Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
El Saltador Urquinaona
Foto: Laia Jordà

Aquesta és la nova escultura de tres metres d'alçada que s'ha instal·lat a plaça Urquinaona

'El saltador' de Jordi Díez està feta d'acer inoxidable i sembla que hagi saltat des de la torre

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Submergir-se a Barcelona, aquesta ha estat la idea que ha volgut representar la nova escultura que podeu trobar a plaça Urquinaona. El passat dijous 19 d'octubre es va instal·lar 'El saltador', l'obra de Jordi Díez situada just davant la Torre Urquinaona, que simbolitza un saltador de trampolí just en el moment de capbussar-se a l'aigua, com si hagués saltat des de la mateixa torre. L'escultura mesura tres metres d'alçada i està feta íntegrament d'acer inoxidable, un material amb el qual Díez també ha creat la superfície on el saltador es capbussa, que representa el mapa de la ciutat.

El Saltador Urquinaona
Foto: Laia Jordà

L'escultura fa que tothom que l'observa "s'endinsi en una dimensió més profunda i valuosa de la ciutat des del compromís i la determinació", ha assegurat l'autor, que va començar a construir -la fa un any dins el seu taller de Centelles. Malgrat que ell mateix l'ha dissenyat, modelat i soldat, ha necessitat l'ajuda de la Fundació Artística Vilà de Valls per la construcció del pedestal. El finançament ha vingut de la mà de The 19th Hole, una de les empreses de la Torre Urquinaona, que ha volgut promoure la seva construcció per reivindicar i donar valor a l'espai públic per on s'entra a l'edifici.

No és el primer cop que Jordi Díez treballa amb l'expressió del cos humà, de fet, la major part de la seva obra gira al voltant d'aquest concepte. L'artista de Valladolid és tot un mag de l'acer inoxidable, l'únic material amb el qual treballa per donar vida als seus dissenys. Malgrat que una de les seves escultures més conegudes és la que va fer de Rafa Nadal l'any 2021, que es troba dins el recinte del Roland Garrós, en té moltes altres repartides arreu del món a ciutats com París, Lió i Madrid, entre d'altres.

NO T'HO PERDIS: Les millors exposicions de Barcelona

Llegeix el número d'octubre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Tardor

    Últimes notícies

      Publicitat