Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Aquesta és l'alarmant quantitat de plàstic que amenaça la costa de Barcelona
Notícies / Ciutat

Aquesta és l'alarmant quantitat de plàstic que amenaça la costa de Barcelona

La costa de Barcelona, la segona més contaminada del Mediterrani
La costa de Barcelona, la segona més contaminada del Mediterrani

No podem estar orgullosos de l'estat del la nostra mar. L'últim estudi del Fons Mundial per a la Natura que porta a terme l'associació ecologista WWF ha publicat unes xifres sobre la costa barcelonina que no són massa esperançadores, ben el contrari.

La segona costa del Mediterrani més contaminada de plàstic

Els números no enganyen i la nostra part de litoral aboca ni més ni menys que 26,1 quilos de plàstic per quilòmetre. Una quantitat aberrant que ens posiciona segons en la llista de costes que més plàstic aporta al nostre apreciat Mediterrani. Només les platges turques ens superen amb 31, 3 quilos de residus i completa el pòdium Tel Aviv amb una tercera posició i 21 quilos per quilòmetre. València és l'altra ciutat de l'arc Mediterrani espanyol que ocupa posicions altes en aquest rànquing vergonyós amb 12,9 quilos de brossa en forma de plàstic.

 

 

Mapa de la contaminació de plàstic al Mediterrani
@ Time Out BCN

 

Hi ha futur?

Aquest cap de setmana les jornades 'Fixing the Future' afrontaven aquest debat amb experts de tot el món que impulsen projectes perquè precisament el futur sigui una realitat. A Barcelona s'està vivint una transformació verda històrica amb projectes sobre la taula com el de crear noves 3 noves superilles, l'obertura d'establiments lliures de plàstic o les manifestacions ecologistes de cada divendres a la plaça Sant Jaume. Les prediccions, malgrat els bons actes, no són massa esperançadors i es calcula que al 2050 ja hi haurà més plàstic al mar que peixos. La mateixa WWF denúncia en el citat estudi que el 65% de tots els envasos de plàstic que acaben al Mediterrani són envasos simples i d'un sol ús, suposant la presència de mig milió de tones de nou plàstic cada any al mar. O, el que és el mateix, 33.800 ampolles de plàstic per minut.

Ni que serveixi per vendre llaunes

Estrella Damm i el seu anunci estiuenc ja són tradició d'aquestes èpoques de calor, festa i vacances. Sant Joan, fogueres, caipirinhes a la platja i el bucòlic anunci de torn. Enguany la marca cervesera ha fet un canvi radical en la seva estratègia publicitaria i ha enviat un crit d'ajuda a favor del Mediterrani. Una preciositat de vídeo que és pura poesia visual i realisme del que colpeix, abandonant, ni que sigui per un estiu, la bona vida acompanyada de birres.

 

NO T'HO PERDIS: El primer supermercat sense plàstic de Barcelona

Advertising
Advertising

Comentaris

0 comments