Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Botigues de Barcelona amb productes sense plàstic

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Yes Future Positive Supermarket
Yes Future Positive Supermarket

Botigues de Barcelona amb productes sense plàstic

Botigues d'alimentació i d'accessoris que aposten pel rebuig zero i productes de llarg ús fets amb materials alternatius al plàstic

Per Eugènia Sendra
Advertising

El plàstic se situa al punt de mira de la batalla mediambiental, però la solució no passa només per incorporar la bossa de roba (reutilitzable) a l'hora d'anar a comprar. Les botigues de granel, que permeten comprar producte sense envasar, no s'han inventat avui; també fa temps que des de la moda es reivindica un vestir més sostenible; el que sí que trobem són cada vegada més establiments que aposten per productes d'ús diari que contribueixen a minimitzar els residus. El consumidor ha de saber triar, i apostar pels materials més adequats per a una vida més verda.

NO T'HO PERDIS: una ruta pels millors comerços de proximitat.

El cambio lógico
Foto: El cambio lógico

El cambio lógico

Botigues Gràcia

El Cambio lógico és una botiga física i online des d'on reivindicar el canvi, que passa per reduir l'impacte mediambiental en cadascuna de les rutines diàries. Per això ofereixen accessoris per a la llar fets amb materials com el bambú, el vidre, i l'acer inoxidable; productes amb poc embalatge; i envasos alternatius al plàstic en productes tan recurrents com la pasta dental o les càpsules de cafè reutilitzable. Així és com Alexandre Bausells i Aayesha Natasha Khan aposten per contribuir al 'rebuig zero'.  

Aúpa Organics
© Aúpa Organics

Aúpa Organics

Botigues Barcelona

Productes de cosmètica, alimentació, moda i joguines en un sol espai. Tenen fins a 700 referències, totes amb certificats ecològics, i són espai de visita obligada per consumir de manera alternativa.

Advertising

Yes Future Positive Supermarket

Botigues Barcelona

El moviment 'Zero Waste' (zero residus) ja fa temps que treballa perquè la societat camini cap a la mínima producció de residus en el seu dia a dia. A través d'un manifest, els seus impulsors asseguren que es podria desterrar tot el material de rebuig de les nostres vides o, en tot cas, reduir-lo de tal manera que cabria en un pot de melmelada. Si vols treure el plàstic de les vostres vides (en la mesura que es pugui) i vius a Barcelona, apropa't a la botiga Yes Future per fer el primer pas per desintoxicar-te de la plastic-adicció. Localitzareu Yes Future pels seus pots rodons amb espècies, llegums, fruits secs, mel i fins a 300 referències de productes d'alimentació. També disposa d'utensilis de neteja per la casa i de sortidors de detergents respectuosos amb el medi ambient i biodegradables. Un concepte de compra a granel que ens pot semblar futurista però és tota una declaració d'amor al 'vintage' i a la forma de comprar que tenien els nostres avis. 

Granel
Foto: Granel

Granel

Botigues Botiga especialitzada en menjar i begudes Esquerra de l’Eixample

Disposen de botigues físiques a l’Eixample i Gràcia, on fan descompte a la clientela que reutiliza envasos, i també tenen botiga online (enviament gratuït a partir de 60 euros, la distribució es fa amb recipients biodegradables). Aposten per treballar amb sacs de paper i un comptador a la seva web indica el plàstic estalviat en en el temps que fa que hi són: superen els 50.000 kilos.

Advertising
El Safareig, neteja a granel
Foto: El Safareig

El Safareig

Botigues Botiga especialitzada en menjar i begudes Gràcia

La compra sense envasos ha arribat també als productes de neteja tant per a la higiene personal com per a la de la llar. A El Safareig trobareu detergents biodegradables i sense fosfats concentrats, xampús i gels a doll, així com olis essencials per combinar amb els productes. El tracte i el producte de proximitat (són crítics amb les certificacions ecològiques i prefereixen el fet aquí amb bones composicions) són el seu punt fort. 

Pic Nic Club
Foto: Pic Nic Club

Pic Nic Club

Botigues Neteja i reparació Barcelona

Dues germanes italianes estan al front d'aquesta botiga a Badal on volen oferir una proposta pròxima a la filosofia 'zero waste', vegana i respectuosa amb els animals. Hi trobareu productes per a la neteja, higiene personal, cosmètica sòlida, envasos per a emportar i per a la criança i els 'vegan wrap' reutilitzables per susbtituir el paper d'albal, un disseny de Diana i Simonetta. Les Pic Nic Club recomanen als clients que, abans de comprar, observin els seus hàbits per fer una compra conscient.

Advertising
Mônmas Kind Shop
Foto: Mônmas Kind Shop

Mônmas Kind Shop

Botigues Botiga especialitzada en menjar i begudes Sant Antoni

Mônmas obria portes el 2016 com a botiga orgànica a granel i mica en mica han anat especialitzant-se en treballar sense plàstic, introduint també productes que faciliten una vida diària sense tants residus. Hi podreu trobar alimentació, productes de cosmètica i adrogueria; entre els 'best sellers' destaquen els olis de comerç just així com diferents propostes de 'superfood' (aloè i cacau en pols i bicarbonat de sodi). Podeu dur-hi el vostre envàs o comprar una de les seves alternatives d'emmagatzematge fet amb polietilè d'alta densitat.

Recomanat More from Christmas

    More from Christmas

      També t'agradarà

        Advertising