Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Palerm
Foto: Shutterstock

Aquesta és la pitjor ciutat d'Europa per viure

La Comissió Europea també ha elaborat la llista amb les deu ciutats més habitables del continent

Liv Kelly
Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Liv Kelly
Traduït per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

A Time Out, som molt fans de tot el que trobem a Europa; no és cap secret que el continent té platges, restaurants, i racons increïbles, a més d'algunes de les ciutats més elegants del món. No és només un lloc fantàstic per viatjar, també és un lloc molt feliç per viure. Segons un nou informe de la Comissió Europea, gairebé nou de cada deu persones a Europa estan satisfetes amb la vida a la seva ciutat. Tot i això, hi ha països on els seus habitants estan menys satisfets que a uns altres i que, fins i tot, no els recomanen per establir-se. Quin és el pitjor país d'Europa per viure?

Palerm, la capital cultural i econòmica siciliana, ha estat nomenada la pitjor ciutat per viure del continent segons els seus mateixos habitants. Malgrat la seva bellesa evident, el sol i el menjar boníssim, només el 62% dels residents enquestats estan satisfets de viure-hi. Segons l'informe, Palerm es considera un lloc especialment dolent per a les famílies i els nens petits: només el 34% dels residents està conforme amb l'espai verd de la ciutat i només el 37% està satisfet amb els seus serveis sanitaris.

Palerm
Foto: Shutterstock

La ciutat italiana està seguida d'Atenes, amb només un 65% de satisfacció entre les persones que hi viuen. La medalla de bronze ha estat per Istanbul, també amb un 65% i amb queixes sobre la poca seguretat per viure-hi si es forma part de la comunitat LGBTIQ+, les males condicions econòmiques i sanitàries per a les persones majors de 65 anys i la falta de seguretat per les dones que passegen soles pels carrers de nit.

Aquestes són les 10 pitjors ciutats d'Europa per viure:

1. Palerm

2. Atenes

3. Istanbul

4. Tirana

5. Nàpols

6. Belgrad

7. Roma

8. Skopje

9. Miskolc

10. Podgorica 

La llista de la Comissió Europea, però, no només ha valorat les pitjors ciutats europees per establir-se, sinó que també ha fet una llista de quines són les millors. Tot i que l'informe mostra que la satisfacció amb la vida a Europa ha disminuït lleugerament des del 2019, encara és un resultat força decent. 

Zúric, en canvi, ha estat anomenada la ciutat més habitable d'Europa a l'informe del 2023. La ciutat més gran de Suïssa va superar les altres 82 enquestades a la UE, a l'Associació Europea de Lliure Comerç, el Regne Unit, els Balcans Occidentals i Turquia, segons les respostes de més de 71.000 residents.

Zúric
Foto: Shutterstock

Gran part dels residents de Zúric estan contents amb la seva feina, transport públic, serveis sanitaris, qualitat de l'aire i situació financera, entre d'altres. Una àrea on els ciutadans no estan tan satisfets (i segurament no és cap sorpresa) és l'habitatge i els seus preus, ja que només l'11% va descriure trobar un lloc assequible per viure com a un procés "fàcil". Tot i això, Zúric va obtenir un índex de satisfacció del 97% en general.

Aquestes són les 10 millors ciutats d'Europa per viure: 

1. Zúric

2. Copenhaguen

3. Groningen

4. Gdańsk

5. Leipzig

6. Estocolm

7. Ginebra

8. Rostock

9. Cluj-Napoca

10. Braga

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a Barcelona a l'abril

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de benestar

    Últimes notícies

      Publicitat