Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Aquesta és l'aerolínia amb més probabilitats de cancel·lar el teu vol aquest estiu

L'empresa de dades de viatges Mabrian ha classificat les pitjors aerolínies d'Europa quant a cancel·lacions de vols

Ed Cunningham
Escrit per
Ed Cunningham
Traduït per
Meritxell Palou
Publicitat

El retorn dels viatges amb avió ha estat complicada. A diversos aeroports internacionals s'han vist cues d'hores al control de seguretat i de passaports, milers de vols cancel·lats i innombrables maletes perdudes: el sector de l'aviació continua lluitant per tornar a la normalitat.

El caos és, en gran manera, culpa de les aerolínies i els aeroports, però algunes aerolínies han estat pitjors que d'altres. Un nou estudi de Mabrian, una empresa de dades de viatges, ha calculat el nombre de vols cancel·lats i, el que és més important, el percentatge de cancel·lacions de cada aerolínia per esbrinar quina és la més reincident. Per això han agafat tots els vols que les companyies tenien programats entre el 14 i el 28 de juny per volar entre l'1 i el 15 de juliol.

Segons Mabrian, la pitjor companyia aèria pel que fa a cancel·lacions és... Turkish Airlines!, que va cancel·lar 399 vols, gairebé el 7 % de totes les sortides programades.

La segona a l'estudi és EasyJet, que va cancel·lar 1.394 vols durant el mateix període. Tot i això, només va suposar un 5,5% de tots els programats, cosa que fa que, estadísticament parlant, sigui lleugerament millor. La tercera pitjor és la branca britànica de Wizz Air, que va anul·lar 45 vols, amb una taxa de poc més del 3 %.

Aquí teniu el top 10 complet de les aerolínies amb més possibilitat de cancel·lacions segons Mabrian:

1. Turkish Airlines: 6,66% (399 vols cancel·lats)

2. EasyJet: 5,46% (1.394 vols cancel·lats)

3. Wizz UK: 3,14% (45 vols cancel·lats)

4. Tui: 2,64% (51 vols cancel·lats)

5. Saudia: 2,5% (11 vols cancel·lats)

6. Scandinavian Airlines: 2,47% (145 vols cancel·lats)

7. United Airlines: 1,29% (30 vols cancel·lats)

8. Wizz: 0,76% (86 vols cancel·lats)

9. Vueling: 0,64% (69 vols cancel·lats)

10. AirEuropa: 0,62% (12 vols cancel·lats)


Per descomptat, aquesta classificació es basa en un marc temporal relativament petit, per la qual cosa exclou un nombre significatiu d'altres cancel·lacions de vols. Tampoc no té en compte les cancel·lacions anticipades, com les milers de rutes suprimides per British Airways les últimes setmanes.

NO T'HO PERDIS: Què és el turisme de venjança, el nou fenomen vacacional

Llegeix el número d'estiu de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Estiu

    Últimes notícies

      Publicitat