Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Aquesta illa privada d'Escòcia es ven a preu de pis de ciutat

L’illa està actualment deshabitada i inclou un heliport i una casa de sis habitacions

Escrit per
Clara Tórtola Escámez
Publicitat

Diuen que a vegades la realitat supera la ficció, i aquest cop sembla que ha passat: l’illa de Pladda, una petita illa privada a uns 50 quilòmetres cap al sud-oest de Glasgow, ha estat posada a la venda pel preu que tindria un pis de tres habitacions a Edimburgh.

Els seus últims amos, una parella de dissenyadors de moda, la van comprar el 1990. Aquests últims anys ha estat deshabitada i ara, en Derek i la Sally Morten, els actuals propietaris, tornen a vendre l’illa juntament amb els seus béns immobles. El preu: 350.000 lliures esterlines, que equivalen a uns 415.000 euros. Un preu molt inferior al que valdria un pis a Londres.

L’illa fa uns 700 metres de llarg i supera les onze hectàrees de superfície. Té dos fars, un dels quals està encara operatiu i amb un sistema automatitzat per l’autoritat local de fars. I tot i que no està inclòs en la venda, sí que estan incloses una casa de sis habitacions, un heliport, un jardí parcel·lat i un bany.

L’anunci també inclou un projecte de restauració, que la mateixa agència immobiliària reconeix que és necessari. També s’hi sumen la resta de construccions i immobles, l’heliport i les dependències que habitava el responsable del far, construït el 1792, des del qual es poden veure les vistes que arriben al sud fins a l’illa d’Ailsa Craig, la península de Kintyre i Irlanda del nord en un dia clar.

No t'ho perdis: Aquestes són les destinacions més populars del món, segons TikTok

Llegeix el número d'estiu de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.

Últimes notícies

    Publicitat