Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Les millors pizzeries de Barcelona
Mucho
FOTO: Irene Fernandez Mucho

Les millors pizzeries de Barcelona

Clàssiques, noves, especialitats sense gluten... us portem un llistat de les pizzeries més delicioses i econòmiques. Gaudiu com si fóssiu a Itàlia!

Advertising

La pizza és el menjar popular d'origen italià però present arreu del món, una fita per excel·lència de la cuina internacional: trobareu bones pizzeries de Hong-Kong a Lisboa. A Barcelona, ciutat plena d’italians, la primera va ser el Tropeziens, l’any 1971 (on anaven sovint M. Ferrussola i Pujol). Des d'aleshores la recepta al forn s'ha escampat per tota la ciutat, amb receptes increïbles de pizza per a tots els gustos i butxaca. A la nostra ciutat conviu l’ortodòxia napolitana –la pizza conqueridora– amb noves maneres de treballar la massa. Mengem-les totes i gaudiu d'un plaer rodó que sempre ve de gust!

NO T'HO PERDIS: Els 50 millors restaurants de Barcelona

Les més noves

Mucho
FOTO: Irene Fernandez

Mucho

Restaurants Pizza Sant Gervasi - Galvany

Qui pot dir que no a una pizza? És una pregunta tan retòrica com: qui pot matar un nen? Chicho Ibáñez no ve a tomb, o potser sí; perquè com diu en Jordi Vilà, la pizza és una pàtria comuna en tant que “de petits ens tornava bojos a tots”, diu. Vilà té un precedent molt important: el 2008 va obrir el restaurant italià i bicèfal Dopo/Saltimbocca –tancat el 2011–, precedent del petit moviment de xefs d’alta cuina que fan pizza selecta.

En deu anys el panorama del pa i la pizza ha evolucionat molt, explica: “Aleshores ja cuidàvem molt la fermentació i vam voler canviar la manera de menjar pizza, fent-ne de petites”, diu. Avui, al Mucho té un soci clau: Xevi Ramon, forner de Triticum, amic i veí a la Moritz. “Tot un luxe que resol el tema de la massa de manera excel·lent. No podia posar-me a fer massa tenint en Xevi al costat. Si vull fer una pizza amb massa d’avellana, el que m’imagini, ell m’ho resol”. Qui controla la pasta té la llibertat: l’amassen a l’obrador de Triticum, “i si vens 200 pizzes al dia, et calen 600 masses voltejades acumulades”, explica.

No qualsevol massa, sinó “grans seleccionats molts a la pedra, bones fermentacions i, a sobre, productes bons”. No volen reproduir “la pizza italiana, sinó la nostra experiència en el món del pa i en el món del menjar”, reflexiona.

Sí, hi trobareu ortodòxia i preus populars però també reinterpretacions amb segell propi –és obligatori tastar la Tropical Com Cal, un max mix caribeny, lleuger i gustós de mango, alvocat, jalapeño i cítrics–, i en l’apartat de 'freestyle' es deixen anar: en un gofre de desfici porcí, hi campen sobrassada, cansalada, pernil i presa (tot ibèric!).

En el fons, “això és un restaurant que gira al voltant de la conca mediterrània, l’origen del vi, el pa i l’oli, i hi ha cabuda per al kebab, les coques i alguna pita”. No obvieu els entrants d’antipasti i antipizza, un emplatat de pizza sense la massa.

T'agrada la pizza? Crea la pizza Time Out Barcelona i podràs menjar pizza gratis durant un any a la pizzeria Mucho!

Sartoria Panatieri
Foto: Maria Dias

Sartoria Panatieri

4 de 5 estrelles
Restaurants Pizza Gràcia

“Farem els nostres formatges i embotits”. Quan en Rafa Panatieri –ex-Roca Moo i copropietari de Garden Pizza– em va dir això, em semblava una boutade. Fan embotits els dels Casals, que tenen una granja! No pas una pizzeria en una caseta de Gràcia! Però ja hi són. Panatieri i el seu soci Jorge Sastre han radicalitzat una filosofia que ja era de proximitat total. “Era obvi que es pot fer una gran pizza amb el producte català, sense citar Itàlia tota l’estona –diu Panatieri– i superat això vam voler fer un pas endavant”. La crisi els va servir per redefinir-se, fins al punt que quan han reobert han canviat el nom: Sartoria Panatieri, referència personal i a la sastreria artesana. La mozzarella està en proves, però ja fan el mascarpone del tiramisú. I tots els embotits! De porc ecològic de raça gascona, criat a Lleida i en perill d’extinció. Fermentats, curats i penjats a l’entrada: mortadel·la, cansalada, cap de llom, fuet tendre, porchetta, en un armari fred ple de greix infiltrat celestial, sense química artificial. L’obrador és modest, com l’hort, d’on surten herbes Els embotits són de porc ecològic, de raça gascona i espècies (la resta de vegetals és de petits productors locals). “La carta és curta, però coneixem cada producte, controlem cada detall”, explica Sastre. Un exemple fastuós és una pizza de temporada: amb cap de llom i ceba tendra a la brasa, acabada d’arrencar. Si compreu alfàbrega, coneixereu el declivi aromàtic de dos dies en nevera. Aquí la cullen fresca cada

Advertising
La Balmesina
© Iván Moreno

La Balmesina

Restaurants Pizza Sarrià - Sant Gervasi

En Max Morbi –'mòrbid' vol dir “blanor delicada”, gran nom per a un pizzer– és un ferm defensor d’una nova manera de fer pizza: “La pizza és sobretot textura. Cal un bon equilibri amb el gust, i som partidaris de portar-la al terreny de l’alta panificació”. Ells són italians, però van “descobrint tot allò que et diu la tradició que no has de fer”. A La Balmesina, oberta des de fa un any, hi trobareu tres masses (a partir de massa mare i moltes hores): la clàssica, fina i cruixent, una d’espelta integral i la Pala. Aquesta darrera, una rectangular per compartir, en porcions. Tireu- vos-hi de cap: l’alveolat cruixent i la delicadesa de receptes com la de crema de carxofa les fan quasi etèries (però saboroses!).

Can Pizza Sagrada Família

Restaurants Pizza Sagrada Família

Tot i estar bombardejada per riaudes de turistes, Sagrada Família té actius gastronòmics interessants i molt fiables. I no és el menor d'ells Can Pizza, la quarta sucursal de pizza italiana d'alta qualitat que han obert els germans Colombo, Max i Stefano, i el seu soci, l'Isaac Aliaga, després de les del Prat, Vilanova i la Geltrú i Molins de Rei. El cap de la massa en tots aquests locals és el 'pizzaiolo' romà Lolo Zozza, qui va començar a fer pizzes als 14 anys. I encara que allò obvi sigui relacionar Can Pizza amb la pizzeria gurmet Frankie Gallo, Lolo explica que en realitat la massa dels dos locals és diferent (i per tant, les dues pizzes): "Una fermentació més llarga, forn a 350º i mes cruixent. La de Can Pizza és més fàcil d'entendre", explica. Sigui com sigui, els no professionals aquestes subtileses no les distingim. Però és difícil no gaudir de petites genialitats artesanes, com una pizza de temporada amb crema de carbassa, mozzarella, bolets, i ruca fregida. L'oferta es divideix en clàssiques (tenen pizza hawaiana! Una favorita del Max Colombo), blanques (sense tomàquet) i vermelles, amb la mozzarella afegida al final. Tot el producte vegetal és del parc agrari del Llobregat, i es nota en 'tondas' que fan un salt qualitatiu respecte molta de la competència: la pizza de 'melanzani' és un deliri de cremositat i producte generós, amb albergínia, cirerols, ricotta i parmesà. I fan el seu propi oli picant. No només val la pena la pizza: la 'porchetta'o els calamars f

Advertising

NAP

Restaurants Pizza Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

No, no és una pizzeria vegana. És un acrònim que respon a les sigles de Neapolitan Authentic Pizza, i existeix on hi va haver l’excel·lent i bufó Rococó. No ploreu la pèrdua, val molt la pena: el propietari, l’Antonello, ens explica que la seva intenció és “traslladar aquí la pizza napolitana amb els preus d’allà”. Han seguit obsessivament els requisits de la DO –forn de llenya, temps de cocció, farina i tomàquet italià–  i el resultat és una pizza superlativa i barata en un lloc sorollós: ple de jovent italià, ja està tot dit.

Frankie Gallo Cha Cha Cha
© Maria Dias

Frankie Gallo Cha Cha Cha

Restaurants Pizza El Raval

El primer cop que t’asseus davant una 'pizza made in Frankie' t’assalta els narius la cobertura, com una bufetada: frescor, aroma, potència. Producte de gastronòmic. I quan la mossegues, t’adones que la massa és una altra cosa: fina i cruixent per les vores, per dins tova i elàstica, però lleugera i digestiva. El 'pizzaiolo' Lollo Vouturni em parla d’alta panificació, i d’una massa que mescla farina molta a pedra i farina integral. I una biga (el preferment que fa de llevat i afegeix sabor) fermentada divuit hores amb massa mare. La piloteta de les pizzes en total fermenta quatre dies! Jo només sé que són acollonantment bones i intento gaudir civilitzadament –sense abocar-m’hi com un lladre– amb meravelles com la Paki Raval, amb xai confitat i 'crème fraîche'.

Advertising
Da Michele
© Maria Dias

Da Michele

4 de 5 estrelles
Restaurants Pizza

El triomf mundial de la cuina italiana té un component sentimental: autenticitat, producte, tradició. I Da Michele, una de les grans pizzeries de Nàpols –va obrir el 180–, n’és un exemple rodó. "El sabor està calibrat per 150 anys fent aquestes pizzes" –explica un dels socis, Francesco Spinosa– "exactament igual que a Nàpols: el mateix forn, productes amb DO, aigua i farina". Potser per això ja hi ha cues quilomètriques en temps rècord. A Nàpols, afirma, fan de "1200 a 2000 pizzes cada dia i hi ha cues de dues hores per menjar". Només hi trobareu 4 receptes, quintaessencials: la marinara, la napolitana, la calzone i la fregida. Són bones? Sí. I gegantines!

Madre Lievito
© Ivan Giménez

Madre Lievito

Restaurants Italiana El Poblenou

Si hi aneu a sopar o us emporteu una pizza, us sorprendrà la rapidesa amb què aquests napolitans us la serveixen. Des del moment que la demaneu fins que us la posen a taula, no passen ni tres minuts! El secret, m’expliquen, és un plat preparat amb massa mare casolana i farines ecològiques. El forn de llenya actua quasi a 500º durant a penes un minut. El resultat és una pizza napolitana de vora gruixuda però fina, com a Itàlia: és a dir, tirada de preu i molt bona. Això sí, l’heu de menjar acabada de sortir del forn. La casa recomana la marinara, la més senzilla –5 euros!– feta amb molt tomàquet, all i orenga, la millor per comprovar les virtuts de la massa. Però si teniu molta gana, demaneu una pizza al gust del pizzer.

Advertising
 Traficantes de Harina
Foto: Traficantes de Harina

Traficantes de Harina

Traficantes de Harina va més enllà del to humorístic i provocatiu del seu nom: és una proposta que ha nascut en un context de crisi amb la ferma voluntat de lliurar a casa una de les millors pizzes de la ciutat. Només entrega a domicili: a través de la seva web i el telèfon 687238766.  

Signen barbaritats com la pizza El Patrón -costella de porc esfilagarssada, cansalada ibèrica, ou i salsa de michelada- sense escatimar en matèria primera d'alta qualitat (farines blanques i integrals, producte fresc i de proximitat) i sense descomptar ni una sola de les hores necessàries perquè la massa faci una fermentació llarga. A les pizzes, totes elles batejades amb humor i enginy, se'ls suma una interessant carta d'entrants i còctels i micheladas. Com diria en Pablo al pizzer... Pizza o plom!

Flax & Kale
© Iván Moreno

Flax & Kale Passatge

Restaurants Pizza Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

El tercer Flax & Kale és monumental: 600 m² que abracen el passatge de les Manufactures, dividits en dues estances. Són l’avantguarda del tema 'healthy' a casa nostra, però l’epicentre aquí és un forn on busquen "el futur saludable de la pizza napolitana", explica la Mar Barri. Van anar a fer un curs a Nàpols, i van fer recerca per trobar una massa elàstica, de textura plaent i que s’elevés, però sense fermentació a l’estómac (ho han aconseguit combinant farines integrals i el 'psyllium', la clova de la llavor del 'plantago'). Dit així no sona gaire atractiu, però és excel·lent: a més de textura que evita el gust planer del blat, hi descobrireu matisos de sabors de cereals poc habituals. Sorprenent.

Advertising
Parking Pizza
© Parking Pizza

Parking Pizza/Pita

Restaurants Pizza Dreta de l'Eixample

Més i millor: Parking Pizza va fer saltar la banca amb rodones excel·lents, tirant cap a la massa fina, receptes originals i un interiorisme de cafeteria moderna i serveix-te tu mateix. El nou local és una sublimació del model: s’han establert en un pàrquing de veritat –500 m², hi podeu aparcar la bici!– i han afegit a l’oferta un parell de plats de pasta i un bar per fer el còctel. La resta, immutable: "Potser no fem la millor pizza del món, però treballem la senzillesa i la qualitat", diuen. No es pot posar cap pega a un mos com la de sobrassada picant, cremós i fi formatge taleggio i farigola.

