Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Les millors pizzeries de Barcelona

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Pizzeria Da Michele
© Maria Dias Pizzeria Da Michele

Les millors pizzeries de Barcelona

Clàssiques, noves, especialitats sense gluten... us portem un llistat de les pizzeries més delicioses i econòmiques. Gaudiu com si fóssiu a Itàlia!

Advertising

La pizza és el menjar popular d'origen italià, però present arreu del món, una fita per excel·lència de la cuina internacional: trobareu bones pizzeries de Hong-Kong a Lisboa. A Barcelona, ciutat plena d’italians, la primera va ser el Tropeziens, l’any 1971 (on anaven sovint M. Ferrussola i Jordi Pujol). Des d'aleshores, la pizza ha esdevingut un element omnipresent i conqueridor. A la nostra ciutat conviu l’ortodòxia napolitana –la varietat de pizza més estesa pel planeta– amb noves maneres de treballar la massa. Mengem-les totes i gaudiu d'un plaer rodó que sempre ve de gust!

NO T'HO PERDIS: Els millors restaurants italians de Barcelona 

Impecables

Mucho
FOTO: Irene Fernandez

1. Mucho

Restaurants Pizza Sant Gervasi - Galvany

És la pizzeria d’autor de Jordi Vilà, per a qui la pizza és una pàtria comuna. El 2008 va obrir el restaurant italià i bicèfal Dopo/Saltimbocca, precedent del petit moviment de xefs d’alta cuina que fan pizza selecta.

Sí, hi trobareu ortodòxia i preus populars, però també reinterpretacions amb segell propi –és obligatori tastar la Tropical Com Cal, un max mix caribeny, lleuger i gustós de mango, alvocat, jalapeño i cítrics–, i en l’apartat de 'freestyle' es deixen anar: en un gofre de desfici porcí, hi campen sobrassada, cansalada, pernil i presa (tot ibèric!).

En el fons, “això és un restaurant que gira al voltant de la conca mediterrània, l’origen del vi, el pa i l’oli, i hi ha cabuda per al kebab, les coques i alguna pita”. No obvieu els entrants d’antipasti i antipizza, un emplatat de pizza sense la massa. 

l'antica pizzeria da michele
Photo: Andy Parsons

2. Da Michele

4 de 5 estrelles
Restaurants Pizza Eixample

Da Michele no és una pizzeria més. És el súmmum de la pizzeria. La família Condarro va iniciar la llarga tradició a Nàpols, on els descendents del senyor Salvatore van mantenir l’art de la pizza seguint els secrets en l’elaboració de la massa i la cocció.

Advertising
Frankie Gallo Cha Cha Cha
© Maria Dias

3. Frankie Gallo Cha Cha Cha

Restaurants Pizza El Raval

Els bessons Colombo dediquen tot un restaurant al Raval a un dels plats més famosos de la cuina italiana: la pizza. De farina ecològica i massa mare en fan la base i la culminen amb, per exemple, cansalada curada a casa o una mozzarella exquisida, tot i que aquesta pizza val la pena menjar-la blanca (sense tomàquet): de seguida notareu per què! També fan uns entrants que són un preàmbul a l’entrada de Pavarotti –un bistec tàrtar Xemei o una búfala fantàstica– i per a qui no vulgui pizza, una escalopa milanesa.

Sartoria Panatieri
Foto: Maria Dias

4. Sartoria Panatieri

Restaurants Pizza Gràcia

Rafa Panatieri, que va obtenir i mantenir una Michelin al Roca Moo, i el seu soci Jorge Sastre han radicalitzat una filosofia que ja era de proximitat total. “Era obvi que es pot fer una gran pizza amb el producte català”, diuen. 

Sartoria Panatieri és una referència personal i a la sastreria artesana. Fan bona part dels seus embotits! De porc ecològic de raça gascona, criat a Lleida i en perill d’extinció. Fermentats, curats i penjats a l’entrada: mortadel·la, cansalada, cap de llom, fuet tendre, porchetta, en un armari fred ple de greix infiltrat celestial, sense química artificial. També cultiven bona part de les seves espècies i herbes. Tenen un segon local a Provença, 330, molt més espaiós que l'original.  

Advertising

5. NAP

Restaurants Pizza Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

El nom és un acrònim que respon a les sigles de Neapolitan Authentic Pizza, amb la intenció de “traslladar aquí la pizza napolitana amb els preus d’allà”. Han seguit obsessivament els requisits de la DO –forn de llenya, temps de cocció, farina i tomàquet italià– i el resultat és una pizza superlativa i barata. L'ambient és jove, la parafernàlia mínima, i s'hi menja de pressa. Tothom sap que això va de menjar una bona pizza i sortir. 

6. Can Pizza Sagrada Família

Restaurants Pizza Sagrada Família

Can Pizza és la quarta sucursal de pizza italiana d’alta qualitat que han obert els germans Colombo i el seu soci, l’Isaac Aliaga. Encara que la relacionem amb la pizzeria gurmet Frankie Gallo, la massa és diferent. Com diu el 'pizzaiolo' romà Lolo Zozza: “La de Can Pizza és més fàcil d’entendre”. 

Els no professionals aquestes subtileses no les distingim. Però és difícil no gaudir de petites genialitats artesanes, com una pizza de temporada amb crema de carbassa, mozzarella, bolets, i ruca fregida. L'oferta es divideix en clàssiques (tenen pizza hawaiana! Una favorita del Max Colombo), blanques (sense tomàquet) i vermelles, amb la mozzarella afegida al final.

Advertising
Madre Lievito
© Ivan Giménez

7. Madre Lievito

Restaurants Pizza El Poblenou

Us sorprendrà la rapidesa amb què aquests napolitans us la serveixen. El secret és la massa mare casolana i les farines ecològiques. El forn de llenya actua quasi a 500º C durant a penes un minut. El resultat és una pizza napolitana de vora gruixuda però fina, com a Itàlia: tirada de preu i molt bona. I el lloc té molt d'encant: està decorat com una mena de carreró napolità amb roba estesa. Tenen un altre Madre Lievito a Sants: Carrer de la Creu Coberta, 105. 

Oassis Natural Cooking
Foto: Oassis Natural Cooking

8. Oassis Natural Cooking

Restaurants

No cal tota la coartada de pedigrí italià de tres generacions o discursos d'experimentació per fer una bona pizza. Només cal fer una bona pizza, i això no és tan fàcil com sembla. I les pizzes d'Oassis Natural Cooking, un restaurant d'allò més versàtil –hi fan pizzes, hamburgueses, amanides i 'pokes'– són excel·lents: són fetes al forn de llenya amb farina de blat Dallagiovanna, amb massa de fermentació llarga i natural (72 h) i elaborades amb molt poc llevat.

Quan les tastes, te n'adones que són lleugeres, cruixents i de digestió fàcil, però plenes de sabor. I les receptes fan diana: crec que la pizza vegetariana, un deliri amb massa de sis cereals, verdura confitada (cirerols pelats, albergínia) amb hummus i alvocats tibis (quina textura més singular) és la millor en aquesta categoria que he tastat mai. Tampoc es queda enrere la de pernil dolç italià, xampinyons saltejats, mozzarella de búfala, salsa de tomàquet i alfàbrega. I els preus són molt assequibles.     

Advertising
Piazza Grande
© Maria Dias

9. Piazza Grande

Restaurants Italiana El Poblenou

'Pizza' és una paraula màgica si has de negociar amb un nen, i més encara si estàs al Poblenou. L’Angelo Lombardi i altres socis de diferents parts d'Itàlia regenten el Piazza Grande, un restaurant de cuina italiana on preparen unes impecables pizzes de massa fina i amb una cobertura d'ingredients de primera.

Molt apte per anar-hi amb nens: gaudiran de la pizza de 'prosciutto cotto' (pernil dolç) o la 'capricciosa' (amb tomàquet, mozzarella, carxofes, pernil dolç, salsitxa, xampinyons i ou). Els pares podeu decantar-vos per una pizza clàssica (com la de quatre formatges) o bé tastar un plat de pasta autèntica i casolana.

Parking Pizza
© Parking Pizza

10. Parking Pizza

Restaurants Pizza L'Antiga Esquerra de l'Eixample

Sembla una cafeteria d'especialitat (un espai diàfan, amb taules compartides, gairebé d'autoservei) però en realitat és una pizzeria equipada amb forn de llenya i cuina a la vista: hi podeu menjar, asseguts de manera molt informal, una tria d'entre unes deu pizzes artesanes de massa tirant a fina i preparació excel·lent, i quatre entrants per fer boca (focaccia, guacamole, hummus i bressaola). Per beure, una cervesa (artesana o no).

Els sabors són frescos, plens d'herbes mediterrànies, i les receptes poden ser senzilles o fregant el luxe (com la pizza amb tòfona negra).

Advertising
La Balmesina
© Iván Moreno

11. La Balmesina

Restaurants Pizza Sarrià - Sant Gervasi

En Max Morbi –'mòrbid' vol dir “blanor delicada”, gran nom per a un pizzer– és un ferm defensor d’una nova manera de fer pizza: “La pizza és sobretot textura. Cal un bon equilibri amb el gust, i som partidaris de portar-la al terreny de l’alta panificació”.

A La Balmesina, oberta del 2017, hi trobareu tres masses (a partir de massa mare i moltes hores): la clàssica, fina i cruixent, una d’espelta integral i la Pala. Aquesta darrera, una rectangular per compartir, en porcions. Tireu-vos-hi de cap: l’alveolat cruixent i la delicadesa de receptes com la de crema de carxofa les fan quasi etèries (però saboroses!). 

 Traficantes de Harina
Foto: Traficantes de Harina

12. Traficantes de Harina

Traficantes de Harina va més enllà del to humorístic i provocatiu del seu nom: és una proposta que ha nascut en un context de crisi amb la ferma voluntat de lliurar a casa una de les millors pizzes de la ciutat. Només entrega a domicili: a través de la seva web i el telèfon 687238766.  

Signen barbaritats com la pizza El Patrón -costella de porc esfilagarssada, cansalada ibèrica, ou i salsa de michelada- sense escatimar en matèria primera d'alta qualitat (farines blanques i integrals, producte fresc i de proximitat) i sense descomptar ni una sola de les hores necessàries perquè la massa faci una fermentació llarga. A les pizzes, totes elles batejades amb humor i enginy, se'ls suma una interessant carta d'entrants i còctels i micheladas. Com diria en Pablo al pizzer... Pizza o plom!

Advertising
Flax & Kale
© Iván Moreno

13. Flax & Kale Passatge

Restaurants Pizza Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

El tercer Flax & Kale és monumental: 600 m² que abracen el passatge de les Manufactures, dividits en dues estances. Són l’avantguarda del tema 'healthy' a casa nostra, però l’epicentre aquí és un forn on busquen "el futur saludable de la pizza napolitana", explica la Mar Barri. Van anar a fer un curs a Nàpols, i van fer recerca per trobar una massa elàstica, de textura plaent i que s’elevés, però sense fermentació a l’estómac (ho han aconseguit combinant farines integrals i el 'psyllium', la clova de la llavor del 'plantago'). Dit així no sona gaire atractiu, però és excel·lent: a més de textura que evita el gust planer del blat, hi descobrireu matisos de sabors de cereals poc habituals. Sorprenent.

14. La Sedici

5 de 5 estrelles
Restaurants Menjar ràpid Vila de Gràcia

Allò local és universal. Així ho va entendre la Michela Cocco, una dels socis de La Sedici, quan va decidir exportar a Barcelona les pizzetes que fan als forns de pa de Pescara, la capital de la regió italiana dels Abruços, al centre del país. Són cercles de 16 centímetres que no tenen res a veure amb les 'cutreses' amb què sovint associem el concepte de 'minipizza'. "Jo sóc d'allà i volia exportar quelcom de qualitat, que em representés", explica Cocco (persona amb bon ull per veure què funciona: ella va començar La Vietnamita). 

L'afamat mestre pizzer Luciano Passeri els va proporcionar la fórmula d'una massa d'alta qualitat, fermentada durant 24 hores, digerible i esponjosa, que va coberta amb producte de primera qualitat i proximitat de DO italiana en la mesura del seny i del possible (mozzarella del sud, tomàquet de la Campània, oli d'oliva d'aquí). El resultat són temptacions delicioses i substancioses com la pizzeta de 'stracciatella' i tomàquets secs o pernil de Parma i mozzarella de búfala. Tenen 16 receptes, d'aquí el nom, 16 en italià. I en diuen minipizza, però per tant pocs euros com sis te'n menges dues i quedes més que satisfet. 

Clàssics que sempre surten rodons

Murivecchi
© Ivan Giménez

Murivecchi

Restaurants Italiana Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

En un panorama superpoblat d’oferta, ells van obrir el 2004 i han mantingut l’estendard d’una pizza napolitana que mai ha baixat de qualitat. Els seus antipasti són molt fiables –tasteu la 'parmigiana di melanzane'!–, i si sou de vida i greix, heu de descobrir la pizza fregida.

Princesa, 59 (Born).

Solo Pizza
© Solo Pizza

Solo Pizza

Restaurants Italiana Eixample

La pizza romana, cruixent i de vores fines, té un nom a Barcelona: Solo Pizza. Puntuen alt els seus 'antipasti', i que podeu menjar en un ambient íntim i romàntic, xiuxiuejant, als antípodes dels menjadors amb ampolles de 'chianti' buides i napolitans bromistes.

Enric Granados, 108 (Esquerra de l’Eixample).

Advertising

Sports Italian Bar

Restaurants Pizza El Gòtic

Capítol “un italià m’ha dit que...”. Un amic em va comentar que coneix un genovès que li va dir que “les millors pizzes de Barcelona són a l’Sports Italian Bar”. Calia comprovar-ho, perquè és el típic lloc on no hi posaríem mai els peus: un bar rònec i minúscul a l’epicentre del desgavell guiri, pantalla gegant i fotos del Barça de mida mural. Però és cert que les pizzes són la mar de bones i barates: disposen de forn de llenya i us porten a taula una pizza a l’estil napolità excel·lent. Amb tots els tòpics: si la vostra acompanyant li fa el pes, el cambrer li declararà amor etern. Al migdia, menú a 8,95 euros amb qualsevol pizza, tiramisú i (bon) cafè.

Tress i No Res

Restaurants El Raval

Si parlem de pizza creativa, cal parlar de Tress i no Ress. La seva creativitat és rústica, però efectiva, molt propera a l'ortodòxia catalana. Potser els fonamentalistes de la massa rebutjaran aquest entranyable cau com a pizzeria: són porcions de pizzes estil Chicago –massa esponjosa, d'uns tres centímetres d'altura– que van equipades amb cobertures sorprenents: d'api i foie gras, de botifarra negra, de samfaina de verdures, de vedella rostida... Delicioses és dir poc. Tres porcions són un sopar de campions i que embafa molt poc, per la seva flonjor.

Advertising

La Perla Nera

Restaurants Italiana Ciutat Vella

Som en el quilòmetre zero de la pizza a Barcelona. Ja deu fer quasi 30 anys que La Perla Nera dispensa pizzes a la Via Laietana. I encara que hagi patit l’allau de turistes, aquest restaurant de dimensions hercúlies ha resistit l’inevitable punt de degradació de les zones massificades. Hi podem menjar unes peces fines, ben torradetes i cruixents, amb una matèria primera molt digna. La meva favorita és la de salmó flamejat i gambes.

La Briciola
© Ivan Giménez

La Briciola

Restaurants Italiana Sants - Montjuïc

Tingueu sempre en compte el local del calabrès Pino Prestanizzi i de Patricio Sodano, napolità. El van obrir el 1989, "quan només hi havia una pizzeria a la ciutat". Són bones en extrem, però també s’enorgulleixen d’una carta d''antipasti' i plats principals molt completa i seriosa.

Olzinelles, 19 (Sants).

Advertising

Il Commendatore

Restaurants Italiana Eixample

Obert des del 1974, ofereix pizzes variades i de bona qualitat, igual que la resta de plats de la seva carta. La decoració, amb "commendatore" inclòs forma part del seu encant.

Sense gluten!

Il piccolo focone
©Ivan Giménez

Il Piccolo Focone

Restaurants Pizza

A part de les pizzes de nova tendència saludable del Flax & Kale, ja fa una bona pila d’anys que dos locals es dediquen a la pizza sense gluten: un nombre molt baix, per la dificultat d’infraestructura que requereix evitar la contaminació creuada amb totes les garanties. A Il Piccolo Focone (Dos de Maig, 268) disposen d’una carta que replica la de pizzes estàndard amb un augment nimi de preu, gràcies a una massa de farina de blat de moro, fajol i fècula de patata que és bona, lleugera i digestiva, molt propera a la romana.

Messié Sin Gluten
© Maria Dias

Messié Sin Gluten

Restaurants Vila de Gràcia

A Messié Sin Gluten (Siracusa, 15) han optat per una massa de farines de blat de moro, arròs i tapioca, i el resultat també és òptim: recorda la base d’una quiche i el xef hi posa imaginació amb receptes de temporada d’allò més encertades.

Fora de Barcelona

Pizzeria Cap de la Vila

El Cap de la Vila

Modera el teu xovinisme pizzer, barceloní: has de saber que a Sitges encara funciona –amb èxit de crítica i públic– la primera pizzeria que va obrir a Espanya, el 1966. Al Cap de la Vila, punt de reunió amb caixet popular, hi trobareu pizzes i pasta que desafien l’italià més orgullós.

Cap de la Vila, 1 (Sitges).

La Locanda Empuriabrava
© La Locanda Empuriabrava

La Locanda

Buscar un restaurant amb cara i ulls (italià o de qualsevol altra mena) en la marina delirant i kitsch que és Empuriabrava acoquina. Ara bé, podeu confiar en aquest restaurant italià al bell mig de l’apocalipsi xancleta; bones pizzes i plats casolans: calamars a la romana de veritat!

Joan Carles I, 6 (Empuriabrava).

Advertising
Can Pizza
Foto: Can Pizza

Can Pizza

Restaurants Pizza

Els bessons Colombo, els del Xemei, tenen una pizzeria amb totes les de la llei a El Prat: Can Pizza. I han optat per l’alta qualitat a preus continguts (el producte aristocràtic queda per a Can Cisa i el Xemei). En un antic magatzem reconvertit en pati pizzer, hi trobareu pizzes clàssiques, cruixents, fines i torrades. Salta a la boca la cura posada en la massa i fermentació, i a la vista la generositat de rodones on l’scamorza, l’speck o la burrata no deixen veure el vermell del tomàquet. Hi trobareu una varietat d'unes dotze pizzes impecables i assequibles, i també una bona tria d''antipasti' on es nota la saviesa de coneixement del producte.

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising