Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

La cultura s'indigna perquè es pot sortir del municipi per anar a mítings però no a espectacles

Les associacions de professionals exigeixen a la Generalitat que equipari els espectacles amb els actes polítics

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Aquest dijous a la nit comença la campanya electoral. I amb els mítings i actes de campanya s'afegeix una excepció al confinament municipal, en vigència de moment fins al 7 de febrer: es podrà sortir del municipi per anar a mítings de partits polítics que es presentin el 14-F. Aquest dret està contemplat en el certificat d'autoresponsabilitat de la Generalitat sota el concepte d'exercir el dret de manifestació i de participació política.

Es dona la circumstància, esclar, que no es pot sortir del municipi de residència per anar a visitar a un familiar. Ni tampoc per anar al cinema, el teatre o un concert. Aquesta situació ha indignat les principals associacions de professionals de la cultura en viu de Catalunya, que han fet palès el seu malestar.  

Mitjançant un comunicat, l’Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya (ARC), opina que amb aquesta mesura el Govern de la Generalitat demostra que "segueix maltractant i menystenint la indústria catalana de la cultura, que com a dret essencial ha de ser tractada igual que la participació política".

I tot i que la portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha recordat que "el protocol dels actes electorals ja estableix unes mesures sanitàries adients a la situació actual", des d'ARC posen en dubte que siguin més segurs que "els actes culturals que organitza una indústria experimentada que fa deu mesos que s’adapta constantment a les normes que dicta el Govern català". I tornen a demanar que les entrades d'espectacles culturals siguin considerades salconduits per a desplaçaments entre municipis

Més concisa, però igual de contundent ha sigut l'apreciació de l'Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC): "Si es pot trencar el confinament municipal per anar a un míting polític, perquè el Govern ha destacat que cal garantir el dret a la participació política, s’hauria de poder fer el mateix per anar al teatre i garantir el dret a la Cultura com a bé essencial que és. S'ha demanat a la Cultura que es "reinventi" per superar la crisi de la COVID-19. Demanem als grups polítics que també ho facin per fer els seus mítings de campanya"

L'Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASACC) no ha fet cap comunicat, sinó aquesta petita enquesta a Twitter: 

Les xarxes també s'han omplert de reaccions de professionals de la cultura, com aquesta de l'actor Bruno Oro al seu compte d'Instagram:
Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida de Bruno Oro (@bru_oro)

NO T'HO PERDIS: Les millors estrenes de cinema del mes de febrer  

Últimes notícies

    Publicitat