Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Aquesta és l'alarmant quantitat de plàstic que amenaça la costa de Barcelona

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

No podem estar orgullosos de l'estat de la nostra mar. L'últim estudi del Fons Mundial per a la Natura que porta a terme l'associació ecologista WWF ha publicat unes xifres sobre la costa barcelonina que no són massa esperançadores, ben el contrari.

La segona costa del Mediterrani més contaminada de plàstic

Els números no enganyen i la nostra part de litoral aboca ni més ni menys que 26,1 quilos de plàstic per quilòmetre. Una quantitat aberrant que ens posiciona segons en la llista de costes que més plàstic aporta al nostre apreciat Mediterrani. Només les platges turques ens superen amb 31, 3 quilos de residus i completa el pòdium Tel Aviv amb una tercera posició i 21 quilos per quilòmetre. València és l'altra ciutat de l'arc Mediterrani espanyol que ocupa posicions altes en aquest rànquing vergonyós amb 12,9 quilos de brossa en forma de plàstic.

Mapa de la contaminació de plàstic al Mediterrani
Mapa de la contaminació de plàstic al Mediterrani
@ Time Out BCN

Hi ha futur?

Aquesta darrera setmana s’ha celebrat el World Cleanup Day 2019,  una jornada mundial dedicada a netejar el planeta que, a la nostra ciutat, Emergència Climàtica ha enfocat una neteja voluntària de les platges i espigons de Barcelona. A la ciutat s'està vivint una transformació verda històrica amb projectes sobre la taula com el de crear noves 3 noves superilles, l'obertura d'establiments lliures de plàstic o les manifestacions ecologistes de cada divendres a la plaça Sant Jaume. Les prediccions, malgrat els bons actes, no són massa esperançadors i es calcula que al 2050 ja hi haurà més plàstic al mar que peixos. La mateixa WWF denúncia en el citat estudi que el 65% de tots els envasos de plàstic que acaben al Mediterrani són envasos simples i d'un sol ús, suposant la presència de mig milió de tones de nou plàstic cada any al mar. O, el que és el mateix, 33.800 ampolles de plàstic per minut

NO T'HO PERDIS: El primer supermercat sense plàstic de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat