Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Munich
Foto: Shutterstock

Aquesta ciutat europea ha estat nomenada la millor per a vianants del món

Un estudi ha avaluat diversos factors com les pluges, llocs sense cotxes, rutes per caminar i la seguretat per passejar en general

Liv Kelly
Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Liv Kelly
Traduït per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

És evident que moltes ciutats d'arreu del món compten amb unes xarxes de transport públic excel·lents, però, si podeu fer-ho, la millor manera de conèixer un nou lloc ha de ser a peu. Pots ficar-te dins l'ambient, veure bé l'arquitectura i potser descobrir alguns racons menys coneguts però meravellosos al llarg del camí.

Tanmateix, algunes ciutats estan molt més preparades per passejar que d'altres. Per poder escollir bé quina destinació és la millor per visitar-la a peu, Compare the Market AU ha avaluat la pluviometria mitjana, el nombre de rutes per caminar, la puntuació de seguretat, el cost del transport públic i els llocs sense cotxes, entre altres factors, per veure quines ciutats són les més transitables del món.

Gràcies al seu centre de la ciutat apte per als vianants, els alts nivells de seguretat i els sorprenents 1,4 milions de quilòmetres de rutes per a bicicletes, Múnic s'ha endut la medalla d'or. En segon lloc ha estat Milà, que té 1,9 milions de quilòmetres encara més impressionants de rutes per a bicicletes i, en tercer lloc, ha estat Varsòvia, on el 74% de la població viu a menys d'1 km d'un espai sense cotxes.

Milà
Foto: Shutterstock/ Ciutat de Milà

Europa és l'únic continent que apareix en aquesta llista, a excepció d'Àsia, que ha entrat amb una ciutat. Tòquio és l'única ciutat no europea al número sis del rànquing i, si tenim en compte que la capital japonesa té 264 senders a peu (el següent més alt és Hèlsinki, amb 116), sens dubte, s'ha guanyat el seu lloc.

Aquestes són les deu ciutats més transitables del món: 

1. Múnic

2. Milà

3. Varsòvia

4. Hèlsinki

5. París

6. Tòquio

7. Madrid

8. Oslo

9. Copenhaguen

10. Amsterdam 

L'única ciutat de l'Estat que ha entrat dins el rànquing ha estat Madrid, a la posició número set, i ha estat nomenada com la ciutat on menys plou del rànquing, amb 34,6 mm de mitjana al mes.

NO T'HO PERDIS: 51 llocs de Catalunya que has de conèixer

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de identitat de ciutat

    Últimes notícies

      Publicitat