Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Botigues de Barcelona amb productes sense plàstic

Botigues de Barcelona amb productes sense plàstic

Botigues d'alimentació i d'accessoris que aposten pel rebuig zero i productes de llarg ús fets amb materials alternatius al plàstic

Yes Future Positive Supermarket
Yes Future Positive Supermarket
Per Eugènia Sendra |
Advertising

El plàstic se situa al punt de mira de la batalla mediambiental, però la solució no passa només per incorporar la bossa de roba (reutilitzable) a l'hora d'anar a comprar. Les botigues de granel, que permeten comprar producte sense envasar, no s'han inventat avui; també fa temps que des de la moda es reivindica un vestir més sostenible; el que sí que trobem són cada vegada més establiments que aposten per productes d'ús diari que contribueixen a minimitzar els residus. El consumidor ha de saber triar, i apostar pels materials més adequats per a una vida més verda.

NO T'HO PERDIS: una ruta pels millors comerços de proximitat.

El cambio lógico
Foto: El cambio lógico
Botigues

El cambio lógico

icon-location-pin Gràcia

El Cambio lógico és una botiga física i online des d'on reivindicar el canvi, que passa per reduir l'impacte mediambiental en cadascuna de les rutines diàries. Per això ofereixen accessoris per a la llar fets amb materials com el bambú, el vidre, i l'acer inoxidable; productes amb poc embalatge; i envasos alternatius al plàstic en productes tan recurrents com la pasta dental o les càpsules de cafè reutilitzable. Així és com Alexandre Bausells i Aayesha Natasha Khan aposten per contribuir al 'rebuig zero'.  

Aúpa Organics
© Aúpa Organics
Botigues

Aúpa Organics

icon-location-pin Barcelona

Productes de cosmètica, alimentació, moda i joguines en un sol espai. Tenen fins a 700 referències, totes amb certificats ecològics, i són espai de visita obligada per consumir de manera alternativa.

Advertising
Botigues

Yes Future Positive Supermarket

icon-location-pin Barcelona

El moviment 'Zero Waste' (zero residus) ja fa temps que treballa perquè la societat camini cap a la mínima producció de residus en el seu dia a dia. A través d'un manifest, els seus impulsors asseguren que es podria desterrar tot el material de rebuig de les nostres vides o, en tot cas, reduir-lo de tal manera que cabria en un pot de melmelada. Si vols treure el plàstic de les vostres vides (en la mesura que es pugui) i vius a Barcelona, apropa't a la botiga Yes Future per fer el primer pas per desintoxicar-te de la plastic-adicció. Localitzareu Yes Future pels seus pots rodons amb espècies, llegums, fruits secs, mel i fins a 300 referències de productes d'alimentació. També disposa d'utensilis de neteja per la casa i de sortidors de detergents respectuosos amb el medi ambient i biodegradables. Un concepte de compra a granel que ens pot semblar futurista però és tota una declaració d'amor al 'vintage' i a la forma de comprar que tenien els nostres avis. 

Granel
Foto: Granel
Botigues, Botiga especialitzada en menjar i begudes

Granel

icon-location-pin Esquerra de l’Eixample

Disposen de botigues físiques a l’Eixample i Gràcia, on fan descompte a la clientela que reutiliza envasos, i també tenen botiga online (enviament gratuït a partir de 60 euros, la distribució es fa amb recipients biodegradables). Aposten per treballar amb sacs de paper i un comptador a la seva web indica el plàstic estalviat en en el temps que fa que hi són: superen els 50.000 kilos.

Advertising
El Safareig, neteja a granel
Foto: El Safareig
Botigues, Botiga especialitzada en menjar i begudes

El Safareig

icon-location-pin Gràcia

La compra sense envasos ha arribat també als productes de neteja tant per a la higiene personal com per a la de la llar. A El Safareig trobareu detergents biodegradables i sense fosfats concentrats, xampús i gels a doll, així com olis essencials per combinar amb els productes. El tracte i el producte de proximitat (són crítics amb les certificacions ecològiques i prefereixen el fet aquí amb bones composicions) són el seu punt fort. 

Pic Nic Club
Foto: Pic Nic Club
Botigues, Neteja i reparació

Pic Nic Club

icon-location-pin Barcelona

Dues germanes italianes estan al front d'aquesta botiga a Badal on volen oferir una proposta pròxima a la filosofia 'zero waste', vegana i respectuosa amb els animals. Hi trobareu productes per a la neteja, higiene personal, cosmètica sòlida, envasos per a emportar i per a la criança i els 'vegan wrap' reutilitzables per susbtituir el paper d'albal, un disseny de Diana i Simonetta. Les Pic Nic Club recomanen als clients que, abans de comprar, observin els seus hàbits per fer una compra conscient.

Advertising
Mônmas Kind Shop
Foto: Mônmas Kind Shop
Botigues, Botiga especialitzada en menjar i begudes

Mônmas Kind Shop

icon-location-pin Sant Antoni

Mônmas obria portes el 2016 com a botiga orgànica a granel i mica en mica han anat especialitzant-se en treballar sense plàstic, introduint també productes que faciliten una vida diària sense tants residus. Hi podreu trobar alimentació, productes de cosmètica i adrogueria; entre els 'best sellers' destaquen els olis de comerç just així com diferents propostes de 'superfood' (aloè i cacau en pols i bicarbonat de sodi). Podeu dur-hi el vostre envàs o comprar una de les seves alternatives d'emmagatzematge fet amb polietilè d'alta densitat.

Advertising