La Sedici

5 de 5 estrelles
Restaurants Menjar ràpid Vila de Gràcia

Allò local és universal. Així ho va entendre la Michela Cocco, una dels socis de La Sedici, quan va decidir exportar a Barcelona les pizzetes que fan als forns de pa de Pescara, la capital de la regió italiana dels Abruços, al centre del país. Són cercles de 16 centímetres que no tenen res a veure amb les 'cutreses' amb què sovint associem el concepte de 'minipizza'. "Jo sóc d'allà i volia exportar quelcom de qualitat, que em representés", explica Cocco (persona amb bon ull per veure què funciona: ella va començar La Vietnamita). 

L'afamat mestre pizzer Luciano Passeri els va proporcionar la fórmula d'una massa d'alta qualitat, fermentada durant 24 hores, digerible i esponjosa, que va coberta amb producte de primera qualitat i proximitat de DO italiana en la mesura del seny i del possible (mozzarella del sud, tomàquet de la Campània, oli d'oliva d'aquí). El resultat són temptacions delicioses i substancioses com la pizzeta de 'stracciatella' i tomàquets secs o pernil de Parma i mozzarella de búfala. Tenen 16 receptes, d'aquí el nom, 16 en italià. I en diuen minipizza, però per tant pocs euros com sis te'n menges dues i quedes més que satisfet. 

Advertising
La Come Dia
La Come Dia

La Come Dia

Restaurants Italiana El Poble-sec

La bona qualitat del servei honora l’esperit de la pizzeria com a lloc de menjar popular: aquest acolorit i ampli local del Poble-sec, allunyat de la decadència de Blai, ofereix clàssics de la cuina italiana ben executats i a preus low cost. El seu menú de migdia n’és un bon exemple; minicalzone de compliment, amanida caprese –amb mozzarella fresca–, una pizza de massa fina a triar de la carta, molt gran i lleugera i un cannolo (les demencialment bones postres d’El padrí) més beguda: 9 euros (també pots fer beguda, pizza i cafè per 7!). Alhora que fan la massa de pizza fornegen el seu propi pa i les postres (cannolo, mascarpone i tiramisú) són casolanes. No us perdeu el seu raconet per fer el cafè amb butaques de cinema.

Clàssics que sempre surten rodons

Murivecchi
©Ivan Giménez

Murivecchi

Restaurants Italiana Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

En un panorama superpoblat d’oferta, ells van obrir el 2004 i han mantingut l’estendard d’una pizza napolitana que mai ha baixat de qualitat. Els seus antipasti són molt fiables –tasteu la 'parmigiana di melanzane'!–, i si sou de vida i greix, heu de descobrir la pizza fregida.

Princesa, 59 (Born).

Piazza Grande
© Maria Dias

Piazza Grande

Restaurants

I si voleu una bona pizza fina i de producte bo i generós, aquest és el vostre restaurant. Amb poc llevat, cauen bé a la panxa i trenquen el tòpic que per fer una bona pizza necessites un forn de llenya. El seu és elèctric, i Messi i Beppe Grillo, que hi van anar a menjar i surten a la foto, no s’han pas queixat.

Plaça de Julio González, 10 (Poblenou).

Advertising
Solo Pizza
© Solo Pizza

Solo Pizza

Restaurants Italiana Eixample

La pizza romana, cruixent i de vores fines, té un nom a Barcelona: Solo Pizza. Puntuen alt els seus 'antipasti', i que podeu menjar en un ambient íntim i romàntic, xiuxiuejant, als antípodes dels menjadors amb ampolles de 'chianti' buides i napolitans bromistes.

Enric Granados, 108 (Esquerra de l’Eixample).

Sports Italian Bar

Restaurants Pizza El Gòtic

Capítol “un italià m’ha dit que...”. Un amic em va comentar que coneix un genovès que li va dir que “les millors pizzes de Barcelona són a l’Sports Italian Bar”. Calia comprovar-ho, perquè és el típic lloc on no hi posaríem mai els peus: un bar rònec i minúscul a l’epicentre del desgavell guiri, pantalla gegant i fotos del Barça de mida mural. Però és cert que les pizzes són la mar de bones i barates: disposen de forn de llenya i us porten a taula una pizza a l’estil napolità excel·lent. Amb tots els tòpics: si la vostra acompanyant li fa el pes, el cambrer li declararà amor etern. Al migdia, menú a 8,95 euros amb qualsevol pizza, tiramisú i (bon) cafè.

Advertising

Tress i No Res

Restaurants El Raval

Si parlem de pizza creativa, cal parlar de Tress i no Ress. La seva creativitat és rústica, però efectiva, molt propera a l'ortodòxia catalana. Potser els fonamentalistes de la massa rebutjaran aquest entranyable cau com a pizzeria: són porcions de pizzes estil Chicago –massa esponjosa, d'uns tres centímetres d'altura– que van equipades amb cobertures sorprenents: d'api i foie gras, de botifarra negra, de samfaina de verdures, de vedella rostida... Delicioses és dir poc. Tres porcions són un sopar de campions i que embafa molt poc, per la seva flonjor.

La Perla Nera

Restaurants Italiana Ciutat Vella

Som en el quilòmetre zero de la pizza a Barcelona. Ja deu fer quasi 30 anys que La Perla Nera dispensa pizzes a la Via Laietana. I encara que hagi patit l’allau de turistes, aquest restaurant de dimensions hercúlies ha resistit l’inevitable punt de degradació de les zones massificades. Hi podem menjar unes peces fines, ben torradetes i cruixents, amb una matèria primera molt digna. La meva favorita és la de salmó flamejat i gambes.

Advertising
La Briciola
Ivan Giménez

La Briciola

Restaurants Italiana Sants - Montjuïc

Tingueu sempre en compte el local del calabrès Pino Prestanizzi i de Patricio Sodano, napolità. El van obrir el 1989, "quan només hi havia una pizzeria a la ciutat". Són bones en extrem, però també s’enorgulleixen d’una carta d''antipasti' i plats principals molt completa i seriosa.

Olzinelles, 19 (Sants).

Il Commendatore

Restaurants Italiana Eixample

Obert des del 1974, ofereix pizzes variades i de bona qualitat, igual que la resta de plats de la seva carta. La decoració, amb "commendatore" inclòs forma part del seu encant.

Sense gluten!

Il piccolo focone
©Ivan Giménez

Il Piccolo Focone

Restaurants Pizza

A part de les pizzes de nova tendència saludable del Flax & Kale, ja fa una bona pila d’anys que dos locals es dediquen a la pizza sense gluten: un nombre molt baix, per la dificultat d’infraestructura que requereix evitar la contaminació creuada amb totes les garanties. A Il Piccolo Focone (Dos de Maig, 268) disposen d’una carta que replica la de pizzes estàndard amb un augment nimi de preu, gràcies a una massa de farina de blat de moro, fajol i fècula de patata que és bona, lleugera i digestiva, molt propera a la romana.

Messié Sin Gluten
© Maria Dias

Messié Sin Gluten

Restaurants Vila de Gràcia

A Messié Sin Gluten (Siracusa, 15) han optat per una massa de farines de blat de moro, arròs i tapioca, i el resultat també és òptim: recorda la base d’una quiche i el xef hi posa imaginació amb receptes de temporada d’allò més encertades.

Fora de Barcelona

Pizzeria Cap de la Vila

El Cap de la Vila

Modera el teu xovinisme pizzer, barceloní: has de saber que a Sitges encara funciona –amb èxit de crítica i públic– la primera pizzeria que va obrir a Espanya, el 1966. Al Cap de la Vila, punt de reunió amb caixet popular, hi trobareu pizzes i pasta que desafien l’italià més orgullós.

Cap de la Vila, 1 (Sitges).

La Locanda Empuriabrava
© La Locanda Empuriabrava

La Locanda

Buscar un restaurant amb cara i ulls (italià o de qualsevol altra mena) en la marina delirant i kitsch que és Empuriabrava acoquina. Ara bé, podeu confiar en aquest restaurant italià al bell mig de l’apocalipsi xancleta; bones pizzes i plats casolans: calamars a la romana de veritat!

Joan Carles I, 6 (Empuriabrava).

Advertising
Can Pizza
Foto: Can Pizza

Can Pizza

Restaurants Pizza

Els bessons Colombo, els del Xemei, tenen una pizzeria amb totes les de la llei a El Prat: Can Pizza. I han optat per l’alta qualitat a preus continguts (el producte aristocràtic queda per a Can Cisa i el Xemei). En un antic magatzem reconvertit en pati pizzer, hi trobareu pizzes clàssiques, cruixents, fines i torrades. Salta a la boca la cura posada en la massa i fermentació, i a la vista la generositat de rodones on l’scamorza, l’speck o la burrata no deixen veure el vermell del tomàquet. Hi trobareu una varietat d'unes dotze pizzes impecables i assequibles, i també una bona tria d''antipasti' on es nota la saviesa de coneixement del producte.

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising