Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Tirolina
ShutterstockTirolina

Aquesta estació d'esquí obrirà la tirolina més llarga de Catalunya (de més d'un quilòmetre de llargada)

Es construirà en dos trams i el primer es preveu inaugurar aquest estiu

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Publicitat

Si bé fa poc vam tenir les últimes nevades, les estacions d’esquí de Catalunya han sobreviscut gràcies a la neu artificial. I és probable que a partir d’ara sigui així en totes les temporades. Per aquest motiu, des de fa temps, aquests indrets han innovat i de mica en mica han anat proposant noves activitats que no se centren en la neu: des d’excursions per la muntanya fins a passejades amb bicicletes BTT.

BTT, La Vall de Boí
La Vall de BoíBTT, La Vall de Boí

En aquesta línia, l'estació de Boí Taüll, a l’Alta Ribagorça, ha presentat el seu nou projecte per esquivar les afectacions del canvi climàtic: una tirolina. I no qualsevol, sinó la tirolina més gran de Catalunya, amb una longitud d'1,2 quilòmetres. 

El pla que ha presentat Ferrocarrils de la Generalitat (propietària de l’estació d’esquí i que ja ha tret a concurs les primeres obres) inclou una tirolina doble de gran longitud, amb un primer tram de dos-centres metres, des de la base de l’estació fins a una plataforma al Pla de Vaques. De fet, aquest primer tros s’espera ser inaugurat aquest mateix estiu. 

Un cop acabades aquestes primeres obres quedaran pendents unes segones per completar el quilòmetre restant, que començarà des de la plataforma, travessarà la vall i acabarà a l’aparcament situat prop de la carretera L-501. 

La tirolina assolirà una velocitat de descens d’uns 100 km/h, però en cas que no es vulgui anar tan de pressa tindrà un dispositiu d’autofrenada. A més, també es podrà escollir si baixar en solitari o en parella, així com la postura: assegut on en 'Superman'. 

El projecte tindrà una inversió d’1,5 milions d’euros i amb ell s’espera atraure turistes i visitant durant tot l’any, ja que els hiverns amb poca neu també es podrà utilitzar.

La tirolina més gran de l'estat

1,2 quilòmetres de llargada és molt impressionant, però la tirolina situada a Osca, concretament a Ordesa, és encara més llarga: fa quasi dos quilòmetres de trajecte. A Catalunya, fins que es construeixi la de Boí Taüll, la més llarga fa 270 metres i està a Campdevànol.

NO T'HO PERDIS: Què fer a Barcelona al març

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat