.A és una veu consolidada dins l’escena hip-hop underground de la ciutat. Amb una trajectòria de més de quinze anys, la rapera d’arrels panamenyes portarà al festival l’energia que la caracteritza i presentarà el seu últim senzill, CRUSH, produït juntament amb Gravy. Al seu costat, Bigwé, artista queer i afrodescendent conegut per la seva participació al programa Eufòria (TV3), oferirà un espectacle que barreja afro house, pop experimental, rap, electrònica i R&B, en una proposta carregada de potència i emoció. Finalment, Llum, una de les figures destacades del moviment Cuntalunya que reivindica la música queer en català, pujarà a l’escenari per presentar en directe el seu nou senzill, Boing boom tschak, sense oblidar el seu himne més sentit fins ara, Liquid latex.

Quan acabin els concerts, la festa continuarà amb la DJ Wini, una de les grans referents de la cultura lèsbica a la nit barcelonina, que tancarà la vetllada amb una sessió d’afro house fins a les 23 h. 

Publicitat
  • L'Antiga Esquerra de l'Eixample
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out

El que fa Cristina Clemente a Dones de ràdio és extremament complicat, a l'abast de molt pocs autors: una comèdia a partir d'una situació tràgica sense deixar-se pel camí ni una engruna de sensibilitat. Sap que no pot fotre-se'n, del càncer de mama, ni del drama que travessen milions de dones. Però pot crear una situació, uns mecanismes, que provoquin aquesta cosa tan estranya que és riure, o almenys esbossar un somriure, mentre plores.

I tot això és possible perquè disposa d'un director que es pren molt seriosament això del teatre i que sap ensumar els èxits, que sap subratllar frases i fer moure les peces com un escaquista, fins i tot qui té la idea de col·locar un pedrot gegant al mig de l'escena, sobre el qual giraran les seves criatures. Sergi Belbel, mestre de Clemente, ha assumit el text com si es tractés de Yasmina Reza o de Neil Simon, com si fos un clàssic contemporani, cosa que no tinc cap dubte que Dones de ràdio acabarà sent: amb la tirada que té l'autora a Europa i Amèrica Llatina, ja es deuen estar barallant per adaptar-la.

  • Cine
  • Infantil
  • El Raval

El CCCB continua amb el seu programa Cinema 3/99, una iniciativa que ofereix cinema familiar amb una selecció de vuit curtmetratges. Els dies 1 o 2 de març, 12 i 13 d'abril i 3 i 4 de maig, el CCCB presenta El bosc encantat, una col·lecció de deu films que ens endinsen en la profunditat del bosc i els seus misteris.

Cinema 3/99 és un programa semestral que es renova amb temàtiques innovadores, sempre pensant en un públic divers i intergeneracional. Des de la seva creació, el programa ha explorat temes com la diversitat de les criatures de la natura (març-maig 2022), els jocs i les joguines (octubre-novembre 2022), la música (març-maig 2023), i més recentment, l'aigua (setembre-novembre 2023). 

Publicitat
  • Què fer

Barcelona és plena de coses per fer, però també hi ha parcs i jardins de tota mena on passejar. Alguns d'aquests espais de tranquil·litat i natura estan una mica amagats, i per això us volem redescobrir els jardins amb més encant de la ciutat: llocs que van més enllà del simple parc per passejar el gos. Espais, en definitiva, on es respira un ambient especial o que contenen peces d'art que són part de la nostra història. Aprofiteu el cap de setmana per descobrir aquestes joies!

Coses per fer aquest diumenge

  • Música
  • Clàssica i òpera
  • Ciutat Vella

Els primers diumenges de mes, entre octubre i juliol, el Palau de la Generalitat acull una proposta dins la temporada de Concerts de Carilló, a càrrec d'Anna Maria Reverté, carillonista titular del Palau. En aquesta ocasió, comptarà amb la presència de la mezzosoprano Montserrat Bertral per oferir un programa que s'ha titulat 'Les Nuites d'Été. La mélodie francesa i l'art de la suggestió', que inclou peces de Massenet, Berlioz, Satie, Fauré, Debussy i Poulenc. L'entrada és lliure però cal fer la reserva de les invitacions a través de la pàgina web presidencia.gencat.cat/carillo o bé trucant al 012.

Segur que t'ho passes pipa, escarxofat al sofà, demanant menjar a cop d'aplicació: però hi ha gent amb molt talent que s'hi està jugant els quartos i s'hi deixa la pell perquè surtis a dinar o sopar de manera fantàstica. Passem revista a les obertures més excitants i saboroses dels darrers temps. L'escena gastronòmica de Barcelona és d'allò més dinàmica i hi ha noves obertures per a tots els gustos: grecs, llatinoamericans, asiàtics, bars de tapes, entrepans gurmet... Tens una especialitat per cap de setmana!

Publicitat
  • Dreta de l'Eixample
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out

El protagonista d'aquesta història és un home gran, esquerp, que viu sol a la muntanya, després de passar molts anys a la presó per mor d'una joventut de militància armada. El company de lluita que el va trair ha aparegut mort a baix d'una muntanya i l'exmilitant comunista n'és el principal sospitós, ja que rondava per allà a la mateixa hora i va ser, precisament, qui va avisar les emergències. Un jutge instructor pensa que el nostre protagonista s'ha venjat. L'home gran és Lluís Soler i el magistrat és Bernat Quintana.

Tots dos protagonitzaran un duel de primer ordre durant l'interrogatori en què Quintana intentarà esbrinar si, realment, Soler ha assassinat el traïdor. No posseeix cap prova i només compta amb la seva capacitat dialèctica per descobrir la veritat. Però davant té un home que desconfia de l'Estat, que no es penedeix del seu passat i que no està disposat a posar-li gens fàcil. Ni el fet d'estar tancat en presó provisional fa que les seves forces minvin, que el seu intel·lecte flaquegi.

  • Art
  • El Gòtic

L'exposició 'Dones de paraula', comissariada per Maria Garganté i disponible fins al 25 de maig de 2025 al Museu Frederic Marès, explora la reivindicació de la paraula des d'una perspectiva femenina. Tot i que el llenguatge ha estat històricament dominat per homes, s'aprèn principalment de la mare, qui transmet la capacitat de comunicar, interpretar i mediar. L'exposició destaca com la paraula femenina ha estat sovint oculta, negada o desacreditada en la història, la literatura i els relats bíblics i mitològics.

La mostra es divideix en tres àmbits. La primera s'anomena 'Virtut o vici: el llegat de les dones lectores i escriptores', la segona, 'De santa Anna a Maria: la transmissió del coneixement matern', i la tercera, 'La paraula negada: l’ocultació i qüestionament de la veu femenina.' Protagonistes com Santa Teresa de Jesús, Santa Anna, Maria Magdalena o les sibil·les exemplifiquen l'apropiació de la paraula com a acte d'afirmació i llibertat. Es reivindica la necessitat d'una genealogia femenina que reconegui aquestes veus com a referents, posant en relleu el valor de l’ordre simbòlic matern i la resistència cultural de les dones a través de la paraula.

Amb un marc històric centrat en els segles XVI al XVIII, l'exposició traça vincles amb el món contemporani per visibilitzar la rellevància d’aquest llegat avui. Per aquest motiu, la selecció d'obres és diversa i sorprenent. Parteix de peces com una Immaculada Concepció de Luis Fernández de la Vega de la col·lecció del Museu Frederic Marès, per ensenyar-nos imatges úniques com petit dibuix de Picasso on l'artista va plasmar 'Santa Anna ensenyant a llegir la Verge', un autoretrat que Caterina Albert i Paradís (Víctor Català) va fer d'ella mateixa l'any 1890, dibuixos de la mística Josefa Tolrà i obres de les artistes contemporànies Eulàlia Valldosera i Kima Guitart. 

Publicitat
  • Música

Neix CompáSñeras, un nou cicle de concerts i xerrades que posa al centre les dones del món del flamenc, no només com a intèrprets sinó també com a productores, investigadores, activistes i creadores. Amb el Passatge Simó com a escenari, concretament a la bodega Sagrades Tannines, el projecte vol trencar amb una visió limitada i estereotipada del flamenc per tornar-li la seva essència popular i diversa. L’objectiu és oferir una experiència cultural propera, oberta i reflexiva, on la música i la conversa es donen la mà per donar veu a trajectòries artístiques sovint invisibilitzades.

El cicle arrencarà el 4 de maig i s’allargarà fins al 8 de juny, amb programació sempre en diumenge. Entre les participants hi trobem la banda feminista Las Opinólogas, la cantaora i investigadora Cristina López, o l’artista Laura Marchal, que presentarà el seu últim treball ‘La semilla del Encanto’. També hi participaran Isabelle Laudenbach, Aina Núñez i Anna Colom amb una proposta conjunta. Totes les sessions comptaran amb una entrevista prèvia guiada per la periodista Núria Martorell, per aprofundir en la història i el context de cada artista. CompáSñeras és una iniciativa de EXTRA MØENIA, agència fundada per Grazia Carlone i Silvia Vecchini, que volen crear un espai segur i transformador dins la indústria musical.

Altres plans a Barcelona

  • Què fer
  • Festivals
  • Sant Martí

Esteu cansats de concerts massius, pantalles gegants i cues interminables? Us agradaria escoltar el vostre artista preferit a pocs metres, sense intermediaris i en un ambient íntim i acollidor? Doncs preneu nota: del febrer al novembre, torna el Festival Íntims de Casino Barcelona, i promet ser més intens i especial que mai.

Amb només 250 localitats per concert, aquest festival és una oportunitat única per veure grans noms de la música en format acústic i en una sala pensada per sentir fins al darrer acord. Aquí no hi ha presses ni masses: hi ha silenci, respecte, emoció i una connexió directa entre artista i públic.

La programació d’aquest 2025 no us deixarà indiferents. Hi passaran artistes com Macaco, que portarà la seva energia mestissa i el seu missatge positiu a un format íntim; Chucho Valdés, llegenda viva del jazz llatí que farà sonar el piano com ningú més; o Pasión Vega, amb la seva veu profunda i emocionant, que acarona cada paraula. També hi seran Blaumut, Mayte Martín, Alfred García, Steffen Morrison i Gonzalo Hermida. Una llista pensada perquè cada concert sigui diferent, però tots igual d’intensos.

I si voleu que la vetllada sigui rodona, teniu la possibilitat de completar l’experiència amb sopars especials als restaurants de Casino Barcelona, amb propostes gastronòmiques que us faran salivar abans o després del concert. Perquè aquí la música no només es sent: també es degusta.

Us agraden els concerts que deixen empremta? Les nits que recordeu durant mesos? Les cançons que tornen a sonar dins vostre molt després d’haver marxat? L’Íntims és tot això… i més. Feu-vos un regal o sorpreneu algú especial: compreu entrades abans no s’esgotin i viviu la música cara a cara.

Contingut patrocinat
  • Música

Si creies que el rock no podia ser espiritual sense perdre força, has de conèixer Red Moon Yard, liderat per Marcos Fermoselle: empresari, referent budista i ànima creativa del grup. Als seus 63 anys, engega un projecte sense etiquetes que fusiona els ensenyaments del budisme amb el pols del millor rock. El seu àlbum debut, Pureland (Warner Music), explora conceptes com la impermanència, la interdependència i el karma amb un so que recorda a Pink Floyd o Wilco, però amb una identitat pròpia.


Cada concert és més que música: un ritual modern que uneix espiritualitat i autenticitat, creant comunitat. El 15 de maig de 2025 presenten el seu segon disc, Intineri, a Madrid (Teatre CaixaBank Príncipe Pío), i el 22 a Barcelona (Sala Bikini). L’avançament, al costat d’Álvaro Urquijo de Los Secretos, barreja nostàlgia i mística amb elegància.


Red Moon Yard captiva amb guitarres intenses, lletres introspectives i músics amb experiència. Temes com Queen of my Sorrows o Samsara no només sonen bé: et toquen l’ànima.


Madrid: 15 de maig, Teatre CaixaBank. Entrades aquí.
Barcelona: 22 de maig, Sala Bikini. Entrades aquí.

Contingut patrocinat
Publicitat
  • Què fer

Aquest diumenge 11 de maig comença el dia amb bona energia, vistes al mar i vibracions positives a Bastian Beach. Primer, una classe de ioga a l’aire lliure amb la increïble Nityani, ballarina professional i directora de Yoga Mandir, que et guiarà en una pràctica fluida i conscient davant del Mediterrani. Amb el seu enfocament inspirat en el mètode Satyam System®, alliberaràs tensions, respiraràs profundament i t’ompliràs de calma.

Després, gaudeix d’un brunch saludable i deliciós, preparat amb ingredients frescos i pensat per reconnectar cos i ment. Des d’un açai bowl amb fruita, fins a ous benedict amb salmó fumat, tàrtar de tomàquet amb burrata o un clàssic sandvitx club. Tampoc hi falta la clàssica torrada d’alvocat (com no!) i una amanida de quinoa amb cítrics i llagostins. Tot acompanyat de suc natural i cafè o infusió.

No et perdis aquest pla rodó vora el mar per començar el diumenge en equilibri. Tria el teu torn —de 10:00 a 11:00 h, d’11:15 a 12:15 h o de 12:30 a 13:30 h— i reserva la teva plaça aquí.

Quan? Diumenge, 11 de maig
On? Bastian Beach Club: Passeig del Mare Nostrum, 14
Quant? 40€/persona

Contingut patrocinat

Si sou dels que creieu que l’humor és el millor remei… esteu d’enhorabona! El comunicador i humorista Guillem Estadella s’embarca en una gira pels escenaris del país amb Jarana, un espectacle on la comèdia es converteix en teràpia de grup i la rialla en la millor sortida d’emergència.

Conegut per la seva veu a RAC1, RAC105 o per fer tremolar de riure les xarxes, ara us convida a desconnectar, respirar i deixar-vos portar per un show ple de ritme, honestedat i moltíssimes ganes de fer-vos feliços. A Jarana tot allò que us passa pel cap (i que us faria vergonya dir en veu alta) es transforma en monòlegs delirants, situacions absurdes i una allau d’humor que us farà sortir de la sala amb els abdominals treballats.

Riure fins que us caiguin les llàgrimes? Això està fet. Oblidar-vos del mòbil durant una estona? També. Compartir un moment irrepetible amb amics, parella o família? Totalment garantit. Feu lloc a l’agenda i aneu a veure Jarana. Una dosi d’alegria que us anirà més bé que qualsevol ibuprofèn.

Contingut patrocinat
Publicitat
  • Què fer
  • Ubicació

Prepareu-vos per alçar la vista, contenir la respiració... i esclatar de riure! Un any més, Trapezi converteix Reus en l’epicentre del circ contemporani, i vosaltres hi esteu convidats. Del 14 al 18 de maig, artistes vinguts d’arreu del món desplegaran tot el seu talent a places, teatres i carpes repartides per la ciutat, en una edició que promet emocionar-vos des del primer número fins al darrer aplaudiment.

Aquest 2025, Trapezi celebra la seva 29a edició amb una programació més potent i compromesa que mai. Hi trobareu espectacles de circ físic, humorístic, visual i multidisciplinari, amb propostes que parlen de la maternitat, la migració, la salut mental o el gènere, sense perdre l’essència lúdica i la bellesa poètica del circ. Tot això de la mà de companyies internacionals com Cie Bêtes de Foire, Cirque Pardi o Les Filles du Renard Pâle, i amb una atenció especial al talent català i local.

A més, aquest any s’estrena un nou espai escènic, la Sala Santa Llúcia, que se suma als emblemàtics Teatre Bartrina i Teatre Fortuny. I si voleu viure el circ de manera immersiva, no us perdeu les carpes instal·lades al Parc de la Festa: són un autèntic portal a mons imaginaris.

Ja sigui en família, amb amics o en parella, Trapezi és una invitació a mirar, sentir i somiar. Hi ha números que us deixaran bocabadats, d’altres que us faran pensar, i tots, absolutament tots, us tocaran l’ànima.

Feu el salt cap al Trapezi i deixeu-vos captivar pel circ més viu, humà i emocionant del moment!

Contingut patrocinat
  • Art
  • Sarrià - Sant Gervasi

Busqueu un regal per a Sant Jordi que arribi al cor? Feu esperar una mica els vostres éssers estimats i convideu-los el dia 24 d’abril a la inauguració de Dins de la mirada al vestíbul de l’hotel Torre Melina Gran Meliá: una mostra d’arquitectura efímera que ret homenatge a la pintura del gran Rembrandt, fruit de la col·laboració entre el Gran Meliá i el Museu Nacional Thyssen-Bornemisza. Estarà disponible fins al 4 de maig i també s'acompanyarà de tapes gastronòmiques.

La instal·lació interactiva en honor al pintor del segle XVII ha estat dissenyada per alumnes de l’IED de Madrid i consisteix en una cúpula efímera amb llums, ombres, miralls i fotografies que submergeix el visitant en una experiència barroca contemporània.

Assaboriu les obres de Rembrandt

La gastronomia és un art. I si l’art es convertís en plat? El restaurant L’Amaranta del Torre Melina captura l’essència de les obres de Rembrandt i la transforma en dues tapes. El bou escorxat està fet a base de carn rossa gallega, bolets, salsa holandesa i una esfera de pa negre, acompanyada d’un Whiskey Sour picant. En canvi, Llums i ombres és un dolç: una mousse de stroopwaffle amb gelat de caramel salat, servida amb xampany.

Conferència gratuïta

El dimecres 30 d’abril a les 18.30 h se celebrarà una ponència oberta al públic, impartida per l’historiador Damià Amorós i Albareda. A més, en acabar, podreu tastar les tapes de franc. Us apunteu a aquesta celebració de l’art i la gastronomia?

Contingut patrocinat
Publicitat
  • Música
  • Sants - Montjuïc

Eros Ramazzotti torna als escenaris amb la seva gira Una Historia Importante, que farà parada al Palau Sant Jordi de Barcelona el 2 de maig de 2026. Una nova experiència en directe de l’artista italià, que sempre ha estat molt ben rebut a la capital catalana.

Una Historia Importante, nom d’una de les seves cançons més emblemàtiques, dona nom a una gira que referma el lligam estret entre Eros i els seus seguidors, una connexió genuïna i perdurable que transcendeix el temps, les fronteres i les generacions.

Una trajectòria construïda a base de música i sentiments que continua desenvolupant-se amb la mateixa intensitat de sempre, avalada per més de 80 milions d’àlbums venuts i més de 9.300 milions de reproduccions a nivell mundial.

Les entrades es posen a la venda el dijous 17 d’abril a les 10 h.

Contingut patrocinat
  • Música
  • Sant Martí

El Festival Maleducats torna amb força el 17 de maig de 2025 i ho fa a lo gran a l’emblemàtic Parc del Fòrum de Barcelona. Enguany, la cita de música urbana més esperada tindrà un tancament de luxe amb Estopa, que protagonitzarà un espectacle espectacular de gairebé dues hores, convertint-se en el plat fort de la jornada. A més, aquest serà l’únic concert confirmat del duet a Catalunya el 2025.

Els germans Muñoz, icones de la rumba i el pop, oferiran un recorregut pels seus grans èxits, transportant el públic a través del seu inconfusible estil i la potència del seu directe. Amb una trajectòria que abasta dècades i milions de fans, Estopa continua sent una referència generacional, i la seva presència a Maleducats reforça el compromís del festival amb artistes de primer nivell.

Però la festa no s’acabarà amb Estopa. El cartell també inclou noms destacats de l’escena urbana i crossover com Lildami, Queralt Lahoz, Santa Salut, Pepe y Vizio i Sanguijuelas del Guadiana. La diversitat d’estils i l’energia a l’escenari garanteixen una jornada vibrant, on el talent local i internacional es donaran cita per celebrar la música sense etiquetes.

Maleducats, que en edicions anteriors ha passat per Sabadell i altres localitats, es consolida a Barcelona amb una proposta renovada i ambiciosa. L’organització aposta per un dia únic en què totes les actuacions es concentren, assegurant un festival intens i ple de moments inoblidables. Amb Estopa tancant la nit amb un xou de gran format, Maleducats 2025 promet ser una edició històrica que quedarà gravada a la memòria del públic.

No us ho perdeu, compreu la vostra entrada!

Contingut patrocinat
Publicitat
  • El Raval

Les grans veus, el món dels somnis i les intrigues amoroses us posen la pell de gallina? No us perdeu La sonnambula, una obra de Vincenzo Bellini i belcantista, estrenada el 1831, que torna a posar els peus —amb puntetes contemporànies— sobre el Gran Teatre del Liceu. Les sessions tindran lloc en diversos dies, del 16 d’abril al 8 de maig.

En la trama originària, Bellini converteix Amina, la protagonista, en una sonàmbula promesa amb el seu amor, que, en un episodi de sonambulisme, es desperta un dia al llit d’un nouvingut al poble. Es fan córrer veus, i el seu promès, enfadat i decebut perquè creu que Amina l'ha enganyat, decideix trencar el compromís.

L’espiral dramàtic acaba amb un final feliç, com manava la tendència de l’òpera semiseriosa de l’època. El poble i l’estimat finalment creuen Amina en veure-la dormint i caminant per la finestra del molí, tot arriscant la vida. El dubte es dissol i la parella reprèn el compromís.

En el seu moment, va tractar un tema espinós amb gran finor i discreció: l’adulteri femení. El fenomen del son permet superar els aspectes realistes del personatge i indagar en temàtiques tan delicades com el desig que les dones poden sentir per altres persones fora del compromís.

Seguint el fil d’aquesta proposta original i augmentant-hi la flama, la directora Bárbara Lluch, amb una destacada trajectòria internacional, proposa una nova visió de l’obra, respectant-ne l’ambientació original, però desromantitzant-la amb una perspectiva feminista i un final dramàtic.

A més, la gran soprano nord-americana Nadine Sierra encapçala un repartiment de veus líriques fantàstiques que faran que les transparents melodies de Bellini brillin al Liceu. Aconseguiu aquí les entrades!

  • Música

Si us apassiona la percussió trepidant i el ritme que travessa el cos, no us podeu perdre Bloco Sambara al Time Out Fest 2025. Aquest grup de batucada, amb 15 músics professionals i una escola amb més de 60 percussionistes, transformarà el festival en una autèntica festa al més pur estil brasiler.

Amb la seva barreja explosiva de Samba Reggae i vitalitat pura, Bloco Sambara no només farà que els vostres peus no parin de moure’s, sinó que us submergirà en una experiència sonora i visual plena d’energia, color i connexió. El seu espectacle és un viatge directe a Salvador de Bahia sense sortir de Barcelona, on els tambors marquen el ritme d’una celebració impossible de resistir.

Així que ja ho sabeu: si voleu viure el Time Out Fest amb més força que mai, prepareu-vos per sentir la vibració de la batucada en directe!

Publicitat
  • Música
  • El Poble-sec

Concertassos a la vista! Metro Etnico Sound System (Mess)una associació on la cultura i la música s’abracen ben fort, fa tres anys que omple espais amb melodies d’arreu del món. Ha acollit llegendes com Esposito, Enzo Avitabile, DJ Gruff o 99 Posse. Ara, toquen dues cites musicals imperdibles: el 17 d’abril amb Move 78 i el 7 de maig amb Dowdelin, totes dues a les 20 h a la Sala 2 d'Apolo.

L'hora d'escoltar: Move 78

Des de Berlín, Move 78 arriba amb una fusió hipnòtica de jazz improvisat i hip-hop electrònic que us transporta a un altre univers. Creen música a partir d’improvisacions d’estudi, mostres i sons naturals, enriquits amb cordes i flautes. En directe, reinventen cada peça amb composicions espontànies que posen els pèls de punta.

Inspirats per una famosa jugada de Go entre un humà i una IA, el seu nom simbolitza l’adaptació davant la tecnologia. Amb tres àlbums i més de 17 milions d’escoltes, són una joia sonora que cal viure. Compreu els tiquets aquí.

L'hora de ballar: Dowdelin

Us agraden els ritmes que encenen el cos? Dowdelin us farà bullir la sang amb el seu còctel d’afro-caribeny, electrònica, jazz i ritmes tradicionals de les Antilles franceses com el Gwo-Ka o la Biguine. Tan orgullosos estan que s'autodenominen Creole Afro-Futurists.

Després del seu debut Carnaval Odyssey (2018), amb temes com Boaty Cruisy, van llançar Lanmou Lanmou (2022), un disc més directe i ballable que ha estat tot un èxit als festivals europeus. Han aconseguit el que pocs: acoplar el crioll i la seva tradició musical amb l’electrònica europea. Aconseguiu aquí les entrades aquí!

  • Art

Viviu per l'art? No us perdeu el quart cicle de Temporals, la proposta de Barcelona Districte Cultural que apropa l'art contemporani al públic i a tots els racons de la ciutat. Nou propostes d'arts visuals seleccionades per experts en l'àrea que rodaran per 13 Centres Cívics de tota Barcelona. Per si això fos poc, el programa estrena Inventariablesuna nova línia de treball expositiva, en col·laboració amb diferents institucions i entitats, que recorrerà diversos equipaments de la ciutat amb la intenció de descontextualitcar fons i col·leccions i donar-los a conèixer.


A més, us podem assegurar que seran obres ben fondes que us travesseran sencers perquè estan pensades per ser molt més: creen accions i experiències artístiques que interpel·lin la ciutadania i hi dialoguin. Aborden temes socials i culturals actuals, com la tecnologia, la identitat, la mort, el medi ambient o la salut mental i molts dels projectes inclouen tallers o activitats que impliquen als veïns i a la comunitat local, fent que l'art sigui una eina de connexió i reflexió col·lectiva. Els formats també són ben variats i innovadors: des de la fotografia i la instal·lació fins a l'audiovisual i la performance. A què espereu per gaudir de tot aquest macarmé d'art! Us expliquem tots els projectes punt per punt!

Contingut patrocinat
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat