Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Aquesta app et dirà l'afluència de gent a cada col·legi electoral el 14F

La plataforma només estarà disponible cinc dies abans de les eleccions i l'aforament màxim s'anunciarà de color vermell

Escrit per
Helena Morena
Publicitat

La campanya electoral ja està en marxa i ho fa en un moment sanitàriament crític i enmig de polèmiques per la permissiva d'organitzar mítings amb públic. Tanmateix, tot i aquesta decisió controvertida, el Govern busca eines per evitar, per sobre de tot, aglomeracions en el moment de votar. Evitar que molta gent s'ajunti en els col·legis electorals és una prioritat, per això s'ha creat una app que no s'activarà fins cinc dies abans del 14 de febrer i que permetrà saber en temps real el nivell d'afluència de gent que hi ha en cada col·legi electoral. El nivell de capacitat s'anunciarà amb tres colors informatius: verd, taronja i vermell. Tot i l'existència de l'aplicació, la Generalitat anima a exercir el dret de vot per correu, que es pot sol·licitar fins al 5 de febrer. 

La plataforma no és l'única mesura anticovid per tal de garantir una votació sense contagis, el Govern també ha establert tres franges horàries per minimitzar problemes. De 9 a 12 del matí podrà votar la gent amb patologies de risc; de 12 a 7 de la tarda, la població en general i l'última hora abans de tancar serà per contagiats i contactes de positius. A més, per tal de complir amb els protocols sanitaris, les cues es faran el carrer seguint la distància de seguretat, l'ús obligatori de mascareta i el gel hidroalcohòlic. 

NO T'HO PERDIS: La cultura s'indigna perquè es pot sortir del municipi per anar a mítings però no a espectacles

Llegeix el número de febrer de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat