Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Grosso Napoletano
Foto: Grosso Napoletano Grosso Napoletano

Aquesta és la millor cadena de pizza artesanal del món (amb quatre restaurants a Barcelona)

Per primer cop a la seva història, la guia internacional 50 Top Pizza ha donat el primer premi a una cadena no italiana

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Per dinar, per sopar, amb amics, al sofà, a un restaurant... Menjar pizza no té regles. El rànquing 50 TOP Pizza World, un dels més influents i prestigiosos del món, va anomenar la pizzeria Sartoria Panatieri, a Gràcia i l'Eixample, com la tercera millor del món. Ara, el mateix rànquing també ha nomenat una cadena amb quatre establiments a la ciutat com la millor del món. Grosso Napoletano ha estat reconeguda amb la medalla d'or als premis a la millor cadena de pizza artesanal del planeta, una categoria on l'any passat va quedar tercera. Aquest és el primer cop que una cadena no italiana s'emporta el títol. 

Grosso Napoletano pizza
Foto: Grosso Napoletano

Grosso Napoletano va néixer fa set anys, el 2016, i actualment té 40 restaurants a Espanya, dels quals quatre estan a Barcelona: al carrer de Segalar, 18; al carrer de Casanova, 209; al carrer de València, 234, un local on tots els productes són sense gluten; i al passeig de Sant Joan, 25. Tots els establiments tenen forns de pedra portats de Nàpols on preparen les pizzes sense perdre l'art dels pizzaioli, declarats Patrimoni Intangible de la Humanitat per la UNESCO, els pizzers que cuinen amb l'art napolità de la pizza.

A més de Grosso Napoletano, dins el rànquing de 50 TOP Pizza també destaca un nom barceloní. Can Pizza, una transgressora marca de pizzes de la ciutat, ha pujat cinc esglaons respecte al 2022 i s'ha posicionat com la 24a millor cadena de pizzes artesanes del món. Amb locals a Barcelona, Madrid i Eivissa, Can Pizza treballa sota el concepte "Respect the Pizza", i tota la seva carta està feta de manera manual i artesanal, sense rodets, el que funciona com una mena de culte a aquest menjar italià.

Can Pizza
Can PizzaCan Pizza

I això no és tot: Garden Pizza, una cadena del Vallès amb 5 restaurants a Sant Cugat, Terrassa, Igualada, Granollers i Matadepera, ha entrat de manera sorpresa en el lloc 46 de millor cadena de pizza artesana del món. TOP Pizza ha valorat la connexió entre naturalesa, arquitectura i gastronomia dels restaurants, i una massa de fermentació de 72 h, elaborada amb farines de gran qualitat, amb un sabor, aroma i gust de primera i de digestió fàcil. 

Garden Pizza
Foto: Garden PizzaGarden Pizza

NO T'HO PERDIS: Les millors pizzeries de Barcelona

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat